| Maxxxi a întrebat:

intinderea muschilor dupa o serie de exercitii fizice au rol in antrenamnt si e important sau are doar rolul de a ne relaxa muschii, mai mult pentru comfort personal?

7 răspunsuri:
| InstructorDeIubire a răspuns:

După părerea mea ar trebui sa faci streaching inainte de antrenament pentru a incerca sa eviți accidentările. Nu cred ca are vreun beneficiu streching-ul dupa antrenament. Asta e simpla mea părere de amator happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru InstructorDeIubire):

Are si dupa antrenament, te ajuta sa-ti maresti mobilitatea. Noi la arte martiale facem stretching dupa antrenament (destul de intens, si 30 de minute streching uneori) ca sa lovim mai bine si mai sus cu piciorul.

| InstructorDeIubire a răspuns (pentru Cosmin86):

El cred că se referă la antrenamentul cu greutați. Si ai dreptate cu streching ul după antrenament in arte marțiale sau box se practică.

| AnastasiaK a răspuns (pentru InstructorDeIubire):

Si dupa antrenament are cam acelasi rol. Este, cum a zis cel care a pus intrebarea, pentru relaxarea muschilor, dar asta nu ajuta strict la confortul personal, ci la recuperarea dupa antrenament. Cred ca stim toti ca daca nu se recupereaza muschii pana la urmatorul antrenament si noi continuam sa ne antrenam asa, cu timpul riscam accidentari urate. Ma rog, ar fi mult de scris si explicat aici, dar se gaseste informatia si pe net. Ideea e ca e important stretchingul de dupa.

| InstructorDeIubire a răspuns (pentru AnastasiaK):

Nu exista nicio legătură intre streching si recuperare musculară. Muschi se recuperează cand suntem in repaus mai ales noaptea.

| AnastasiaK a răspuns (pentru InstructorDeIubire):

Repede ai ajuns de la "amator" cum te-ai autodeclarat ieri la profesionist, de ma contrazici fara sa te informezi mai intai. Mai documenteaza-te si discutam dupa.

| AnastasiaK a răspuns (pentru InstructorDeIubire):

Https://www.researchgate.net/......y_A_Review

Asta că sunt drăguță azi, deși ar fi trebuit să faci tu reasearch, nu să-ți dau eu articole. Poți să verifici și referințele. Dacă le parcurgi pe toate, ai lectură pentru câteva zile. :D