| Eduard_Sorin_1990_zpcN a întrebat:

Mentzer, Yates, Arnold, ce program sa fac, e adevărat ce spunea Mentzer? Acum că mă gândesc după ce l am ascultat sunt foarte sceptic și as crede și eu că este o întreagă mafie chestia asta, cum de altfel totul, toate instituțiile și lucrurile sunt false și ipocrite, așa ne ar spune sa facem antrenamente inutile, sa fim doar boii care trag la plug...
Fiindcă sunt mai mic, pantalonii care îmi veneau strâmt acum îmi sunt largi se poate sa fi cumpărat car de suplimente și sală și culmea ironiei vieții, sunt mai jos decât de unde am pornit
Sa fac 4 zile pe săptămână ca Dorian So what is the thing with Mike Mentzer, what do You think of his program?
https://youtu.be/4T8KnMKn_R8 or https://youtu.be/c8CXe7PvEXo or some Dorian or like upper body push lower body push, day off, upper body pull day, lower body pull day and weekend off... https://youtu.be/SYZbze3tfnQ

How will i grow If i go doing 1 day a week, just a set?! I m curious, You think Mike trolled us? Can i look like a bodybuilder with 2 exercises one set a week?
Why did Mike change his thinking of the program, like in old times he had that with full body 4 days a week and in the seminar he said just do a day a week, just one set, of Squats and underhand pull downs and workout b, following week...
Da scuze pentru copy paste dar e noapte și sunt obosit și nemâncat și cu nervii frecați de idioții lumii de pe internet. Dar știm cu totii engleza, de ce și a schimbat filosofia, și e ceva real, pot sa ajung bodybuilder, și teoretic, daca nu s-a indopat in mod ipocrit cu steroizi și să ne predice, ar trebui sa cresc mult mai bine decât el presupunand că târziu a descoperit formula bizară de 1 pe săptămână, deci logic nu ar fi greu să atingem fizicul de la Olympia cu care a obținut scorul perfect și l a bătut pe gangsterul ăla de Arnold.

Dar habar nu am de aceea întreb, sunt ca i floare. Putin cam decepționat, poate va dați seama, să îți vezi o limită și un platou trivial, am fost și prea nerăbdător și am lucrat 2 ore in fiecare zi, sau cel putin, de cate ori am putut, daca mi-a fost rău, cum mi-a fost în ultima zi, joi, când nu aveam pic de vlagă și forța, îmi venea să cad, simțeam că plutesc, poate taurina pe care am pus o in cocktail ul (pumn de pastile) de dinainte de antrenament, sau citrilina malat, nu, trebuie sa fie afurisita de taurina, simt că am mai pățit, și am văzut că dacă nu am luat o Intr o zi in shake dar în rest luam totul, eram Ok.
Îngrijitoarea mă arde că nu sunt sănătos la cap, și mă doare laughing, vreau doar sa devin puternic, ce dacă mă antrenez intens și vin des,... Dar acum parca cam inteleg ce voiau să zică oamenii cu, ai nevoie de timp de refacere, nu poți să mergi in fiecare zi, la un moment dat te arzi și nu știi de ce, e doar mai greu/lent de atins overtraining ul.

Unii spun, cum ai văzut în linkurile de mai sus (și Mentzer INAINTE propovăduia sa se faca 4, înainte să își schimbe gândirea din seminarul din 98) la Tiger Fitness, 4 zile.
Eu și așa, obsedat de Arnold, urmărind ul mereu. Voiam să aplic reps to failure, și făceam cam la fiecare set ( cel putin acolo unde făceam serios după parerea mea ) și nu făceam chiar 20 de seturi pe exercițiu că el, dar îndeajuns cat sa bat pasul pe loc sau sa involuez cum zice Mentzer. Sa fac doar un set pentru stimul, credeți că nu există așa ceva ca stimul natural pentru mușchi in seturi, ( căci, și înainte să îl văd, acum o zi l am descoperit, făceam analogie la oamenii cavernelor sau animale, prădătorii, cum lucram sa supraviețuim, nu făceam o mie de seturi, dar o explozie intensa ) si ar trebui sa fac cat mai compact, daca nu fac un set pe săptămână atunci sa fac ăla de 4 sau All Body?
Va rog frumos, fiți înțelegători, știu că am scris mult și poate e putin varza dar Eu chiar am nevoie de ajutor, chiar as aprecia și nu fac asta de dragul de a socializa și a sta la radio șanț, vreau să știu ce am de făcut pentru a fi bodybuilder, nu omor pe nimeni.

Răspuns Câştigător
| Ha0t1c a răspuns:

Pai in primul rand ai nevoie de ceva ce nu poti controla sau modifica, acel ceva se numeste Genetic. Colosii de pe Olympia nu-s niste tipi "umflati" de steroizi si atat, sunt niste Mașinării Genetice. De la metabolism, la forma si insertiile musculare, pana si conturul fetei conteaza happy. Marea majoritate a populatie pot sa consume si de 2× anabolizantele, hormonii, insulina toata medicina chimica pe care o folosesc cei de pe scena Olympia si NU vor ajunge niciodata ca ei. După cum probabil ai vazut, in sportul asta NU castiga cine e cel mai mare ci conteaza multe alte chestii pe care le-am scris mai sus si nu doar alea. Acum, na, suntem diferiti, daca cel mai mare culturist de pe pamant isi etaleaza public schema de antrenament, de alimentatie, de odihna asta nu inseamna ca iti va fi de folos si tie sau poate cine stie, vei ajunge ca el. Sunt sanse mari sa nu-ti mearga deloc cu "tactica" lui. Ideea e sa citesti mult, sa inveti cat mai mult despre sportul asta si sa Experimentezi, sa vezi ce e ok pentru tine. Nu lua totul mot a mot de pe net, 85% sunt prostii. Iar daca nu vei ajunge BB, continua, sportul e sănătate curată pana la urma urmei plus ca ideea in sportul asta e sa ajungi ca cea mai buna versiune a corpului tau.

1 răspuns:
| aXy99 a răspuns:

Nu vei creste cu un singur set la fiecare exercitiu. Sau daca ai niste gene extraordinare si muschiul respectiv se activeaza imediat, vei creste fooooooarte putin.