| GulDan a întrebat:

Fac Atletism de ceva timp.

Imi spuneti va rog cum sa-mi maresc rezistenta? cand ajung la limita simt ca mi se face putin rau!

Vreau sa ma bag la crossuri mai mari de 3, 5 km...

Răspuns Câştigător
| Teardrop a răspuns:

Cu antrenament și exercițiu. Încearcă să ieși în fiecare seară la alergat (sau măcar odată la două zile), și, în fiecare zi, să alergi cu cel puțin 100 de metri mai mult decât în ziua precedentă.

Dacă ai Smartphone, îți recomand să îți descarci aplicația "Runtastic". E cea mai bună aplicaţie pentru măsurarea distanţei şi pentru istoricul antrenamentelor.

Când alergi şi simţi că ţi se face rău, e bine, fie să miceşti ritmul, fie să te plimbi, apoi să reiei alergarea. Niciodată să nu te opreşti în mijlocul antrenmanetului. Ai grijă să te hidratezi bine înainte de antrenament, dar să nu bei multă apă în timp ce alergi, creează senzaţie de discomfort.

Fă şi alt sport, în special cardio. Nu trebuie neapărat să te duci la sală, poţi să faci şi acasă. Sunt videoclipuri pe youtube, canale întregi cu exerciţii.

Fă yoga pentru începători. Îs exerciţii foarte bune de respiraţie, care e extrem de importantă când alergi.

Fă ciclism, creşte rezistenţa muşchilor.


Nu-i chiar aşa mult 3, 5 km. Eu am fost la cros de 6 kilometrii cu antrenament de maxim 2 luni.
Depinde şi câţi ani ai.

2 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Daca faci atletism inseamna ca ai un antrenor. Asculta de sfaturile lui.

| AdeStef a răspuns:

Buna! Si eu fac atletism si aveam astfel de probleme.Rezistenta se face pe o durata de cateva luni, chiar si mai mult cu exercitii. Daca poti ..mergi la un stadion si exerseaza.Alearga vreo 2-3 ture fara oprire. apoi opreste-te daca simnti ca nu mai poti...stai 5 -10minute si reia inca de vreo 2-3 ori...si in fiecare zi repeta chestia asta si mai adauga cate 100-200 m in plus aproximativ la o zi.Va merge.winking