| Afsdghvcs a întrebat:

Salut TPU, vreau sa vă întreb ce părere aveți de programul de sala. Fac sala cam de la aproape 15 ani, acum am 16 ani și 3 luni timp în care am pus masa musculara destul de bine ținând cont că doar de 6 luni mă țin serios de treabă și cu alimentația și vreau să vă întreb dacă programul meu este cam strict:1:30 sala 20 de minute cardio 6 mese pe zi iar antrenamentele sunt cu greutăți la care mă forțez,faza e că mai am și dureri de spate deși incerc mai mereu să țin spatele drept,pe viitor incerc sa progresez, ador sa fac asta și nu vreau să mă opresc pentru că mă simt mult mai bine că în prima zi, forță s-a dublat doar că mai am frici din cauza spatelui voi incerca să îmi cumpăr o centura!

3 răspunsuri:
| Freddie23 a răspuns:

Eu am renunțat la toate exercițiile care puneau presiune pe coloană si am inlocuit genoflexiunile cu greutăți cu presa si la alte exercitii am gasit înlocuitor.
Este destul de riscant mai ales cu unghiurile gresite si nu ar trebuie sa te doara spatele de la varsta asta in nici un caz.
Totul m-a trăznit cand am vazut in interviu cu un fost multiplu campion mr. Olympia in scaun cu rotile de la ridicat greutăți de-a lungul anilor. Adica iti dai seama ca ala a știut foarte bine ce face si a avut parte de suport profesionist din toate punctele de vedere. Noi astia care ne zbatem pe la sală ca sa avem acces la gagici mai usor suntem niste super amatori.
Deci mai putin poate insemna mai mult pe termen lung.

| Afsdghvcs explică (pentru Freddie23):

Pai făceam genuflexiuni cu bara in spate cu undeva la 15 kg

| Wayvey a răspuns:

Durerile de spate pot aparea din multe motive, recomand sa mergi la doctor sa verifici, exista sanse mari sa ai o scolioza deoarece multi din crestere au asa si asta iti poate cauza unele dureri, asa am patit si eu, se poate repara cu exercitii si nu este grav. In general durerile de spate pot arata probleme grave dar totodata pot fi doar de la executia incorecta a unora dintre exercitii. Consulta un doctor zic eu