Depinde ce te interesează exact. Daca vrei să slăbești nu contează proteinele prea mult. Dar dacă te interesează nu doar un simplu slăbit ci și să pui masa musculara atunci 2 g proteine per kg corp as zice că e destul. Adică tu ar trebui sa aduci aport de max 170 de Gr pe zi.
Ca sa slabesti nu trebuie sa mananci mai multe proteine, ci trebuie sa consumi mai multa energie decat mananci (sti kj de pe ambalaje au un sens)
Stiu,mananc 2000-2200 calorii si fac aproape zilnic o ora de mers pe banda cu inclinatie 15 viteza 4km(700 calorii)
Atunci maximul tau ar trebui sa fie 1500 de calorii/zi. Daca arzi sa zicem intre 500 si 700 cu cardio, ar fi suficient sa fii pe deficit caloric. Daca n-ai face cardio deloc, ti-as recomanda cel mult 1200/zi.
Nu recomanda așa ceva. Serios. Gândiți?
Are 15 ani...
Mâna că copile cat mai echilibrat. Mâncare cat mai puțin procesata. Să ai aport destul de proteine. As zice un max 150-170 daca faci sport. Și nu renunță la grăsimi sau carbon pentru că organismul tau încă tânăr are nevoie de toti macro nutrienții
Cati ani de fitness ai in spate? ( eu am 15 ) Cati zeci sau cate sute de oameni ai antrenat? ( eu peste 200 de toate varstele ) Esti antrenor de fitness certificat ( eu da ) sau ai venit pe aici doar ca sa te afli in treaba nestiind ce este un calcul al proteinelor/caloriilor dedicat? Ai macar idee ce inseamna deficitul caloric? Ca daca aveai nu comentai aiurea.
Să știi că am. Mi se pare ireal că dai sfat unui puști de 15 ani să aibă 1200 de kcal pe zi?
" Să știi că am " Nu se vede.
"i se pare ireal că dai sfat unui puști de 15 ani să aibă 1200 de kcal pe zi?" Citeste mai bine ce i-am scris dar inainte de asta invata cum functioneaza deficitul caloric. Pana atunci alte conversatii nici nu mai au sens.
Nu știu cine ți-a dat ție certificare sau cum de ai clienți cărora la dai astfel de sfaturi. Și fara cardio, nu recomanzi așa ceva unui băiat în plină dezvoltare care merge la sala?
Știu ce înseamnă deficit caloric. Dar nu trebuie sa exagerezi cu asta
Esti pe dinafara, mai multe n-are rost sa iti zic ca lungim discutia pe un teritoriu care iti este strain.
Aparent știu mai multe decât tine?
Ma intrebi sau te chinui sa faci o afirmare si nu iti iese? Dar aparent habar n-ai nimic despre sport.
Merge sa mananci 200g proteine, cu carbo sa nu scazi sub 150 si cu grasimile sa nu scazi sub 50. Foloseste BCAA ca sa nu pierzi multa masa musculara in procesul de slabire.
Mananc 150-160 g carbo si 70-80 grăsimi
Mai scade grasimile la 60g