anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De la 20-25% body fat pentru a ajunge la 11% ce trebuie sa fac si cat timp ajung la acel procent?

22 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Un forum de fitness si bodybuilding, ai mai multe sanse acolo.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai oare ce trebuie sa faci? Sa slabesti? Adica sa mananci mai putine calorii? Hmm, da asta trebuie sa fie happy
Trebuie sa stii ca 11% e chiar destul de putin si daca vrei sa ajungi real acolo e cam greu. Parerea mea este ca daca ai 25% bodyfat cand vei ajunge la 15% vei fi deja multumit cu cum arati si nu vei continua sa slabesti pana la 11%. Dar, depinde de tine. Cat va dura? In conditiile astea cam 5-6 luni. Nu grabi procesul, nu vrei sa ai piele lasata sau sa iti strici metabolismul si hormonii. Ia-o ușurel.

| h379m3973423 a răspuns:

Salut,
Renunți complet la zahăr și ulei procesat termic, simplu. În rest faci ce făceai și până acum.

| AnastasiaK a răspuns (pentru h379m3973423):

Esti paralele cu sportul si/sau nutritia, nu-i asa? Dar aveai si tu dreptul la opinie, asa ca ai zis sa tastezi oricum. Foarte dragut! Sa te duci si la vot tot asa, fara sa ai habar ce votezi, dar facand-o doar pentru ca ai dreptul asta big grin

| AnastasiaK a răspuns:

Depinde in primul rand ce greutate ai acum, in functie de asta o sa-ti fie mai greu sau mai usor si o sa dureze mai mult sau mai putin.

La o greutate mai mare, ai mai multa masa musculara, deci te intereseaza sa o pastrezi, caz in care trebuie sa te antrenezi in continuare (nu sa incerci sa progresezi, dar ai grija sa nici nu scazi, incerci sa mentii antrenamentele cam la acelasi nivel); eventual, dar nu obligatoriu, adaugi si niste cardio; evident, trebuie sa mentii si alimentatia la un nivel ok astfel incat sa nu pierzi prea multa masa musculara, deci proteine undeva la 2g/kg corp si caloriile ideal la un deficit de -500kcal/zi (sa nu scazi mai mult de 1000kcal in orice caz). Cu un deficit de genul pierzi in jur de 0.5-1kg pe saptamana, faci tu calculele cat dureaza sa ajungi la 11% bf in functie de greutatea actuala.

Daca ai o greutate mai mica, evident ai mai putin de slabit si mai putina masa musculara, deci lucrurile devin mai usoare si dureaza ceva mai putin. Principiile sunt cam aceleasi in rest.

| 1231242 a răspuns:

Cam mult, la 11% curat ti se vad muschii extrem de bine, dar e greu de mentinut, nu recomand daca nu esti vreun model de revista sau s-o faci pentru cateva luni, 3-4 luni.

| h379m3973423 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Salut,
Nu cred că ești în măsură să spui cu ce sunt 'paralel'.
Ce am scris este varianta mai simplă a ce mi-a spus nutriționistul.
Fă și tu asta. Nu mai mânca nimic cu zahăr și nimic cu ulei procesat termic și scrie-mi peste 60 de zile.winking

| wexceptional a răspuns:

Apuca-te de alergat si mananca fructe si legume mai usor cu carnea si aia sa fie fiarta sau pe gratar si nu o sa mai fii un asa gras
sa-mi spui daca te-am ajutat si sa fii mai slab data viitoare cand vorbim bafta tinere!

| AnastasiaK a răspuns (pentru h379m3973423):

Serios? Eu chiar cred ca dupa o viață intreaga de sport (unde nutritia inseamna 50%, daca nu mai mult), practicand inca sport de performanta si fiind inconjurata de sportivi si antrenori, cunoscând inclusiv bodybuilderi (care urca pe scena cu 5% bf, nu 11%), chiar sunt SIGURA ca pot sa-ti spun foarte bine ca esti COMPLET paralel.

In primul rand, nutriționistii (majoritatea) habar n-au de nutritia in sport. Ei stiu sa ajute oamenii cu IMC prea crescut sau prea scazut sa ajunga in limitele normale. Dar 11% bf, nu e normalul. BA MAI MULT, la sportivi IMC-ul e doar o aberatie, nu se aplica. Asa ca orice iti zice nutritionistul tie, ti se aplica tie si oamenilor "obisnuiti".

Btw, sper ca vorbim totusi de un medic nutritionist si NU de un tehinician nutritionist, ca daca e varianta din urma, atunci probabil e si el la fel de paralel ca tine, doar ca are in plus un curs de cateva luni.

