| ferar12 a întrebat:

Am o intrebare! Subt fotbalist in liga 4! De la vara e posibil sa fiu într-o 3-a! Din cauza covid-ului alerg câte 10 km pe zi încontinuu in 50 de min fac 10 km! Si amestec tare După 10 km! Intrebarea mea este la un meci un mijlocaș de bandă tot 10 km aleargă e mai usor la meci fiindca acolo mai si stai 1 min ca se bate corner si etc indiferent ca mai dau câte un sprint dar acolo mai si stai putin pe loc! Dar cum alerg eu alerg încontinuu 5 min /km! Sunt curios ca vreau sa vad daca fac fata in liga 3

26 răspunsuri:
| JicaContra a răspuns:

Nu stiu sport... deloc, dar am impresia ca tu confunzi anduranta cu viteza, nu e rau sa ai anduranta dar m-ai bine te-ai concentra pe viteza, mi se pare mult mai importanta!

| ferar12 explică (pentru JicaContra):

Nu ai inteles întrebarea bro

| cristi202 a răspuns:

Eu as adapta antrenamentul la nevoile mele. Nu cred ca procedezi bine, nu e ce ai nevoie, cum ti s-a zis deja, nu trebuie sa confunzi viteza cu anduranta. Eu as merge in locul tau pe sprinturi cu pauze intre ele, deci ceva asemanator cu jocul de fotbal. Ca la fotbal trebuie uneori sa dai totul alergind, si uneori ai pauze cand poti sta un pic.
Cit de grava e situatia? Aduc in discutie chiar exemplul meu. Intotdeauna m-am considerat un biciclist de cursa lunga. Oricind ma chemi sa facem un drum lung, oricind sunt in stare sa plec. Am trasee lungi facute prin tara, si, de cand lucrez cu UberEats am observat o chestie interesanta. Cind pleci la drum lung, iti stabilesti un ritm de care te tii mereu, si el iti da rezistenta necesara, in schimb, facind UberEats, trebuia sa ma misc in ritm alert, dar doar pe distante scurte, 3, 4, maxim 6 km, cu pauze intre pentru ridicarea comenzii si predarea la client. Ei bine, am crezut ca imi voi mari rezistenta pentru atunci cand voi pleca la drum lung. E o diferenta totusi intre a face 10, 15, 20 km pe zi, si 70 in medie, nu? Poti sa crezi insa ca m-am inselat? Totul tine de ritm. Cind am plecat in vara la drum lung, dupa primii 6 km am simtit nevoia sa opresc. Caci, dupa luni de UberEats, asa era obisnuit organismul. In mod normal, ma opream la 15-20 de km. Am mers inainte totusi, dar nu am mai putut tine ritmul pana ce, dupa alti 4-5 km nu am facut o scurta pauza. Am realizat ca e o problema, dar nu am avut ce face, nu poti pleca la drum lung si sa te tot opresti la fiecare 5-6 km. Ce tin bine minte e ca toate acele cateva sute de km cit a fost traseul am avut de tras, am fost mai mereu obosit, si asta datorita ruperii ritmului cu care eram obisnuit. Deci, conteaza enorm modul in care te misti la antrenament.

| ferar12 explică (pentru cristi202):

Nu e asta întrebarea! Intrebarea mea este Daca alergi încontinuu este mai obositor decat cu pauza intre viteze?

| cristi202 a răspuns (pentru ferar12):

Depinde cum alergi incontinuu. Daca te faci ca alergi, cum mai vedeam pe cate unii ca ieseau la "alergat" dar mai mult mergeau, cu siguranta va fi mai usor, insa daca ai un ritm alert, va fi mai greu, caci cere rezistenta. La viteza cu pauza ai timpii de odihna, care inseamna enorm, chiar daca soliciti mai.mult organismul la viteza. Anduranta intotdeauna necesita un fizic mai bine cladit decat viteza, deci in mod normal e mai obositor sa alergi incontinuu decat sa faci reprize de viteza.

| AnastasiaK a răspuns (pentru ferar12):

Nu e mai simplu sa incerci si sa iti dai seama singur?

Daca tii tu neaparat sa vezi un raspuns aici: e MULT mai usor sa alergi 10km incet fara pauza decat 10km sprint cu pauze. Nu e logic? E ca si cand ai intreba daca e mai greu sa alergi cu pauze decat sa mergi continuu.

| AnastasiaK a răspuns (pentru cristi202):

Ai incercat sau vorbesti din presupuneri? Banuiesc ca a doua varianta, altfel nu-mi explic. Intervalele de sprint cu pauze sunt antrenament de tip HIIT. Cate antrenamente HIIT ai vazut de o ora? Cred ca niciunul. Oare de ce? De usoare ce sunt, nu?

