anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, am 14 ani 1.86 si 76 KG.
Am facut rost de 500 lei si vreau sa ii stric pe SALA.
Si vreau sa imi iau ceva PROTEINA CREATINA sau ceva bauturi energizante ( gen HYPHER FX )
Cam in 3-4 luni daca iau proteina creatina si din astea cat ma fac?
Ce imi recomandati sa imi cumpar ca sa ma fac "mare"?

23 răspunsuri:
| Nickname1890 a răspuns:

La varsta ta parerea mea e ca dai banii aiurea. MAi bine gasesti altceva mai folositor sa faci cu ei. Indiferent ce suplimente iei la 14 ani nu vei vedea mari diferente pentru ca sistemul muscular nu e inca dezvoltat. Nu ai nevoie de suplimente la 14 ani. Fa altceva folositor cu banii aia nu ii arunca pe suplimente, pentru ca ii vei da DEGEABA!

| MihaelaDart a răspuns:

Inainte spui ca ai 19 ani si ca vrei o "pruna" http://www.tpu.ro/......cica-nu-a/ si aici ai descrescut cu 5 ani mai mic. Incearca sa consulti un psiholog, observ ca ai probleme de personalitate.

| anonim_4396 explică (pentru MihaelaDart):

Baietas, nu e doar contul meu
salut

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Serios? mai multi folosesc contul tau?

esti idiot?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pana la urma imi raspunde cineva la intrebare? straight face

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pe scurt :

- in 3-4 luni arati m-ai facut, "mare" cum vrei tu dureaza cativa ani ( cu creatina, glutamina, proteine, vitamine & minerale ) + 4 mese pe zi

- recomand o creatina si un concentrat proteic pentru refacerea fibrelor distruse la antrenament. Creatina iei cu 30 de min inainte si proteine imediat dupa.

p.s. : cu 500 de lei iei ceva care sa te tina 1 luna jumate cam asa, nu 3-4 luni, daca vorbim de produse de calitate

Răspuns utilizator avertizat
| Lina1993 a răspuns:

Sa mai cresti. Mai copil de 14 ani, corpul tau este inca in crestere, lasa-l sa se dezvolte singur. Daca il fortezi acum, e posibil sa se opreasca brusc din crescut sau sa ai probleme mari cu oasele si cu diverse dureri, pe la 20 de ani. Cunosc destule cazuri.
Energizantele ar trebui sa fie interzise minorilor. cel putin asa sunt in tarile straine. Iti face terci cam tot ce e prin corpul tau, iar tu Chiar nu ai nevoie de asa ceva. e bun pentru cei care lucreaza la serviciu de dimineata pana seara si beau energizant ca sa nu le pice in gura ochii de somn. E ca si cafeaua. Iti da energie pe moment, dar dupa vreo jumatate de ora are efect invers, te moloseste, iti oboseste muschii, si iti da dureri de burta.
Daca vrei sa te faci intr-adevar mare (desi tu oricum o sa cresti pana pe la vreo 25 de ani aproape incontinuu) fa un sport gen basket sau inot. Te rog, nu-ti face varza organismul dintr-o prostie

| Cosmin86 a răspuns (pentru Lina1993):

Daca te antrenezi corect la sala nu e niciun risc, din contra, antremaentul la sala STIMULEAZA hormonul de crestere.

"a ai probleme mari cu oasele si cu diverse dureri", asta din cauza ca 90 % se antreneaza PROST la sala si incorect, multi fac exercitiile incorect doar ca sa ridice greutati mari si isi pun presiune pe coloana, pe lombari, etc.

| Laurentiu_Barbu_1985 a răspuns:

Inca esti prea mic pentru asa ceva( ma refer la proteine si alte prostii de gen), vei ajunge "muschiulos" dar risti sa te lipesti de alte probleme, gen boli ale ficatului sau impotenta... sfatul meu este sa iti asiguri o alimentatie bogata in orice si sa faci sala "curat" fara "prafuri", efectul va fi mai lent dar rezultatele vor fi de durata.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Laurentiu_Barbu_1985):

Impotenta? ce treaba au proteinele cu testosteronul?

fara prafuri inseamna curat?

tu nici macar nu ai HABAR ce sunt proteinele, nu?

Tu de ce nu esti impotent? Ca tu consumi ZILNIC proteine.

| Laurentiu_Barbu_1985 a răspuns (pentru Cosmin86):

Proteina = substanta organica cu molecula foarte mare(macromolecula) formata din lanturi simple sau complexe de aminoacizi(nu iti mai spun ce sunt aia). Problema la care am facut referire este urmatoarea: sinteza proteinelor e de doua feluri - biosinteza (adica sinteza se face in organism prin unirea lanturilor de aminoacizi rezultati prin hranire) e o sinteza naturala care nu afecteaza in nici un fel organismul ba il ajuta la crestere si dezvoltare si mai avem sinteza chimica sau chemo-sinteza care se face in laborator unde se adauga tot felul de catalizatori de reactie(acid florhidric, acid trifloracetic, florenil-metoxi-carbonil si multe altele) care sunt nocivi pentru organism, si pe care tu ii cumperi sub forma de "prafuri" care te fac "mare" (te-ai intrebat vreodata de ce au un termen de valabilitate atat de mare? daca nu iti raspund eu - pentru ca substantele respective nu sunt naturale si nu se pot dezintegra asa usor);
Daca sunt asa de bune proteinele pe care le tot lauzi, de ce mai mananci mancare obisnuita - ca asa luai cate o pastila cu proteine, lipide, glucide, minerale si erai asigurat de tot?
Efectele de care am amintit nu se manifesta la toata lumea dar au existat destule cazuri, crezi ca e bine sa te joci cu hormonii (testosteron, estrogen etc.) cand sunt atatea cazuri de "barbati cu tate" sau femei cu barba, sau nu stiai ce e ala hormon si ce face in organism?
Si DA, orice muschi din corp se dezvolta in timp daca este lucrat des, chiar si fara alte "ajutoare", e suficient sa ai o alimentatie variata...dar, na, voi vreti un trup de culturist in cateva saptamani asa ca "fentati natura" ( e strict treaba voastra, nu ma intereseaza, eu doar ii spuneam omului asta ca e prea mic pentru asa ceva, organismul lui este in plina dezvoltare, si il poate afecta).
Inainte sa comentezi iar ceva fara rost (ca nu imi pierd iar timpul sa-ti raspund) referitor la proteine/ hormoni vreau sa te instiintez ca am facut 5 ani de "Chimie alimentara" asa ca nu te mai obosi sa imi tii lectii despre ce sunt proteinele sau care e rostul lor in organism.