In al doilea rand, eu zic sa-ti vezi lungul nasului si sa nu ma iei pe mine cu "fă și tu asta" ca mai ai multi ani de studiat nutritia si sportul ca sa ajungi sa poti macar sa-mi sugerezi tu mie ce sa facwinking Cand oi avea tu 11% bf, doar prin renuntare la zahar, ne anunti si pe noi. Dar nu stiu de ce, am o vaga impresie ca tu nici nu stii ce inseamna sa ai 11% bf.

P.S. Daca omul deja nu consuma zahar ce te faci? La ce mai renunta? laughing

| h379m3973423 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Bună, scuze...

Aroganță și cuvinte răutăcioase, dar nici un argument relevant.
Asta cu zahărul este clasică și ar trebui să o cunoști având în vedere treaba cu experiența ta și a sportivilor de performanță.
Uite, un argument medical: corpul uman este setat ca în momentul în care glucoza tinde să scadă la 40 să se pună pe muncă. De la sportivii ăia culturiști ar trebui să știi că trupul consumă calorii și în momentul în care doar stai, doar că în momentul în care muncește și pentru faza cu glucoza consumă și mai multe calorii.
Un alt beneficiu: renunțând complet la zahăr și ulei procesat termic ajungi să mănânci la fel de mult dar mai sărac în calorii și colesterol rău. Slăbești fără matematici mai ales dacă faci și mișcare.

Întreabă nutriționiștii de dieta ketogenică pe care o practică destul de mulă lume, apoi du-te și dă-le o mamă de bătaie pentru că acolo nu se renunță definitiv numai la zahăr. laughing

P.S [Zahărul se găsește în aproape orice aliment procesat de buget, când renunță definitiv la zahăr renunță definitiv la toate alimentele ce au zahăr. Mi-e greu să cred că nu consumă zahăr.]

| AnastasiaK a răspuns (pentru h379m3973423):

Tocmai avand in vedere treaba cu experienta si studiile, ambele care vad ca iti lipsesc tie, STIU FOARTE CLAR, ca daca renunti la zahar nu faci nimic. Poate ai noroc sa realizezi deficitul si slabesti putin acolo, doar POATE (ca sunt sanse sa nu ajungi in deficit si sa nu slabesti deloc). Dar una e sa slabesti putin, alta e sa ajungi la 11% bf. Se pare ca am avut dreptate ca tu chiar habar n-ai ce inseamna 11% bf ca vad ca persisti in prostie.

Nu stiu cu ce medici ai vorbit tu, dar glucoza la 40 inseamna hipoglicemie. In plus, glicemia nu e influentata doar de zahărul ala pe care il stii tu, ci de toate zaharurile (deci inclusiv de fructoza). Ah, si mai mult: cand e prea scazuta, ajungi sa slabesti si muschi, adica fix opusul a ce-si doreste cel care a pus intrebarea. Tu chiar n-ai inteles absolut nimic?

Stiu ce e dieta keto, stai linistit. Daca vrei si opinia mea persoanala: e un mare bullshit. Nu stau acum sa-ti explic in detaliu ce si cum, dar ca sa rezum: 1. Sunt foarte putini oameni care reusesc sa o tina cum trebuie, pentru ca nivelul de macro e foarte strict ca sa ajungi in starea aia de cetoză. 2. Tot o alimentatie normala, diversificata, cu suficienti carbo, dar cu deficit caloric, e mai ok prin comparație.

Vrei sa mai insisti sa ne arati ca nu ai nicio treaba cu bodybuildingul si nici nu te duce capul sa intelegi ce iti zic eu?

| AnastasiaK a răspuns (pentru h379m3973423):

"apoi du-te și dă-le o mamă de bătaie pentru că acolo nu se renunță definitiv numai la zahăr."

Aici si dovada ca esti prost facut gramada. Pai asta era ideea principala, cap pătrat, ca trebuie sa faci MAI MULT decat sa renunti la un amarat de zahar, la care poti la fel de bine sa nu renunti, ca sa ajungi la 11% bf. Tu ai zis fix prostia urmatoare, ca e suficient sa renunte la zahar si ulei procesat termic si gata, se rezolva. Chiar m-as bucura sa iti urmeze sfatul si sa vina sa te injure peste cateva luni, un an, doi sau cand o sa realizeze ca poate sa stea fara zahăr si ulei termic procesat toata viata si tot n-o sa ajunga la 11% bf daca nu face (și) ce i-am zis eu. laughing

| h379m3973423 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Ulei termic laughing

Mai ușor cu jignirile că nu dau bine unei domnișoare, cu atât mai mult fetelor frumoase sau doamnelor.winking
Văd că subestimezi zahărul și uleiul procesat termic în alimentația modernă așa că te las.