Cand vorbim strict de viteza vs rezistenta, nu exista care e mai usoara pentru ca sunt foarte diferite. Nu e una mai usoara sau alta, ci pur si simplu esti pregatit pentru una sau pentru alta, nu se compara. Dar aici nu e vorba de rezistenta vs viteza, ci de rezistenta+viteza (sprint cu pauze de mers/alergare usoara, 10km) vs rezistenta (jogging 10km), iar aici raspunsul e clar. Chiar pentru cresterea rezistentei se recomanda pe parcursul alergarii intervale de sprint urmate de alergare usoara/mers, deci nu se pune problema sa fie mai obositor ce zici tu.

| cristi202 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Vorbesc din experienta. De la 13 ani, sport de performanta timp de 4 ani, apoi 2 ani de sala in care am
pus 20 de kg de muschiulet pe mine, ajungind aproape de greutatea normala, iar mai apoi, pana la 48 de ani, cit am acum, traind asa cum am fost invatat, facind multa miscare, in special chestii de anduranta, care e si "specialitatea" mea (inca mai sper sa alerg macar la un semimaraton, daca nu maraton). Interesant e ca am inceput cu un sport de viteza, voleiul.
" Cate antrenamente HIIT ai vazut de o ora?" Intrebarea nu e corecta, hai sa nu amestecam lucrurile. Hai sa o punem altfel: de ce suta de metri se alearga in 10 secunde, iar un maraton in 2 ore? La anduranta nu poate fi vorba de ritmul de la viteza, deci e cu totul altceva, si de aceea antrenamentele de viteza tin mai putin, nu poti sa dai totul pe un timp indelungat.
Eu am vorbit din experienta, mi-e, desi sunt cladit pentru anduranta, mi se pare mai grea. La inceput, cand am mers in cantonament la munte, trebuia sa urcam 8 km cu diferenta de nivel de peste 800 de m in prima zi in 50 de min, ca dupa 2 saptamini sa fim in stare sa o urcam (pe piatra cubica!) in 30 de min. In prima zi am fost de pomina, am ajuns sus ultimul impreuna cu un coleg. Dar nu a fost o problema prea mare, stiu mai mereu sa recuperez un start gresit. Insa, desi a fost un cantonament de vis, acele antrenamente nu mi le aduc aminte cu placere. In schimb, era mai dur la antrenamentele de forta, eram pusi sa facem 10 serii a 15 (sau 15x10) sarituri cu genunchii la piept, iar fiecare serie incepea la inceputul fiecarui minut, deci 10 serii iti luau exact 10 minute, daca faceai exercitiile in 40 de secunde, iti ramineau 20 pentru odihna, deci conta viteza cu care le faceai, daca voiai sa te odihnesti mai mult. Atunci am invatat sa ma odihnesc, sa ma concentrez incit sa uit de toate pentru a-mi reveni, si chiar si acum cand am vreo treaba solicitanta pe mai mult timp, pot sa ma opresc 20-30 de secunde si sa ma odihnesc, ca mai apoi sa o iau cu noi puteri de la capat. Cu toate astea, acele antrenamente mi s-au parut mai usoare, si nu cred ca pentru ca erau scurte, caci solicitarea fizica era extrema, chiar daca era racoare in sala, dupa storceai pe bune tricoul de transpiratie.
"se recomanda pe parcursul alergarii intervale de sprint urmate de alergare usoara/mers". Posibil, eu nu stiu sa fie asa. Probabil ca, datorita ruperilor de ritm, devii mai rezistent. In cazul tau, la fotbal, poate ca functioneaza, dar pentru asta trebuie sa ai o rezistenta deosebita. Eu am fost invatat altcumva, ca ritmul e sfint, antrenorul mereu ne spunea ca trebuie sa ne stabilim fiecare un ritm al nostru si sa ne tinem de el. Si asa fac si acum, insa daca apare o rupere de ritm, eu nu sunt asa puternic incit sa revin la acelasi ritm, obosesc mai repede si imi pierd ritmul initial.

| AnastasiaK a răspuns (pentru cristi202):

1. Te pierzi in detalii si e aiura si pentru tine ca ai mult de scris si pentru ceilalti ca e mult de citit.
2. Daca ai facut 4 ani volei de performanta si 2 ani sala nu se cheama ca vorbesti din experienta. Sunt alte sporturi si nu cred ca vreunul implica alergari de 10km sau mai mult.
3. Intrebarea e foarte corecta pentru ca daca ar alerga 10km sprint cu pauze ar dura cel putin o ora.
4. Deja am specificat clar ca NU SE COMPARA viteza cu rezistenta. Nu exista sa le compari, sunt cu totul altceva, nu are rost sa dezbatem care e mai grea pentru ca nu exista raspuns aici.
5. Antrenamentele alea de care mi-ai vorbit tu cu sariturile normal ca ti s-au parut mai usoare din momemt ce sunt foarte usoare. Fac mai mult de atat si la incalzire, dar trecem peste, nu are rost sa intram si in subiectul asta.
6. Incurci pregatirea cu rezultatul final. Da, ca sa alergi cat mai mult ACUM, mentii ritmul. Dar daca vrei sa progresezi mai mult peste ceva timp, incluzi si astfel de antrenamente cu ruperi de ritm. In antrenamentul propriu-zis nu o sa rezisti mai mult decat in cele normale, insa dupa se vede diferenta la alergare normala, ritmata.