Te las in ignoranta ta cu "muschi si creierul gol"! (tare sunt curios ce o sa te faci la batranete cand o sa-ti atarne muschii la fel ca mucii unui copil de 3 ani).

| Cosmin86 a răspuns (pentru Laurentiu_Barbu_1985):

Stiu ce sunt aminoacizii, ce alimente contin proteine cu profil complet de amino si celelalte cu profil INCOMPLET, asa ca totusi, nu ma inveti tu pe mine.

"in laborator unde se adauga tot felul de catalizatori de reactie(acid florhidric, acid trifloracetic, florenil-metoxi-carbonil si multe altele)", eu vorbeam de PROTEINE PURE, avizate medical si FDA ( nu de mizerii gen redis, care baga ASPARTAM in proteine si nici macar nu ascund asta ).

Vorbim doar de suplimente PURE, exista asa ceva.

P.S. : "tare sunt curios ce o sa te faci la batranete cand o sa-ti atarne muschii la fel ca mucii unui copil de 3 ani", uita-te la Stallone sau Frank Zane, le atarna ceva?

Asta cu "atarnatul muschilor" e o ABERATIE DEMONSTRATA STIINTIFIC.

P.P.S. : la 90 % din batranii nostri le ATARNA carnea is nu au luat NICIODATA prafuri, asta cum explici? Simplu, atarna de la grasime si o alimentatie inadecvata ( sunt si copii de 20 de ani la care atarna, de la SHAORMA cu de toate ).

Asa ca mai documenteaza-te putin totusi, daca ai facut chimie alimentara ar trebui sa stii de faza cu "Atarnatul" ca e un mit vechi demonstrat stiintific.

| sparky34 a răspuns:

Baiatule nu lua de la 14 ani proteine si energizante. In plus nu te du la sala ca fortezi cresterea si vei ramane mic.

| anonim_4396 explică (pentru sparky34):

Am imediat 1.90 imediat, am mentionat. Ce mic visezi doamne iarta-ma? straight face

| Yhugato a răspuns:

Nu-ti cumpara ma nimic.I-a si fa exercitii multe, corect, si diversificate. Deci daca faci exercitii simple vei face fibra musculara,(cum mai spun unii rezistenta ) daca faci acele exercitii cu ceva greutate in plus vei face masa musculara, cam de asta cred ca ai tu nevoie, nu te lua dupa Cosmin86, n-are habar ce vorbeste! Bafta si spor la "munca"

| Cosmin86 a răspuns (pentru Yhugato):

Da, n-am habar ce vorbesc, de-aia o gramada de oameni mi-au multumit ca si-au schimbat radical corpul in urma sfaturilor mele

si de-aia am 937 de raspunsuri castigatoare, toate la sport si nutritie

copii mici si frustrati, ma comenteaza ei pe mine laughing

| NameoftheCentury a răspuns:

Tu esti ala? :o

| Cosmin86 a răspuns (pentru NameoftheCentury):

Da, cand prind sala goala mai filmez si eu cate un exercitiu happy

| cine1cine a răspuns:

Da lăsa-ți mă omu să-și cumpere creatină energizante și proteine. Dacă e lachi omu, poți tu să-i zici intr-o mie de feluri că tot nu ințelege. Deci el vrea să se facă mare in 3 luni. Bă copchile, dacă vrei mușchi pune și fă flotări la greu! Poți face flotări peste tot. Dar na, e mai greu să faci flotări cănd ești puturos! Cănd ești puturos și fără character, vrei să trișezi și să te apuci de creatină! Cănd ești un bărbat adevărat, apoi da te apuci frate și faci flotări!

| Cosmin86 a răspuns (pentru cine1cine):

Serios? cu flotari la greu faci muschi? alt copil mic...

cu flotari lucrezi putin triceps si piept, ATAT, cu restul grupelor cum ramane? corpul mai are si bicepsi, umeri, spate, picioare, gambe, lombari, antebrate

cu creatina trisezi? tu AI HABAR ce e creatina? ai HABAR ce sunt proteinele?

Evident ca NU, barbat adevarat, mic si firav, asta esti tu laughing

| TheRomanianWolf a răspuns (pentru cine1cine):

Cu flotari la greu faci rezistenta, nu muschi

muschii se fac prin repetari putine cu greutati mari ( daca vrei flotari gen, fa la paralele, sa ai tot corpul in aer si leaga greutati de tine sa nu poti face peste 5 )

SI nu mentionezi nimic despre alimentatia speciala pentru muschi, sau tu vrei sa pui muschi doar cu exercitii si 3 mese amarate pe zi?

deocamdata eu zic sa lasi muschii si sa te apuci de sah, pare mai potrivit pentru tine

| crazyfun a răspuns:

Nu cred ca este cel mai necesar lucru pentru tine acum! Oricum mergi la o sala si iti spune insteuctorul! Dar revin nu este necesar inca!