| caroline27 a întrebat:

Am 16 ani, sunt slăbuță, 1.53 și as vrea sa-mi tonifiez mușchii fesieri și abdomenul in special, însă am astm bronșic la efort. Nu știu ce sa aleg dintre cursuri de înot ( precizez ca știu sa înot, am mai fost la cursuri ) sau sala, unde sa-mi iau un antrenor personal. Care m-ar ajuta mai mult pentru ceea ce îmi doresc eu?

3 răspunsuri:
| RobertMoon a răspuns:

O sa ai probleme mai mari la inot cu respiratia decat la sala + ca nu o sa te tonifiezi niciodata la inot precum o faci la sala, o sa imi multumesti mai tarziu.

| StrongHeart a răspuns:

Pentru ca esti fata eu as spune sa faci înot, e foarte sanatos si o sa te ajute sa iti tonifiezi muschii dar poti, de ce nu sa le faci pe amandoua, moderat.

| xs1der a răspuns:

Buna!
Eu am facut inot acum ceva timp pe o perioada destul de scurta ce-i drept, doar 3 luni, insa la mine ceea ce mi-a tonifiat a fost doar umerii.
Abdomenul il poti lucra si acasa, daca faci exercitii pentru abdomen, desi la tine ca fata trebuie ceva efort in plus pentru ca procesul de punere in masa musculara merge mult mai greu fata de baieti.
Iti recomand sa mergi la sala, in special pentru muschii fesieri, deoarece acestia se dezvolta foarte bine cu exercitii gen genuflexiuni, la aparatul pentru abductori sau alte variatii de genuflexiuni si impins la presa etc., antrenor personal iti va explica main bine.
Dar, daca ai vointa, poti sa le faci pe amandoua in paralel si inotul si sala. Merg foarte bine impreuna, poti considera inotul drept cardio, pentru ca cardio nu se rezuma doar la alergat pe banda, pedalat la bicicleta, scari etc.
Succes!