| Afsdghvcs a întrebat:

Hei TPU laptele,branza si oula nu sunt aceleasi ca si proteinele tip praf, adica daca fac sala ar fi esential sa iau proteine, mancare conteaza ma mult ca sala?

7 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Pot spune ca da, mancarea conteaza putin mai mult decat sala!
il culturism si cei care au citit reviste in trecut cu si despre culturism circula pricipiul conform careia 3 sunt cele mai importante lucruri in culturism : dieta, antrenamentul, odihna (refacerea), una fara cealalata sunt degeba.deci acest trio este esential!

Bula
| Bula a răspuns:

Compozitia mancarii conteaza.
Proteinele praf sunt un fel de "praf in ochi", sunt facute tot din diferite alimente, din care se elimina unele componente "de balast". Problema este ca, prin extragerea resturilor (ce nu sunt proteine), alimentatia (si implicit si gospodaria organismului) se dezechilbreaza, iar consecintele pot fi chiar grave (din punct de vedere medical).

| RAY a răspuns:

Eu personal nu am incredere in asemenea minuni, carnea de pui de exemplu nu vine doar cu proteine si cu vitamine vitamine (B şi D), minerale (fier, zinc, seleniu, crom şi cupru), astea conteaza foarte mult in alimentatia ta

| Violleta2022 a răspuns:

Evident ca nu sunt la fel, proteinele praf sunt otinute sintetic din chimicale si afectaeza corpul uman, pe cand proteina organica (carnea, branza si ouale) sunt organice si se asimileaza in totalitate de corpul uman, FARA efecte secundare si fara sa-ti modifice hormonal corpul., asa cum o fac chimicalele (proteina sintetica).
de ce ai vrea sa iei proteina praf, cand poti manca acasa o bucata de carne cu salata sau legume?
Care are aceeasi valoare calorica, dar este 100% digerabila si nu afecteaza deloc sistemul hormonal.

| Wr3nch a răspuns:

Ba da is la fel, dar multi prefera praf ca e mai usor decat sa mananci x cantitate de mancare ca sa atingi necesarul. Amandoua conteaza, degeaba mananci okey daca nu ai o rutina de exercitii buna si viceversa.

| EduardEdu1994 a răspuns:

Suplimentele sunt făcute să suplimenteze necesarul proteic, nu să le înlocuiască.