7. "Si asa fac si acum, insa daca apare o rupere de ritm, eu nu sunt asa puternic incit sa revin la acelasi ritm, obosesc mai repede si imi pierd ritmul initial." Iar cu asta tocmai mi-ai dat dreptate vrand, nevrand. Poti sa alergi mai mult ritmat, dar cu ruperi de ritm obosesti mai repede, exact tu ai zis-o, deci e mai greu cu ruperi de ritm. Nu cumva EXACT ASTA tot explic eu? Nu FIX ASTA inseamna 10km parcursi in sprint+alergare usoara/mers?

| cristi202 a răspuns (pentru AnastasiaK):

1) Unele detalii sunt esentiale pentru o intelegere corecta. Uneori, si in sport, detaliile fac diferenta. E adevarat ca eu am adaugat si altele, dar mie imi place sa scriu, nu stiam ca tie nu iti place sa citesti.
2) Vezi ca nu ai luat seama la detalii importante? Cum crezi ca am facut cei 8 km in 30 de min, si pe panta, decat alergind? Voleiul in anii 80 era diferit, acum fiecare minge jucata e considerata punct, inainte era cu schimburi de serviciu, trebuia sa cistigi doar dreptul de a servi, deci ca sa faci punct dupa ce a cistigat o minge adversarul, trebuia sa cistigi doua mingi. Ce insemna asta? Ca pentru un singur punct te puteai batea si mai mult de un sfert de ora, daca se mergea din schimb in schimb, deci un meci putea dura si 3-4 ore, si asta insemna sa trebuiasca sa ai o rezistenta deosebita, caci degeaba aveai viteza, daca erai mort dupa 3 ore de joc, te miscai lent ca o broasca testoasa, si de aceea accentul se punea pe rezistenta. Mi s-a parut mult la inceput sa alerg incontinuu 10 min, dar mai apoi nu a mai fost o problema, si acum sunt in stare sa o fac fara probleme.
3-4) Te contrazici singur. Punctul 3 cu 4. Daca la 4 recunosti ca anduranta nu e acelasi lucru cu viteza, de ce ai mai pus intrebarea?
5) Sunt usoare?!? Hai, fa tu 10x10 doar, la fel cum am spus, si sa te vad pe urma. Daca faci sariturile corect, ti se pare usor pana la a treia serie. Cind le incepusem, si eu am zis "doar atit?" Mi-ar place sa vad un video cum te chinui la ultimele serii, facind sariturile fie incorect, ca nu mai ai forta necesara, fie cu pauze, ceea ce ar reduce timpul de pauza intre serii.
Sau sa vad ca e o joaca de copil pentru tine.☺
6) Corect. Eu insa nu am reusit sa depasesc faza cu ritmul, probabil trebuia sa fac mai multa performanta pentru asta.
7)Posibil sa ai foarte mare dreptate. De fapt, chiar ai. ☺☺☺ Dar asta tot de anduranta tine. E doar vorba de ciclicitatea ritmului. La inceput spuneai doar de viteza cu pauze, ori viteza cu pauza e cu totul altceva. La viteza dai totul, in pauza stai si te odihnesti, asa te-ai exprimat, si asa am crezut eu

| AnastasiaK a răspuns (pentru cristi202):

