| xChamp a întrebat:

Buna seara, de curand m-am apucat sa alerg dupa ce am reusit sa ma las de fumat. Imi ating limita de rezistenta in jur de 1km alergare, imi puteti oferii niste exercitii si metode de a marii rezistenta sa ajung macar la 2km si sa imi estimati cam de cat timp am nevoie sa maresc distanta de la 1km la 2km

Răspuns Câştigător
| sweetys a răspuns:

Depinde de tine, cu cat vei alerga mai mult cu atata vei inainta. Tin minte ca prima oara am scos in jur de 8 minute pe kilometru, dupa doua saptamana ajunsesem sa scot in jur de 6, 5 minute pe kilometru. La mine era alergare usoara nu de viteza. Totusi poti incerca ceva exercitii de cardio, sau poti sari coarda.

5 răspunsuri:
| AnastasiaK a răspuns:

Scopul tău este să mărești rezistența cardiovasculară pentru acest gen de alergări. Presupun că la 1km nu întâmpini probleme precum dureri/crampe la nivelul mușchilor membrelor inferioare și oboseala o simți doar din punct de vedere cardio-respirator. Altfel spus, simți că rămâi fără aer și ai pulsul crescut.

Din punctul ăsta de vedere, dacă îți place să alergi, cea mai simplă metodă este să continui cu alergarea, crescând ori distanța ori tempoul progresiv. Dacă nu îți place alergarea atât de mult, poți încerca orice activitate de tip aerobic (dans, kixkbox, box, cycling, sărit coarda, antrenament pe intervale etc).

În final tot la alergare te vei întoarce, evident, dar alternativele vin în cazul în care preferi acest gen de activități în loc de a iesi la alergat de 3-5 ori pe săptămână.

| Ilovedinero a răspuns:

Nu exista absolut niciun program sau exercitii.Singurul lucru pe care il poti face este ca dupa 7 zile de alergat sa maresti cu 10 % distanta.De ex daca ai sprinturi de un km dupa o sapt faci un km si 10 m

| AnastasiaK a răspuns (pentru Ilovedinero):

Pardon? Sprinturi de 1km?
ADOR când dau sfaturi despre sport unii care nu fac diferența între efort aerob și efort anaerob. rolling on the floor

| Ilovedinero a răspuns (pentru AnastasiaK):

Ce e frt, nu ai auzit de oameni care pot alerga un km in viteza fara probleme? El vrea sa alerge, nu sa puna masa musculara.Alergatul este un exercitiu aerobic si majoritatea exercitiilor cardio sunt aerobice.Vezi ca sunt sportiva de la varsta de 6 ani, fac diferenta intre exercitiile aerobice si anaerobice

| AnastasiaK a răspuns (pentru Ilovedinero):

Sprintul e anaerob ca să știi, măi sportivo. Alergarea pe 1000m nu. Prin urmare, alergare de 1000m NU e niciodată sprint. Conceptul de sprint se termină pe la 400m.

Dar na, așa e când sportivii se cred specialiști în domeniu. Tu ca sportiv ai un specialist care te îndrumă, nu ești tu specialistul (asta dacă într-adevă ești sportiv că una e să faci sport, alta e să fii sportiv, ce titluri ai?)