P.S.[Nu ți-am ignorat și nici contrazis ideea: "n-o sa ajunga la 11% bf daca nu face (și) ce i-am zis eu.", dar nu ai înțeles pentru că subestimezi niște aspecte]

| AnastasiaK a răspuns (pentru h379m3973423):

Ulei termic procesat am zis, cap patrat. Se cheama inversiune, mai treci pe la scoala.

| Cosmin86 a răspuns (pentru h379m3973423):

Esti doar un copil prostalau care isi da si el cu parerea, nu?

| h379m3973423 a răspuns (pentru Cosmin86):

Salut,
Nici tu nu cred că ești în măsură să jignești.hee hee

Dacă este aceeași poveste am să termin repede: Ard 2500(2000 minim când nu mă antrenez) de calorii pe zi. Înainte consumam 2300-2500 de calorii pentru că mâncam alimente cu zahăr și altele cu ulei procesat termic. Acum pentru că am eliminat complet alimentele respective consum 2000 de calorii pe zi(și la mine ca și în cazul tuturor sportivilor ce se respectă sunt calculate la gram alimentele în raport cu sportul și cu rezultatele dorite). Deci cu 3 mese hrănitoare și două gustări ajung la 2000 de calorii pe zi doar pentru că am renunțat la ce am spus. Am făcut asta 312(de când aveam 20%bf) zile și cred că orice sportiv știe să calculeze cam ce %bf ar trebui să am având în vedere că sunt 2 zile pe săptămână în care ard cât consum.

Da, pe scurt trebuie să se renunțe la zahăr și ulei procesat termic din stilul sportiv de viață. Nu cred că cel ce vrea să aibă 11% bf nu face și sport.

| AnastasiaK a răspuns (pentru h379m3973423):

Avand in vedere ca nu ti-ai precizat nicio secunda greutatea: nu, nu doar ca nu stie "orice sportiv" sa calculeze ce procent ai, ci chiar nu stie NICIUN sportiv sau om in general sa calculeze ce procent de bf ai, iar daca nu ti-ai dat seama cat de grava e omisiunea, clar ca nici tu nu stii.

Dar ia sa vedem ce iese din datele date de tine (btw, sa stii ca daca esti in deficit aproape un f*cking an, NU se mentine metabolismul constant, cap patrat, dar facem ca tine ca sa vezi cat de prost esti chiar si asa):

Deci intr-o saptamana, conform a ce zici tu, ai un deficit de -2500kcal. In 312 zile avem vreo 44 de saptamani. Deci, conform aberatiilor tale, ai fi avut in total -110. 000kcal. Consideram 1kg=7700kcal, inseamna vreo -14kg.

Pai tu REALIZEZI ce inseamna asta, mai, capșor patrat?!? Noi ce sa intelegem? Ca tu erai mare șmecheras de 100 de kile la 20% bf si acum mai ai putin si ajungi in forma de concurs? Colac peste pupaza, competitiile de bodybuilding au trecut, acum lumea e in off-season, te-ai si definit degeaba. laughing Sau sa concluzionez ca nu aveai 100kg (la greutatea aia oricum nu ai metabolismul asa lent) si aveai vreo 70kg, iar acum esti direct mort ca ai ajuns la 0% bf? laughing

| alina2k18 a răspuns:

Mmmm dulciuri si cartofei scaldati in uleias, bravo bobitawinking ajungi la 4% bfwinking
laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru AnastasiaK):

N-am putut sa citesc mesajul asta si sa nu iti spun: femeie esti buna de maritat! big grin

| h379m3973423 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Lasă-mă, femeie laughing
-16 au fost până la urmă și bf a fost 24%, acum m-am uitat pe fișe.
Acum am 11% și aveam 10% când am terminat, rezultatul dorit.
Am scris o medie să vedeți că se slăbește d.p.d.v. matematic cum am spus. Am avut zile de excepție în care ardeam >3000cal, zile de sedentarism în care numai 1700(probabil, că pe astea nu le mai calculam și puneam cât credeam în raport cu testele de metabolim).

Concluzie? Renunți la zahăr și ulei procesat termic => slăbești. Fără calcule și bătăi de cap.
Sau să facă cum ai făcut tu(și eu, asta e), să caute caloriile la fiecare lucru ce-l bagă-n gură, să le calculeze în mâncare, să calculeze cât consumă corpul fără mișcare, să vadă câte calorii consumă în funcție de ce sport face, ș.a. rolling eyes

| Cosmin86 a răspuns (pentru h379m3973423):

Si eu cum am slabit 18 kg (si inca faceam tractiuni cu 30kg legate de mine) mancand zahar si ulei procesat termic? Mai terminati cu prostiile.

| h379m3973423 a răspuns (pentru Cosmin86):

Tu știi. Doar nu vrei să ghicesc ce dietă ai avut...