1. Urata abordare. laughing i
2. Eu exclusesem voleiul si sala, nu alergarea si cantonamentul.
3. Ti-am zis de acum 2 raspunsuri ca ce comparam noi este "rezistenta+viteza" cu "rezistenta" si atat. Tu esti cel care a ales sa compare 2 chestii incomparabile si a ales sa creada ca toti vorbim de acelasi lucru. Eu vorbesc strict pe subiectul intrebarii. Ce a zis omul, acei 10km alergati cu ruperi de ritm, nu se incadreaza la viteza. Includ si viteza, dar nu e doar atat.
5. Mda, deci noi la incalzire avem 1 min flotari- 1 min genuflexiuni cu saritura- 1 min echere- 1 min coreene- 2 min alergare cu ruperi de ritm- 1 min flotari explozive- 1 min fandari cu săritură- 1 min iar echere- 1 min iar coreene- 2 min iar alergare. Cand zic 1 min inseamna executate continuu, ajungi sa faci vreo 50 de repetari minim. Si asta e doar o parte din incalzire, iar dupa ce se termina încălzirea (nu e toata asa, e ok) incepe antrenamentul propriu-zis unde mai avem inserate "pauze" d-astea de cate 1 min in care facem unul din exercitiile mentionate mai sus. Dar da, sunt sigura ca alea 150 de sarituri ale tale o sa ma omoare laughing
7. Nu eu am pus intrebarea, nu eu m-am exprimat asa, dar e vorba despre fotbal...Nu sunt mare fana fotbal, dar stiu ca nu se sta degeaba si e vorba clar de o alergare cu ruperi de ritm. happy

| cristi202 a răspuns (pentru AnastasiaK):

2) Voleiul si sala?!? Orice sport nu tine doar de jocul propriu zis si antrenamentul de sala.
3) Da, ai zis de doua raspunsuri. Dar initial, si pana atunci, iata ideea, o poti citi mai sus: "Nu e asta întrebarea! Intrebarea mea este Daca alergi încontinuu este mai obositor decat cu pauza intre viteze?" Subliniez: "decat cu pauza intre viteze?" De aici a inceput, si pe ideea asta s-a mers, ca ai schimbat-o mai apoi, trebuia sa specifici ca e totusi vorba de anduranta.
5) Probabil, cu "incalzirea" asta, esti (un nou) Superman. E imposibil ce zici, recunoaste ca exagerezi. Stiu culturisti care nu au reusit mult mai simplul exercitiu: o flotare, o geuflexiune, doua flotari, doua genuflexiuni, si mergi tot asa pana la zece adaugind cate una, si inapoi scazind cate una. Macar pe asta de l-ai face, mi-as da palaria in fata ta. Si tu zici ca faci mult mai mult, ca incepi cu un minut de flotari, asta inseamna minim 40, si apoi multe altele (nu ai zis ca ai face pauza intre ele).
Pacat cu Covidul asta, ca te provocam, veneam eu la tine sa facem sariturile de care ziceam impreuna, sa vad ca esti in stare, dar asa, mi-ar place sa vad un clip video in care le faci, ca doar nu e mare lucru pentru tine, ce te costa in afara de cele 10 minute pierdute sa le faci?
Epilog: am vazut destui ca tine care ziceau ca fac marea cu sarea, iar cand ii provocam, nu ii tinea mai mult de un minut, doua. Asa ca, daca e cum spui, vreau sa te cred, insa pentru asta trebuie sa imi trimiti un clip video. Altfel, multe pot fi spuse in afara realitatii.

| AnastasiaK a răspuns (pentru cristi202):

Chiar nu-mi pasă dacă ma crezi sau nu ca eu nu-mi castig meciurile pe increderea ta laughing Si vezi ca iar compari 2 chestii total diferite. Pai ce treaba are culturistul, care face exercitii pentru masa musculara, 8-12 repetari, cateva serii, cu anduranta musculara? Desi iar ai dat exemplu de exercitiu usor. Il faceam la karate de pe la 8 ani la sfarsit de antrenament, dar doar de la 10 pana la 1...cu mici adaugari ca daca executa unul din grupa o repetare incorect se repeta un numar. Totusi tind sa cred ca daca la 8 ani faceam asta, acum pot sa mai adaug cateva laughing. Pana la urma e un total de 110 flotari si genuflexiuni facute oarecum in serii. Inteleg, tu esti axat pe rezistenta si ai o varsta, poate la chestiile astea intampini dificultati, dar iti propun sa fii realist tu si sa-ti dai seama ca nu esti tu etalon. Tu esti cu alergarile tale si varsta ta, altii suntem cu jumatate din varsta aia si 2 antrenamente pe zi big grin

| cristi202 a răspuns (pentru AnastasiaK):

OK, eu nu mai zic nimic. Ca ma intelegi gresit. Ziceam de culturisti, ca era vorba de oameni obisnuiti cu efortul fizic intens.
Daca esti asa de tare, exercitiile propuse de mine nu ar trebui sa iti provoace nici o greutate, ce mare lucru sa le faci, si sa postezi un video cu ce ai facut? Ce zici aici e nimic, chiar si un invalid poate spune ca a alergat la maraton, nu e greu sa scrii ca ai facut, mai ales cand nici nu poti fi vazut cine sau cum esti. Deci totul e bla-bla pana o dovedesti. Insa tu faci cum am facut eu cand am vazut tae-bo pe net, am zis ca e simplu si usor, insa nu e chiar asa, cand incepi sa faci, realizezi ca nu e simplu si nici chiar usor.
Si nu mai aduce discutia de varsta mea. Chiar ma provoci sa vin la tine cand se termina chestia cu Covid (oriunde ai sta, banuiesc ca se gaseste un spatiu in aer liber unde sa ne desfasuram). Oricind pot tine pasul cu un sportiv tinar. Dar sunt sigur ca nu vei accepta provocarea mea, pentru ca ce ai zis aici sunt doar vorbe, fara acoperire in realitate. Ti-am mai zis, am mai vazut pe unii care doar ziceau, ca tine, si in fata provocarii, nu faceau nici cit fac eu, asa batrin cum ma consideri

| AnastasiaK a răspuns (pentru cristi202):

