|

Salut TPU! Am 15 ani si as vrea sa ma apuc sa imi lucrez muschii bratelor, sunt la inceput si nu stiu cam de cate kg sa fie gantera pe care o sa o folosesc pentru exercitii.Am incercat in seara asta vreo 45 min ridicari ale unei gantere de aprox. 2Kg cate una pentru fiecare mana dar mi se pare cam usor dar nu as vrea sa folosesc unele prea mari, as vrea sa fac progres..Stie cineva ce gantere sa folosesc?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cum am zis gantere de 5 kg fiecare ar trebui sa te ajute sa cresti in brate putin sau sa le dai o forma, nu inainte de a face incalzirea bine atat a incheieturilor mainii cat si a bratelor cat si a capului, asta pentru ca ai doar 55 de kg si 5 kg reprezinta ceva pentru tine!
Nu ai sa te ingrasi de la asta daca asta cauti, tu fiind ectomorf ai nevoie sa lucrezi luni sau chiar ani ca sa pui ceva pe tine, si prin lucrat ma refer sa faci sala serios pe grupe de muschi si nici asa nu pui mare branza fara ajutor din mancare+suplimente.
Toti pe care ii stiu eu si sunt ectomorfi toti iau suplimente, n-am vazut unul sa depaseasca 35 cm in brate (diametru) si sa nu ia ceva, eu daca iau suplimente par dopat pe langa multi dintre ei, pai eu am inceput cu 35 cm in brate si 78 kg, acum am aprox 45 cm si 85 kg, scazand de la 90.
Dar iti spun un lucru rezultate se obtin doar in timp! Ce faci asa acasa e mai mult pistol cu apa, dar te va ajuta, eu inainte sa ma apuc de lasa faceam multe flotari si biceps cu doua gantere de 4 kg o zi da doua pauza, cand am inceput sala aveam cu ce lucra, adica aveam cat de cat o forma, cred ca acea forma o cauti tu acum, dar nu te astepta sa ai cine stie ce rezultate doar din 1-2 tipuri de exercitii pentru biceps, nu uita ca la sala ai posibilitatea sa faci 3-4-5-6 tipuri diferite de exercitii pentru biceps la fel cum ai posibilitatea sa faci 3-5-6 etc exercitii diferite pentru triceps, ei bine doar cu ganterele nu ai aceasta posibilitate si anume sa taci bicepsul din toate unghiurile.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Difera de la individ la individ, eu de exemplu fac cu maxim 20 de kg /gantera acum, in trecut faceam cu aprox 28 kg / gantera iar cel mai bine ma simt acum cu 15 kg/gantera.
Sunt pusti la 15 ani care fac lejer cum fac eu, daca au 1, 90 si 90 de kg, deci conteaza genetica in primul rand.
Nu te-as sfatui sa te fortezi asa ca doua gantere de 5 kg fiecare ar trebui sa fie de ajuns de inceput si pentru urmatoarele luni de zile, asta iti vor da un aspect al bratelor dar nu le vei avea ca un culturist daca asta cauti!

| explică (pentru Simpatik):

Sunt destul de slab am vreo 1.71 si 55 kg nu vreau in niciun caz sa arat ca un culturist vreau doar sa dau niste forma bratelor sunt destul de subtiri.Ce muschi ar trebui sa lucrez ca sa arat putin mai solid sa largesc putin spatele sunt destul de slab sad.

| a răspuns:

Pentru masa, greutati mari, serii putine. Pentru fibrare, greutati usoare serii multe. Pentru inceput, lucreaza cu cate 3..4.kg. serii multe.

| a răspuns (pentru Maxxxi):

Sa largesti spatele (si lucreaza si biceps+antebrat) tractiuni, intai cu priza larga (priza tip pronatie), 4 serii, apoi 4 serii priza ingusta tip supinatie.

Paralele ai?