| Iuli122122 a întrebat:

O mică intrebare, doar pentru cine cunoaste.

Dacă faci efectiv sport imbracat in tricou si pantaloni scurti, gen exercitii fizice, e vara este cald 30 grade versus faci sport imbracat in cojoc, 2 perechi de pantaloni, manusi, caciula fular, facand aceleasi exercitii in acelasi timp si aceleasi conditii 30 grade, unde slabesti mai mult? Tinand cont ca bei aceeasi cantitate de apă.

Ca o scurta intrebare: Cu cat e mai cald si faci sport, slabesti mai mult? Sau e acelasi lucuru ca si cum ar fi frig...nu stiu daca ma intelegeti.

13 răspunsuri:
| SlenderMan299 a răspuns:

Cu cat transpiri mai mult arzi calorii. Asta e secretul. Haine groase + 30 grade = mai multa transpiratie. Arzi calorii = slabesti.

| Iuli122122 explică (pentru SlenderMan299):

Gen cineva zicea ca e indiferent pentru ca daca stai degeaba si trnaspiri acea transpiratie sunt de fapt saruri, apa etc. Daca o emani in timpul sportului ori ca o emani treptat e tot aia...

| SlenderMan299 a răspuns (pentru Iuli122122):

Una e sa stai degeaba si alta e sa depui si un efort fizic. In cazul in care depui un efort fizic, normal este sa transpiri mai mult.

| Catalin77945 a răspuns:

Nu functioneaza asa, daca haine groase=transpiratie mai multa, apa adica, deci nu merge, si in plus e bine sa ai un sport pe care il faci intr-o calitate buna decat sa alergi tu pe 30 de grade imbracat in eschimos, calitate vs cantitate, stii cum se spune

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu exista asa ceva. Caloriile se ard pe efort. Daca tu faci aceeasi activitate, aceleasi calorii le arzi. De ce sa te infofolesti sa mai umpli si banda de transpiratie si sa te incomodeze si pe tine? Nu, nu ajuta la nimic, este o prostie. Faceti efort oameni buni si nu mai cautati scurtaturi de genul.

| RAY a răspuns:

Oameni buni caldura nu arde calori,in fapt in frig arzi mai multe, cand ti frig tremuri asta solicita energie, pe caldura organismul pierde apa, asa ajungi cu retentie de apa, din ce am citit si duschul in apa ridica rata metabolica cu 13%

| unu3doi2trei1 a răspuns:

Cu îmbrăcăminte lejeră, deoarece poți menține o vreme mai îndelungată un efort fizic susținut.

| MikaelaSimulator a răspuns:

Dacă te îmbraci în haine groase când afara sunt 30+ o sa transpiri mai mult, dar asta nu înseamnă că slăbești. Doar te deshidratezi și după aceea o sa trebuiască sa bei mai multa apa ca să o recuperezi pe cea pierduta. Ca sa nu mai spunem ca poți sa ai și alte complicații din cauza căldurii excesive, de exemplu sa leșini.

Ca să nu mai spunem ca asta nu e un mod de a slabi, mai ales sănătos. Totul începe de la alimentație de cele mai multe ori. Și nu de genul, ți dieta câteva săptămâni/luni și slăbești, după te reintorci la alimentația de dinainte. Nu asa se slăbește sănătos. Trebuie ca alimentația sănătoasă sa devina o parte din stilul tău zilnic de viață. Nu zic ca nu ar mai trebui sa mănânci dulciuri, fast food și alte chestii de genul deloc, doar ca ar trebui sa le reduci numărul în timpul procesului de slăbire, de exemplu câteva dulciuri o data pe săptămână. După ce ajungi la greutatea dorita, poți sa fi mai lejer cu mâncarea, însă totul cu măsură. Evident, ca și sportul, exercițiile în mod regulat sau chiar o plimbare pe jos timp de 30 de minute în fiecare zi este importanta.

Sa nu te lași păcălit/a de dietele extreme, de exemplu sa mânaci foarte puțin sau sa mânaci numai un anumit aliment. Extremismul nu duce la nimic bun. Ba din potriva, poate să-ți facă mai mult rău decât bine și sa dai în alte probleme, de sănătate, cum ar fi tulburările de alimentație.

| Cosmin86 a răspuns (pentru SlenderMan299):

Serios? CRETINITATEA aia e secretul? Arzi calorii daca slabesti ca efect al EFORTULUI, nu ca esti tu idiot si te imbraci gros.

Ce faci tu e ceva de genul: te duci in masina ta parcata si fara sa pornesti motorul muti cu degetul vitezometrul la 100km/h. Masina sta pe loc, dar acum arata 100km/h, ca e mutat artificial. La fel e si cu imbracatul gros.

Cat de RETARDAT MINTAL sa fii sa te imbraci gros la antrenament? laughing

| ruddy a răspuns:

Prin transpiratie nu slabesti, in acest mod corpul isi regleaza temperatura, ca na te-ai gandit sa iei geaca cand sunt 30 grade afara.
Daca era asa simplu, nu eram cu toti la sauna? sau nu se pune nu? a trebuie sa faci ceva flotari, indreptari in timp ce esti in sauna sa dai jos

| Ghengbeng18381 a răspuns:

Transpirația e doar pentru a regula temperatura corupului, daca transpiri nu înseamnă că slăbești! Cand e frig arzi mai multe calori findca corpul consumă energia pentru ați menține temperatura corpului constanta

| cristi202 a răspuns:

Am zimbit bine cand am citit intrebarea.
Imbracat ca iarna la 30 de grade? Crezi ca poti sta? Asa, macar 5 minute... ☺ Dar vrei sa mai faci si miscare.
Hai sa fim seriosi, e o situatie ipotetica. Nu rezisti prea mult imbracat mai mult decat trebuie. Si e bine, alfel, datorita incalzirii exagerate a corpului, inima ar ceda. E cam la fel ca si cand sari in apa foarte rece, socul termic te poate omori. Organismul se incalzeste prin miscare. Daca mai ai caldura si afara, e destul sa-ti devina viata un iad, daca efortul e serios, o stiu din proprie experienta ca fost sportiv de performanta. Si tu vrei sa mai adaugi si niste haine pe deasupra. Imposibil!
Chiar si la temperaturi normale, imbracat gros, te incalzesti si ajungi sa te sufoci, si nu trebuie mult pentru asta.
Vrei sa slabesti. Trage de corpul tau. Baga exercitii serioase, pana nu mai poti. Rezistenta pana la limita, pana la acel "punct mort" de care pomenesc sportivii de anduranta, cand simti ca nu mai rezisti, dar, daca continui, abia atunci incepi sa slabesti cu adevarat, pentru ca de atunci corpul isi ia din resursele sale de energie, care e stocata in grasimi.
Dar, ca sa iti raspund la intrebare, eu cred ca nu slabesti mai mult la caldura, ci doar te dezhidratezi. La frig insa e altceva. Daca la caldura prin transpiratie se rezolva problema incalzirii, la frig, el trebuie sa creasca temperatura. Dar, cum se incalzeste oricum prin miscare, trebuie sa fie frig serios ca consumul sa fie destul de mare pentru a slabi.

| siriusblack98 a răspuns:

Transpiratul nu inseamna slabit si nici mai multe calorii arse. Poti sa elimini si 5kg la un antrenament prin transpiratie. Dar la scurt timp dupa o sa le pui la loc prin hidratare. Sau poti pune si mai mult. ''Cu cat e mai cald si faci sport, slabesti mai mult?'' cu cat este mai frig slabesti mai mult si nu invers.