Off, cat orgoliu avem happy Nu stiu cine te crezi tu de ai impresia ca eu as avea cel mai mic motiv sa vreau sa-ti demonstrez tie ceva. Intr-adevar, o filmare cu prostioarele alea ar insemna un efort minim pentru mine, dar asta nu e un argument ca sa fac asta. Doar pentru ca ceva presupune un efort minim, nu inseamna ca ma apuc sa-mi irosesc timpul pe orice prostie. Bravo tie daca zici ca tii pasul cu un sportiv de performanta care se antreneaza in medie 3 ore pe zi, 5 zile pe saptamana si care, din cand in cand la antrenamente, la incalzire, face si chestiile enumerate mai sus. Doar ca e in interesul tau sa testezi asta. Eu nu am absolut niciun interes sa ma vad cu fiecare sportiv pensionat care vrea sa arate ca inca poate sa faca fata. La fel cum nu am niciun interes sa inventez antrenamente sau sa zic ca pot sa fac ceva ce nu pot sa fac. Acum tu crezi ce vrei, chiar nu e problema mea.

Ah, apropo, nu ma cred nici "asa de tare", nici "superman", nici nimic, ca nu doar eu fac chestiile alea. Nu cred ca am vreun coleg la sala care sa nu poata sa le faca lejer.

| cristi202 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Nu era vorba ca vreau sa arat ca pot face fata, ci ca tu te-ai laudat cu incalzirea ta si cu cit de simplu e ce ziceam eu. Ce dovedeste ca e adevarat ce zici sau ce zic? Doar exercitiul facut in sine, dar chiar de l-ai face, ai nevoie si de o dovada, pentru ca poti spune ca l-ai facut, dar tot la fel de credibil esti, pana ce, fie se vede ca le faci intr-un clip video, fie le facem impreuna. Dar, hai sa renuntam la a le face impreuna, ca sa nu crezi ca vreau eu sa dovedesc ceva. Deocamdata insa, tot la stadiul de bla-bla ai ramas. Pina ce voi vedea un clip video cu maruntisurile de care ziceam. Altfel, e usor sa te dai mai mare decat esti, si mai bun decat altii zicind ca poti sa faci ceva ce nu pot sa faci. Te-ai dat mare cu incalzirea ce o faci, ai dus in derizoriu un exercitiu destul de dificil, dovedeste ca e asa pentru tine! De fapt, nici nu stii ce inseamna sariturile cu genunchii la piept, daca e sa le faci corect, sunt la fel de dificile ca genuflexiunile insotite de greutati. Si, pentru ca trebuie sa le faci rapid (dupa ce ai dus genuchii la piept trebuie sa ii cobori rapid altfel te trezesti in nas) dupa doar doua serii nu ai mai vrea sa le faci. Dar, pentru ca sunt simple pentru tine, astept sa le vad.

| AnastasiaK a răspuns (pentru cristi202):

rolling on the floor)))))) O dai in penibil deja. Tu chiar nu intelegi ca NU IMI PASA daca ma crezi? Ca nu dau 2 bani pe parerea ta despre mine? Ca mi-e indiferent ca tu nu ma crezi? Asa greu e? In cate moduri trebuie sa-ti scriu ca sa ne intelegem? Nu ma intereseaza sa-ti demonstre tie nimic! Atata lucru n-ai inteles?

| cristi202 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Bla-bla. Ca toti ceilalti de pana acum cu care am mai discutat si doar s-au laudat.
Ok, nu iti pasa. Mie imi pasa. Pentru ca tu, prin ce ai afirmat aici, te-ai dat a fi cineva doar cu incalzirea ta, zicind de ce am adus in discutie ca sunt chestii slabe.
Nu cred ca o dau in penibil cerindu-ti o dovada simpla a ce afirmi. Oricine are un telefon cu camera cu care se poate filma 10 minute, exercitiul, sariturile cu genunchii la piept, le poti face oriunde, si intr-o baie mica, si daca e asa de simplu cum spui, nu e mare lucru sa si faci. Tu o dai in penibil ca o tot tii cu bla-bla-ul tau. Pina nu demonstrezi, tot ce ai spus aici e nul, e zero.

