| a0u1 a întrebat:

E adevărat că un pugiliști / boxior, cum vreți voi să îi spuneti, Nu prea simte dacă primește un pumn în gură pe strada? E adevărat că sunt mult mai rezistenți ca oamenii care nu au făcut nici un sport?

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Tu ce zici? Ei iau zilnic pumni in gura, logic ca uni in plus e apa de ploaie

| siriusblack98 a răspuns:

Pe langa faptul ca sunt mai rezistenti isi controleaza mult mai bine tensiunea.Un neantrenat spre exemplu daca isi ia un pumn in gura pe strada (situatie descrisa de tine) o sa se sperie si tot corpul va incepe sa-i tremure incontrolabil din cauza adrenalinei.Un boxior nu va pati asta.Dar sa nu iti imaginezi ca nu o sa simta durerea.Luptele de strada sunt cu totul altceva fata de luptele controlate din ring.Cel mai mare boxior al lumii isi poate lua bataie pe strada. Pumnii vin de nicaieri, nu exista tehnica in luptele stradale.Dar asta este alta poveste.

| Kerre a răspuns:

Desigur, boxiorii au un sistem nervos mai rezistent.

| davedavedave93 a răspuns:

Orice sport faci, corpul tău se adaptează respectivului sport. Astfel, în cazul boxului, probabil că boxeorii nu mai simt durerea la același nivel ca o persoană care nu practică acest sport, ei fiind mult mai rezistenți în luptele de contact.