| RobertG101 a întrebat:

Am 25 ani, inaltime de 1.76-77m si 75 kg, cu cateva kilograme acumulate de la sarbatori. Eu vreau sa slabesc pana la vara si sa fiu la minim 69-70kg.
Pe langa deficitul caloric, cum este ideal, sa fac cardio: dimineata, dupamiaza sau seara?

4 răspunsuri:
| Goodweek a răspuns:

Salut. Am mai puțin ani ca tine, dar pot să te ajut. În timpul verii am slăbit cu 10 kg doar în o lună și jumătate. Nu zic că va fi ușor, dar iată sfatul meu:
Exclude din rațion produsele făinoase și orice fel de dulce.
Îndeplinește cardio după CURSUL lui Jillian Michails "Похудей за 30 дней", serios ți-l sfătuiesc. Fără el nu știu unde aș ajunge + acolo este o mulțime de motivație, care desigur te va ajuta. Trebuie doar să reții că, o dată ce ve-i slăbi, îți va trebui să-ți controlezi raționul complet.
De ex, acum, jumatate de an după ce am slăbit, totuși trebuie să-mi mai număr caloriile consumate, nu trebuie să mananc dulce (doar uneori)...

| Cosmin86 a răspuns (pentru Goodweek):

"raționul"? laughing

Răspuns utilizator avertizat
| user1337 a răspuns:

Eu am 1.78 și 82 kg. Acum, peste o luna, am 78. Slăbitul nu e o chestie care sa te facă sa te miri. Ai grija sa nu mănânci mai mult de 2000 calorii în fiecare zi a săptămânii(nu trebuie sa excluzi vreun fel de mâncare), iar 2 zile pe săptămână reduci caloriile la 800 și sa mănânci de post cumva (e parțial deoarece trebuie sa excluzi cărnurile, brânzeturi, dar poți peste, lapte). Pentru 800 înseamnă că trebuie să mănânci foarte puțin, în 3 mese.
Eu asa slăbesc. E o metoda foarte ok. Pe mine ma ajuta mult. La început, cele 2 zile de post sa nu le ai consecutive, după aia poți sa încerci și sa fie consecutive. Dar în fiecare săptămână te cântărești, și vezi cum ți-e mai ok.
Depinde și de "oasele tale". Gama de greutate normala pentru vârstă și înălțimea ta e între 66-81 kg. Deci nu ar trebui sa îți faci probleme. Eu am oase grele de exemplu. Când aveam 70 kg eram în liceu, și arătăm ca o praștie.
Daca vrei sa încerci metoda, sa revii cu un feedback? Se numește "intermitent fasting". Este documentar și de la BBC?