| cristi202 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Inca ceva. Cind un om minte exagerind ceva, si il provoci sa iti demonstreze ca e cum zice, in 90% va incerca sa se scoata zicind ca nu trebuie sa demonstreze nimic, facindu-te penibil, sau mai grav, aducindu-ti insulte pentru simplul fapt ca tu i-ai cerut o dovada. E un tipar psihologic pe care si tu il urmezi, cu exceptia insultelor, desi cred ca nu mai ai mult pana la ele, si asta dovedeste si mai mult ca ai exagerat, ca nu e nimic real din ce ai spus. Daca nu e cum zic, dovedeste-o! Altfel, orice ai mai zice, chiar devine penibil. Cum am zis, ramane la stadiul de bla-bla.

| AnastasiaK a răspuns (pentru cristi202):

Ma scuzati, avem si diploma in psihologie acum? laughing

Eu nu te-am facut penibil pentru ca ai cerut o dovada, eu am zis ca o dai in penibil cand ai inceput sa insisti (ceea ce inca faci, ca deh, cand intra omul in penibil, greu mai iese) desi eu am zis CLAR ca nu-mi pasa de parerea ta. Daca ziceam ca trebuie sa ma crezi, etc, erau justificabile insistentele tale asupra dovezilor. Dar cand eu zic ca mi-e totuna daca ma crezi TU sau nu... Cand ai anumite realizari si ti-ai dovedit valoarea in fata celor care conteaza, nu ai nevoie de validarea unor oameni nesemnificativi de pe net. Si nu, nu e o jignire, dar asta e realitatea: tu pentru mine esti un NIMENI. Daca erai antrenor, campion mondial, european sau macar national, vreun luptator de renume, un CINEVA in aria mea de interes, atunci da, poate m-as fi obosit sa-ti dovesesc pentru ca ar fi contat pentru mine (desi in situatiile alea nu ar fi fost cazul pentru ca oamenii aia ar fi știut ca exercitiile respective nu inseamna mare lucru). Dar in situatia data, tu, un NIMENI pentru mine, imi ceri 10 minute ca sa te convingi TU de ceva. Pardon? laughing Pai daca tii atat de mult la treaba asta, hai sa am si eu ceva de castigat din ea. Un meci de kickboxing (sport pe care il practic in prezent), exceptand pauzele, dureaza 9 min. Tu imi ceri 10 ca sa fac filmarea aia. Esti dispus sa-mi platesti echivalentul unei burse de meci?

| cristi202 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Rizi tu, rizi. Dar, da, am (si) o diploma in psihologie. Nu e de la cine stie ce universitate, dar e o diploma. Tocmai aici se vede cit de superficial esti, de ce rizi fara sa cunosti?
"Daca ziceam ca trebuie sa ma crezi..." Cine o da in penibil acum? Ai scris ce ai scris tocmai ca sa te cred, de nu, nimic din ce ai scris nu are valoare, pentru ca poate fi minciuna, tu tocmai asta spui prin afirmatia asta.
"Cand ai anumite realizari si ti-ai dovedit valoarea in fata celor care conteaza..." Chiar ai realizari? Oricine poate scrie asta aici, chiar si un invalid. De scris e usor. De aceea ceream o dovada. Mai ales ca ai facut niste afirmatii denaturate. Dar hai sa fiu si mai penibil: nu fa acele exercitii, nu pierde 10 minute valoroase din.viata, filmeaza o runda de incalzire de care spuneai. Oricum o faci, deci nu e timp pierdut, tot ce ai de facut e sa instalezi telefonul cu camera video, si apoi sa postezi pe net.
Da, sunt insistent. Pentru ca m-am saturat de vorbe. Prea multa vorba, prea multa laudarosenie la noi la romani. Poate e bine cu Covid, asa, nu ne mai intalnim doar sa vorbim multe si adesea nevrute.
Si nu e vorba de cine sunt eu, ci de o afirmatie nefondata pe care ai facut-o. Daca sunt un nimeni pentru tine, si asta doar pentru ca nu ma cunosti (vezi cu psihologia) nu inseamna ca chiar sunt un nimeni, daca chiar esti tu cineva, demonstreaza! Dar sa stii, cel cu gura mai mare, care se lauda cu realizarile lui, ca tine, tocmai acela nu face nimic, pentru cacine chiar face ceva, stie cit de greu e, si el tace si face. Ai uitat sa inveti de pe urma sportului cea mai frumoasa lectie pe care sportul o poate oferi, cea a umilintei. Uita-te la toti marii campioni, toti stiu sa fie umili, pentru ca ei stiu sa transpuna in fapte, nu doar sa vorbeasca. Si asta te face umil, te face sa intelegi cit de mic esti si cit ai de tras pentru a fi cineva.

| AnastasiaK a răspuns (pentru cristi202):

"Uita-te la toti marii campioni, toti stiu sa fie umili, pentru ca ei stiu sa transpuna in fapte, nu doar sa vorbeasca. Si asta te face umil, te face sa intelegi cit de mic esti si cit ai de tras pentru a fi cineva."

