| BetiT a întrebat:

Salut,

Am o pereche de 2 gantere fiecare a câte 10 KG, bine-înţeles ele sunt reglabile şi le pot face de câte 5, 7 şi 10, fiecare.

Am nevoie de un antrenament cu care să lucrez aproape toţi muşchii în decursul a 5 zile (Luni, Marţi, Miercuri, Joi şi VIneri). Aş vrea dacă se poate să îmi daţi exerciţii de făcut pentru fiecare grupă (braţe, piept, spate, picioare, abdomen).

Nu ştiu sigur cum stă treaba cu antrenamentul şi accept orice opinie/îndrumare de la o persoană care se ştie în subiectul întrebării mele.

Aş vrea un program de genul: Luni (braţe, să zicem) *exerciţiul* - 15 repetări (5 circuite), să îmi daţi mai multe exerciţii pentru a lucra muşchiul din mai multe unghiuri, cam 3 - 4 pentru fiecare grupă.

Până să pun această întrebare pe TPU, făceam în felul următor.

Dimineaţa imediat după trezire - 50 abdomene, 40 de ridicări cu ganterele (2 - 3 seturi) - 10 KG

Seara de la 4:30

1. 50 abdomene, 40 de ridicări cu ganterele (5 seturi) (pentru bicepşi) 10 KG.

2. După acestea mai urmăm în funcţie de zi a săptămânii şi de pe site-ul acesta următorul antrenament: http://www.culturism.ro/vedete/antrenament-cu-gantere-pe ntru-acasa.html - punctul 2 îl fac doar luni, miercuri şi vineri.

3. https://www.youtube.com/watch?v=H3Nws5m3QY0 şi după 40 - 50 de flotări.

Seara, înainte de culcare de la 9:30 - 10, fac 50 de abdomene şi 40 - 50 flotări.

Înălţimea: 1.75
Greutate: 60/61 KG.
Vârsta: 18

Am nevoie de un program mai bun, acesta mi se pare prea încărcat, totuşi dacă este bun am să încerc să îl fac. Aştept recomandări, astăzi am făcut pauză, dacă părerea voastră este că programul este bun de mâine am să îl continui. Aştept răspunsuri.

4 răspunsuri:
| CristiMC a răspuns:

Ce scop ai?

| BetiT explică (pentru CristiMC):

Forta si forma, am avut intr-un timp (anul trecut), 75 de KG la 1.68, am reusit sa mai cresc si sa mai slabesc acum vreau sa fac sa arat si mai bine.

| CristiMC a răspuns (pentru BetiT):

Pentru forta trebuie sa faci 1-3 repetari cu o greutate mare. Nu prea ai ce sa faci cu o gantera... Mai eficiente sunt exercitiile cu greutatea corpului...