| Kefry a întrebat:

Nu știu cum să fac ca să îmi aflu tipul de metabolism. Ce tip somatic sunt: ectomorf, mezomorf sau endomorf. Cum pot să îmi dau seama?

Răspuns Câştigător
| DovleacTurbat a răspuns:

Ce voiam eu sa exprim este ca:
1. Un om niciodata nu va avea un singur tip somatic, cel putin 2 sau daca nu toate 3, deci asta cu "s-ar a sa fiu mezomorf sau ectomorf..." nu-si prea au rostul cel mai probabil vor fi niste aproximari care pentru tine nu ar trebui sa insemne mare lucru.
2. Din descrierile tale ai fii un mezo-endo cum spui chiar tu, si? Astea se vor vedea in timp, d-aia am scris in primul raspuns pune-te pe treaba 1 an 2 si iti garantez eu ca ori cat de ectomorf ai crede ca esti dupa ceva ani de munca nu te vei mai incadra in acea categorie (asta e doar 1 exemplu). Iar pentru tipul care face pe desteptul si ma "ataca asa putin" sa-mi mai citească de 2-3 ori primul raspuns si exemplul dat cu oamenii slabi, sa se mai uite putin pe google despre treaba asta cu tipurile de metabolism si spusele oamenilor fie ei sportivi PRO sau amatori.

8 răspunsuri:
| DovleacTurbat a răspuns:

Ia apuca-te de treaba calumea si prin calumea ma refer la mancat bine, antrenament cu cap si odihna si vino dupa 8 luni 1 an + si vezi daca ti se mai potriveste "metabolismul de acum" cu cel de peste 1 an happy. Majoritatea astia slabi care ne apucam credem ca suntem ectomorfi, dar in realitate foarte putini sunt cei care sunt hard-gaineri. Asa ca baga mare, mananca bine, antreneaza-te bine si somn.

| cristimihailov a răspuns:

La ce iti trebuie, pot sa intreb?

| ALGator a răspuns:

Tipurile de metabolism sunt cam discutate din punct de vedere stiintific. Asa ca atentie...

| Kefry explică (pentru DovleacTurbat):

Habar nu am ce metabolism am acum..De asta sunt curios. De obicei ma îngraș repejor de la multe dulciuri..carbohidrați simpli. De asta cred că sunt mezomorf sau endomorf.

| peperonies a răspuns:

Tipurile somatice au fost "create" intr-un studiu care incerca sa coreleze forma corpului cu personalitatea si habar nu am cum au ajuns sa aiba legatura cu nutritia.

| presus a răspuns:

Nu sunt studii care confirma ca poti avea doar un anumit fel de metabolism.