| aerdaaerda a întrebat:

La sala daca ai dureri de spate si folosesti acea centura, iti tine spatele drept? faci mai corect daca o ai? reduce din dureri protejandu ti spatele?

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu, nu și nu.
Centura face un singur lucru, îți dă o stabilitate/forță puțin mai mare(poate te ajuta sa te recuperezi mai repede), trebuie sa te gândești la centura ca la încă un strat de abdomen, daca ai 6 pătrățele cu centura sunt 8.

Dar nu te salvează de la execuție proastă cu spatele cârn, poți să ai accidentări și cu centura și fără centura. Centura nu e colac de salvare, e doar o unealta care o folosești. Daca ai dureri de spate, nu faci ceva bine, ori nu executi corect exercițiile, ori ești tensionat la anumiți mușchi de nu lucrează bine, pot fi și alte motive dar nu sunt medic sa îți dau diagnostic.

Trebuie sa te înveti sa respiri corect prin Valsava Manuever, respirație intra abdominala, adică îți pui o mana pe piept, o mana pe stomac și respiri, numai mana de pe stomac ar trebui sa se miste și tii aerul în tine cat mai jos, incorzi tot corpul și ești pregătit să folosești propria centura creata de aer. Mai ales la exercițiile compuse cum sunt îndreptările, râmatul, genuflexiunile, împinsul la piept/umeri daca nu știi să executi cu respirația asta. Ești pa, nu numai că nu pui forta dar nici masa.

| siriusblack98 a răspuns:

1. Centura iti mentine stabilitatea coloanei vertebrale in zona lombara.
2. Nu faci mai corect. Centura nu are rolul de a-ti fixa pozitia/executia. Poti sa-ti tii spatele stramb in continuare si cu centura pusa.
3. Ma repet, iti protejeaza spatele in zona lombara prin simplul fapt ca reduce cu putin riscul de accidentare in cazul ridicarii unei greutati foarte mari. Dar nu reduce din durerile musculare cauzate de antrenament. Adica febra musculara va ramane la fel.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Centura e mai mult pentru mate.