Intamplator cunosc personal marii campioni ai Romaniei, cei putin ai sportului meu. Asta e unul dintre motivele care ma fac sa stiu clar ca tu nu faci parte din ei. Deci da, pentru mine rămâi NIMENI. Ce esti pentru altii nu ma intereseaza. Acum, nu mai zic ce titluri detin eu, ca iar ma tragi la raspundere ca ma laud, dar sa stii ca a relata niste fapte reale nu e lauda. Mai ales ca vorbeam de ceva care nu e deloc extraordinar. In fine, cu tot respectul, imi pierzi timpul, nu intelegi nimic din ce iti zic si am obosit sa iti explic aceleasi chestii ca tu tot sa nu le intelegi.

Dar ca sa vezi cat de penibila e situatia ta:
Tu mi-ai pus toate vorbele la indoiala (si foarte bine, e dreptul tau), dar in acelasi timp ai vorbit doar din experienta, fara sa a aduci o dovada a nimic.

| Mysteriosa a răspuns (pentru AnastasiaK):

Bla-bla!
Bla-bla!
Pina o dovedesti!
Si eu pot deschide cont aici cu numele de Hagi, si sa ma dau Hagi. Sau chiar mai mare.
Cred ca nu ai idee ce e penibil. Eu nu am demonstrat nimic, pentru ca nu mi-ai cerut. Insa ce am zis aici ca am facut, oricind sunt gata sa demonstrez (ce zic, are acoperire in fapte). Asta e diferenta intre noi. In plus, ce sa demonstrez, cand ce am facut eu e mizilic pentru tine?

Ti-am scris de pe contul sotiei, ca mi-ai inchis gura dindu-mi "ignore".
Asta dovedeste insa cel mai bine ca nu ai nici o dovada ca ai sau face ce ai zis aici, ca nu ai nici o realizare. Cind ti se cere o dovada, te temi asa de mult ca nu poti dovedi incit inchizi discutia. Multumesc! Ai oferit cea mai buna dovada a cine esti!

| AnastasiaK a răspuns (pentru Mysteriosa):

Asa frustrat esti ca unii pot sa faca ce tu nu poti sau cum? Ti-am dat ignore ca ma saturasem sa-ti vad insistentele stupide, de parca ai fi tu vreun cineva si sunt eu datoare sa demonstrez orice prostie ti se nazare tie. Dupa logica ta, ar trebui sa demonstrez si ca ma cheama Anastasia, sa pun poza cu C.I., nu? Eventual sa pun si certificatul de nastere, sa demonstrez ca m-am nascut, sa nu crezi ca vorbesti cu un robot.

Tot ce am zis sunt chestii realiste, posibile, de care sunt in stare foarte multi sportivi. La fel cum tie ti-e simplu sa mergi, noua ne e simplu sa facem cateva genuflexiuni, flotari, etc. Dar cat de penibil ar fi sa-ti cer o filmare in care imi arati ca poti sa mergi? Pana la urma era vorba de maxim 60 repetari intr-o serie (aka un minut), nu de 1000 de-o data. Daca tie 60 ti se par multe... Imi pare rau daca pe tine nu te mai ajuta varsta sau conditia fizica in general, dar n-o sa ma apuc acum sa filmez cele mai stupide chestii pentru ca te-ai trezit tu la 50 de ani sa crezi ca daca nu poti tu, nu poate nimeni. Si ai impresia ca esti tu etalon ca te-ai intrecut cu cativa si n-au tinut pasul. Pentru cultura ta generala: conteaza cu cine te intreci. Degeaba e el sportiv, daca tu alegi sportul nepotrivit. Cand te lauzi ca ai rezistenta mai mare decat un culturist e ca si cand te-ai lauda ca te bati mai bine decat o balerina.

