| gabitzbitz a întrebat:

Salut,am 15 ani, 1, 78, 53kg si sunt ectomorf.Am facut sala timp de 6 luni.Cand am inceput eram in jur de 1, 67-1,70 si aveam 43 de kg.Treptat am inceput sa ma inalt si am crezut ca pun masa musculara. Diferentele pe mine se vad.Initial mergeam 6 zile/saptamana, apoi m-am documentat si in ultimele 2 luni de sala am mers doar 4 zile/saptamana.La vara vreau sa ma apuc din nou.Ar trebuii sa urmez o alta alimentatie? Mai am sanse sa ma inalt?[nu ridic deasupra capului]. Unde credeti ca voi ajunge dupa alte 6 luni? Cel mai mult ma intereseaza alimentatia, ce sa mananc si CAT sa mananc.Multumesc

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Dupa 6 luni ar trebui sa se vada schimbari, dar pentru schimbari ca lumea fa si tu 2-3 ani.

Si da, trebuie o alimentatie speciala, 4-5 mese pe zi, proteine si carbohidrati la fiecare masa, cat sa-ti asiguri 2 grame de proteina / kg-corp si 4 grame de carbohidrati / kg-corp.

Intre mese mananci fructe si grasimi sanatoase ( migdale, nuci, caju, etc. ).

surse de proteine : carne ( piept de pui, curcan, muschi de vita, chiar si porc ), peste (in special oceanic ), oua, branza, linte, naut, fasole, mazare

surse de carbohidrati : cereale ( in special fulgi de ovaz ), paine integrale, paste ( din grau dur de preferat ), orez ( brun sau salbatic, dar si ala alb merge daca n-ai altceva ), cartofi, etc.

p.s. : sala nu are NICIO TREABA cu inaltimea, poti sa ridici deasupra capului cat vrei tu, o sa te inalti fix cat te-ai fi inaltat fara, inaltimea tine de GENETIC.

0 răspunsuri: