| Polinco a întrebat:



Daca faci sala si iei Suplimente Alimentare(steroizi, preteine din alea prafuri) inseamna ca esti natural?

Răspuns Câştigător
| Bondarel99 a răspuns:

Poți sa iei o lingurița sa îți faci un shake sau ceva dar nu are rost sa te umfli de prafuri când proteinele le poți lua mult mai sănătos din mâncare. Ori proteine de origine animală (carne, lapte, oua, brânza) ori de origine vegetală (leguminoase, broccoli etc).
Steroizi in niciun caz, sunt periculoși. Atunci chiar nu te mai poți numi sportiv adevărat.

| aXy99 a răspuns (pentru Bondarel99):

Nu te umfla suplimentele cu proteine. Proteina din zer are chiar o valoare biologica mare. Te umflii de la steroizi pentru ca retin foarte multa apa.

| Bondarel99 a răspuns (pentru aXy99):

Ma refeream in sensul sa nu ia prea multe.

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"steroizi, preteine din alea prafuri" = natural?

eu nu prea cred

| aXy99 a răspuns:

Esti natural pana in momentul in care iei steroizi.
SUPLIMENTELE ALIMENTARE NU SUNT STEROIZI!

| aXy99 a răspuns (pentru aXy99):

Steroizii sunt HORMONI, suplimentele alimentare sunt un inlocuitor pentru mancare (facute tot din alimente de cele mai multe ori).

| PainTech a răspuns:

Nu. De cele mai multe ori "preteinele alea" sunt crescute in laborator, nu provin direct de la animale.

| Kerre a răspuns:

Nu stiu unde tu ai auzit ca suplimente alimentare inseamna steroizi. Suplimentele alimentare dupa cum ii spune si denumirea sunt doar extraxii din mancare, deci normal ca daca consumi este natural. Steroizii sunt hormoni, 2 lucruri total diferite.

| heracles a răspuns:

In ziua de astazi oricum nu mai exista nimic natural, toate alimentele sunt procesate, mancare naturala exista pe vremea lui hipocrate, care a spus '' medicamentul tau sa fie hrana ta, hrana ta sa fie medicamentul tau'' atunci omul se hranea natural, iar sportivii aveau forta pe masura, un celebru luptator -Milon- in timpul unei demonstratii ca sa arate forta +rezistenta de care dispunea a luat in spate un vitel de 400 de kg si a facut o tura de stadion cu el in spinare, o tura = 400 m, atunci se putea zice hrana sanatoasa,corp sanatos, dar in ziua de astazi, hrana bolnava,corp bolnav- diabet, obezii, e.t.c. singura hrana naturala pe care poti fi sigur ca o mananci este ceea de acasa,in rest nu poate ai auzit de aditivi alimentari(E-urile),conservantii care se pun in alimente pentru a le pastra prospetimea,poate ai auzit de hormonii de crestere care li se da puiilor, sa aiba piept de culturist laughing) nu mai in vine in minte acum, dar ce-a mai naturala hrana este ceea pe care o ai tu in gradina, si puii pe care i crestii tu, macar tu stii ce le dai de mancare. laughing) in rest sunt e-uri, conservantii(naturali sau nu) aditivi, e.t.c. a si steroizii.

| Chitaristul26 a răspuns:

Steroizii te scot imediat din categoria natural. Cat despre "preteine", adica proteine, alea sunt deja in mancaruri, faptul ca le iei sub forma de praf nu creeaza o mare diferenta.