Stii care e partra trista? Eu cred ca pana si tu constientizezi putin acolo ca e perfect veridic ceea ce zic, dar vezi ca nu vreau sa-ti dau importanta si te agati de faptul ca n-ai vazut dovada ca sa-ti mai consolezi orgoliul ranit. Eu daca nu as crede ceva si as cere dovezi, iar interlocutorul mi-ar spune ca nu ii pasa ce cred eu si ca ii e egal daca il cred sau nu, as parasi conversatia pastrandu-mi parerea, nu as insista inutil. Dar la tine nu pare ca se aplica asta. Tu pari sa fii constient ca e foarte posibil ce zic eu si doar speri ca poate poate totusi nu e adevarat. Si stii unde cred eu ca s-a facut diferenta clara intre "nu cred" si "nu vreau sa cred"? Cand ti-am cerut echivalentul unei burse de meci. Daca erai asa sigur cum pretinzi ca e imposibil ce zic eu ziceai "da, frate, iti dau daca intr-adevar poti sa faci". Si eram obligata sa-ti trimit filmarea dupa, nu? Iar daca nu trimiteam atunci, era clar ca ai dreptate. Doar ca erau sansele cam mari sa trimit, nu? Si la revedere orgoliu cand primeai dovada... laughing Pacat, mie imi face placere sa zdrobesc orgoliile astea imense care nu-si au locul. Asta ar fi fost castigul meu la urma, banii era logic ca nu ti i-as fi cerut in final. Dar nu merge sa "lupti" din pozitia in care n-ai nimic de pierdut asa cum incerci tu. Nu, cand ai ceva de pierdut se vede cat de nesigur pe tine esti de fapt.

Toti sportivii (fostii sportivi actually, inca se antreneaza, dar nu mai fac performanta) de 40+ pe care ii stiu personal, desi au conditie fizica FOARTE BUNA si unii sunt chiar recent retrasi, se asteapta ca orice sportiv sub 30 sa fie capabil sa faca cel putin DUBLU fata de ei. Iar tu, la aproape 50, ai impresia ca tinerii nu pot sa faca ceea ce tu poti. laughing Nu stiu care e problema ta, dar sfatul meu ar fi sa ti-o rezolvi, nu sa-ti versi frustrarile (sau ce se vor a fi) in stanga si in dreapta.

Si da, bineinteles, primesti ignore si aici. Mai scrie-mi de pe contul copilului, al cumnatei sau fa-ti unul nou daca mai vrei ignore si pe altele. Saaaau poti sa faci ceva productiv cu timpul tau, zic si eu. Ca e cam naspa pentru tine sa dai atata importanta unui om care iti spune in mod repetat ca nu insemni nimic pentru el.winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Bla-bla.
Inca o dovada clara: nu mai recunosti ce ai zis. Acum zici: "Pana la urma era vorba de maxim 60 repetari intr-o serie (aka un minut), nu de 1000 de-o data. Daca tie 60 ti se par multe... " Chiar asa? Pina la urma schimbi cu totul ce ai zis la inceput. Si o dai in penibil, pentru ca crezi ca vorba se duce, ca intr-o discutie fata in fata, insa aici totul se inregistreaza, fiecare cuvint. Nu, nu mi se par multe 60 de flotari, desi sunt destule, insa ce ai zis tu, si doar ca incalzire, e mult, si de aceea m-am luat de tine, (si nu am zis inca ca nici nu ai habar de exercitiile ce se fac la o incalzire): "deci noi la incalzire avem 1 min flotari- 1 min genuflexiuni cu saritura- 1 min echere- 1 min coreene- 2 min alergare cu ruperi de ritm- 1 min flotari explozive- 1 min fandari cu săritură- 1 min iar echere- 1 min iar coreene- 2 min iar alergare. Cand zic 1 min inseamna executate continuu, ajungi sa faci vreo 50 de repetari minim. Si asta e doar o parte din incalzire..." Cica, doar o parte, acum vad! Vezi si tu, tu ai scris toate astea mai sus. Deci?!?
Bla-bla. Bla-bla. Bla-bla.

| AnastasiaK a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai si ce nu corespunde din ce am spus in ultimul raspuns cu raspunsurile anterioare? Cate repetari faci intr-un minut? 50-60 in functie de cat te lalai. Eu am zis 60 in ultimul raspuns ca sa fie spre maxim. 60 repetari pe exercitiu, 4 exercitii... apoi alergarea de 2 min pe care nu o iau in calcul ca efort, dar am precizat-o ca sa se inteleaga ca nu se trece dupa imediat de la primele 4 exercitii la restul. Apoi, dupa alergare, iar 4 exercitii, aproape aceleasi ca primele, iar maxim 60 de repetari. Corespunde exact tot ce am zis. Aaaa, ca nu te duce pe tine capul sa intelegi...ma scuzi, eu creier de la mine nu pot sa-ti dau. Cine a zis ca la batranete o dai in mintea copiilor, mare dreptate a avut. Acum probabil crezi ca te jignesc, dar realist vorbind, tu cat de matur crezi ca pari cand repeti ca aia mici "bla-bla", "bla-bla" si mai ma si cauti de pe 3 conturi? Nici copiii nu fac asa. big grin