| RoBeRTin321 a întrebat:

E adevărat dacă dai cu pumnii în pereți sau faci flotări în pumn ti se întăresc oasele de la pumni?

11 răspunsuri:
| Saveluc a răspuns:

E bine ca unii din noi sa ne intarim mintea nu pumnii. Pumnii cred eu ca provoaca haos. Nu ai nevoie sa dai cu pumnii in careva. Nu este adevarat ca pumnii lovind in pereti gata devi Arnold Schwarzenegger

| RAY a răspuns:

Pe bune oasele se intaresc? muschi cresc nu pumni de unde ai auzit asa ceva

| saftaiiustin a răspuns:

Da... incearca sa mai dai cu pumnii in pereti sau daca vrei sa fii shaolin da-ti in testicule :*

| kosmynk a răspuns:

Da si nu, e adevarat https://www.youtube.com/watch?v=Q29v0RJd5A8 si nu, nu iti recomand sa faci asta de capul tau

| nnesuferitu a răspuns:

Nu reușești nimic...eu fac K1 de 3 ani și am ligamentele degetelor făcute praf, și dau în sac, nu în pereți...și pe deasupra, folosesc și fașe.
E o porcărie asta, nu se întărește nimic, doar îți distrugi cartilajul protector și nu mai simți durearea atât de rău, dar dacă lovești prea tare în ceva dur, rămâi fără degete.

| Uxellodunon a răspuns:

Daca dai cu pumnii in pereti oasele nu au cum sa se intareasca, doar daca de cand erai bebelus in loc sa mergi pe picioare mergeai in pumni oasele ar fi putut sa creasca cu trabeculele in sensul fortelor de stres, insa chestia asta e deja SF.
Daca vrei oase mai rezistente, trebuie sa obtii calciu si vitamina D3

| mikiki999 a răspuns:

Cred ca iti poti intari pumnii, asta dupa ce vor fi pusi in ghips

| RoBeRTin321 explică:

Mda,unii oameni nu inteleg intrebarile..Eu am intrebat DACA SE INTARESC..Nu am spus ca se intaresc, eu doar am intrebat dar unii nu ganditi deloc.

| Drimmero a răspuns:

Nu se intaresc, iti faci pumnii franjuri, doar atat. Incearca sa dai in sac. Sau daca vrei sa iti intaresti loviturile, du-te la lupte si inveti acolo.

| presus a răspuns:

Datul cu pumnii in pereti iti intareste oasele mainii, pe langa asta, nu o sa mai simti aceeasi durere cand lovesti ceva.
Despre flotarile executate in pumni, pot spune ca ajuta foarte mult incheieturile mainilor (pentru incheieturi mai sunt si tractiunile in prosop, unele flexii cu gantere, etc).
Acum sa te lamuresc pe tine si pe ceilalti cu "datul cu pumnul in pereti". Nu e o actiune metaforica, prieteni. Se ia pumnul, se alege peretele si se loveste pumnul de perete. Daca prima data ti se pare ca a fost prea usor, mai dai si a doua oara. A treia oara de obicei nu te mai tine (asa este la inceput), pentru ca ai pumnul deja umflat. Dar trebuie sa gandesti de ce ai inceput sa faci asta, apoi continua! Asa ca dai scurt si cu putere. Din incheietura (ca la box). Acest dat cu pumnul in perete aduce beneficii fizice cat si beneficii mentale.
Exemple de beneficii fizice: dezvoltarea vitezei de reactie, cresterea fortei, cresterea mobilitatii, obisnuinta cu durerea, etc.
Exemple de beneficii mentale: cresterea increderii in prporiile capacitati, dezvoltarea determinarii si rabdarii, etc.
Nu asculta toate persoanele care nu au un argument in raspunsurile lor care stiu doar sa descurajeze. Spor!