anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In cat timp se vor vedea rezultatele de la exercitiile CALISTENICE?

11 răspunsuri:
| Sn4k3 a răspuns:

In cateva saptamani, mai ales daca esti la inceput.

| MarianWLF a răspuns:

Depinde si cata grasime ai pe corp, la inceput, o sa se vada rezultate, dupa o sa cresti mai greu. Ma bucur ca urmezi calistenica si nu prostia aia de sala, uite aici, asta te va ajuta, eu urmez acel antrenament, scris de un fost detinut.
http://www.elefant.ro/......23273.html

| Cosmin86 a răspuns (pentru MarianWLF):

Si sala facuta corect e foarte buna. Campionii la calistenice fac si sala in paralel.

Vezi pe Sorin Toma, campionul nostru absolut, face sala la greu pe langa antrenamentele din parc.

| Chitaristul26 a răspuns (pentru Cosmin86):

Depinde de cum te antrenezi si cum mananci. Daca nu mananci ce trebuie, nu vei face multa masa musculara, si chiar daca se dezvolta, nu se vede daca ai grasime. De asemenea, nu trebuie sa te antrenezi neaparat si la sala pe langa asta. Sigur, te ajuta, dar nu e in niciun caz necesar.

| MarianWLF a răspuns (pentru Cosmin86):

Eram putin nervos acum o ora, nu trebuia sa bag hate sa sune asa urat faza cu sala, asta e. Chestia e ca depinde si de ce vrei sa atingi, aspect, forta? Prin calistenica obtii o forta mult mai mare,, si cu rabdare, un corp natural care nu se compara cu cel de sala, exemplu statuile grecesti cu sportivi din antichitate, atunci nu exista sala, proteine, suplimente si calcule calorice, da, era totul mult mai natural, se mancau carbohidrati complecsi, totul cat mai natural, dar era si mult de munca. Pe mine nu ma deranjeaza sa aloc sportului 3-4 ore pe zi, eu cred ca se poate si fara sala, fara o tona de bani pe abonamente si suplimente, fara sa stai sa iti cantaresti "mancarica" mereu, cat mai aproape de origini e cel mai bine, am prieteni care fac sala si ma ia rasul cand ii aud "2 ore de antrenament pe zi" sa nu cumva sa se suprasolicite, ceva gen "nu cumva sa imi rup o unghie", sincer, totul ar fi mai bine daca lumea ar revenii la origini, cartea care i-am recomandat-o baiatului, a inchis sali de culturism cand a aparut, acolo e antrenamentul uitat de generatia moderna, ti-as recomanda sa cumperi si tu aceea carte sa arunci un ochi, cand m-am apucat de ea, mi se vedea burta prin geaca efectiv asa rau ajunsesem, si am reusit sa dau jos, fara diete si mancare cantarita, doar evitand cateva chestii de baza, si cu mult efort fizic, un stil de viata activ.

| Cosmin86 a răspuns (pentru MarianWLF):

" Prin calistenica obtii o forta mult mai mare", asta e o prostie, cat timp muschiul e stimulat cum trebuie si antrenamentul e axat pe forta (2-3 repetari/serie) o sa creasca forta.

"un corp natural care nu se compara cu cel de sala", alta prostie. Cunosti pe cineva care a obtinut medalie la un concurs de forta fara sala? Strongman, powerlifting, ce vrei tu.

Atletii din Grecia antica aveau o dieta bogata in proteine, cativa mancau 1-2 kg de carne de vita pe zi + oua si branza. Se stia deja ca nutritia bazata pe PROTEINE ajuta la forta, asa ca mancau foarte mult. Nu-ti imagina ca aratau asa doar cu exercitii. Atletul Milon din Grecia antica, era cunoscut ca fiind cel mai puternic, inainte olimpiadei manca 10kg de carne (1 kg de carne = 200 gr de proteine, aproximativ).

Si repet: arata-mi o singura persoana care are medalie la un concurs de forta fara sala. Una singura.

| MarianWLF a răspuns (pentru Cosmin86):

Vezi ca o dai in altele, am specificat eu vreun concurs? Eu ma refer la ce e bine pentru persoana ta, nu la concursuri, ca toti aveti ce aveti cu concursurile, sunt persoane care tin pentru ele, nu se baga in concursuri. Dar tu daca faci sala, normal ca tii partea ta.

| Cosmin86 a răspuns (pentru MarianWLF):

Am facut ani de zile si sala si calistenice, nu am observat cresteri asa mari la "calistenice" fata de sala. + ca multe din excercitiile din parc le fac si la sala (gen tractiuni cu discuri legate de mine, muscle up, the plank, etc.), combinate cu cele cu greutati.

Ai vreun pic de experienta? Sau doar iti dai cu parerea?

| MarianWLF a răspuns (pentru Cosmin86):

Ramai cu sala ta, eu raman cu treaba ta, si e mai bine asa, ca oricum nu ajungem la un acord comun. Eu stiu ce a functionat pentru mine.

| Cosmin86 a răspuns (pentru MarianWLF):

Cate kg legi de tine cand faci tractiuni? Dar la muscle up? Eu la 95 kg leg 30.

p.s.: normal ca raman cu sala, pana acum nu m-a depasit nimeni din parc la forta. Si eu particip la concursuri de forta.

| AnastasiaK a răspuns (pentru MarianWLF):

De curiozitate, ai facut si sala ca lumea ca sa ai cu ce compara? Ca altfel fraza "Eu stiu ce a functionat pentru mine." nu are nicio valoare.