| ArkanHell a întrebat:

legat de genoflexiuni...
Nu am mai facut genoflexiuni de jumate de an... si acum cand ating maximul intr-un set (cam pe la 90-95) mi se face rau dupa 2-3 minute si abia mai stau pe picioare toata ziua, la fel si cu haltera pe spate in care fac vreo 8-10 repetari maxim, tot rau mi se face, de ce? (fireste deja fac de 1 luna genoflexiuni si TOT MI SE FACE Rau) cu alte cuvinte imi vine o senzatie de greata si parca numai pot sa respir si nici sa mai fac vreun efort..., trebuie sa astept vreo 40 minute sa imi treaca, atuncea cand fac genoflexiuni pe un picior pana la maxim (15-20) nu mi se face rau, doar ma doare putin piciorul cum e normal dar la genoflexiunile normale, mereu mereu mi se face rau, ce sa fac, stie careva?

Răspuns Câştigător
| oOoRubyoOo a răspuns:

Nu ai ce sa faci.
Stiu cum este, si eu ma antrenez de 3 ani si tot asa simt, dupa 1 set ca lumea de genuflexiuni sau indreptari trebuie sa stau intins cam 3-4 min.

Genuflexiunile(Squats) este considerat regele exercitiilor deoarece foloseste cam tot corpul in miscarea aceea.
E una cand faci flexii pentru biceps si te dor bicepsii si alta cand faci genuflexiuni sau indreptari si te dor toti muschii.

Problema este ca faci totul intens ( ca si mine) si de aceea.
Eu de exemplu cand faceam cu 80 de kg 15-18 repetitii nu aveam nimic. Insa pentru a progresa ca masa musculara trebuie sa progresezi si in greutate. deci da.

Tin minte cand am facut Indreptari, 7 repetitii cu 120 de kg si am vomitat :X:X:X ce vremuri frumoase happy

Ce ai putea sa incerci:
-lamaie(nu cred ca te va ajuta sincer dar na... nu ai nimic de pierdut)
-sa nu mananci nimic cu cel putin o ora inainte de sala
-gheata si sa te pui langa ventilatoarele din sala

17 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mai ai antrenament. incearca sa faci mai putine si sa respiri corect, adica inspiri pe nas si expiri pe gura.

| Adrick a răspuns:

Dupa parerea mea, tu pur si simplu faci prea multe deodata.iau altfel mai putin si pe urma vei ridica si la 200 daca vrei.dar problema e ca noi toti cautam sa facem multe. ceea ce este gresit.nu este importatn cantitatea ci calitatea, nu fa 90 dar fa 50 si bine tehnic, atunci vei avea mult mai bune performante

| ArkanHell explică (pentru Adrick):

Stai linistit, le execut cu viteza medie si total corect si cu spatele drept, la fel si cele cu haltera pe spate (bine astea le fac mai explozibil cand ma ridic ca sa capat forta, abia le-am inceput si momentan fac cu 70, nici macar nu am curea sad )

| Arres a răspuns:

Trebuie sa faci mai mult efort putin sa alergi in fiecare seara cate 1 ora 1 ora jumate si mananca numai sanatos is o sa iti reviwinkingwinking Funda?

| msweety a răspuns:

Eu zic sa faci in cateva serii si asa faci si pauze si nu ti se mai face rau, cum a zis si Adrick conteaza sa le faci bine, nu trebuie sa faci exces.

| ArkanHell explică:

Mai vreau niste raspunsuri totusi tongue

| AikkoxD a răspuns:

Faci prea multe deodată. Eu făceam o săptămână 25-30, a doua 45-50, a treia 65-70 şi tot aşa. Am avut febră musculară la început, dar mi-a trecut şi acum m-am obişnuit.Bea un pahar cu apă(la temp camerei) la 10 minute după exerciţii. Încearcă de mâine aşa şi spune-mi dacă ţi se mai face rău.


Ps: ce nuanţă are părul din avatarul tău? *ştiu că n-are nicio treabă cu întrebarea da e amazing*

| ArkanHell explică (pentru AikkoxD):

Http://bibibarbaric.buzznet.com/......emo-scene/

Era frumoasa daca nu avea piercingurile alea da merge si asa;)), e albastru si la radacina e negru (cu alte cuvinte, are negrul parul natural), si se vede alb de la lumina, da nu stiu ce fel de albastru e;))

| AikkoxD a răspuns (pentru ArkanHell):

E undeva între lagoon blue şi atlantic blue, da nu-mi vine acum cum se numeşte. Ahh şi e genială nuanţa. Am avut odată ceva de genu' şi nu mai ştiu cum scria pe vopsea. http://2.bp.blogspot.com/......alone1.jpg

| ArkanHell explică (pentru AikkoxD):

Esti cumva fata? >, emo? xD SAu >

| AikkoxD a răspuns (pentru ArkanHell):

Fată da. emo nu.

Răspuns utilizator avertizat
| Cosmin86 a răspuns (pentru Valentina22):

Mai degraba un shake proteic cu absorbtie rapida ( de preferat proteina din zer ) decat un snickers happy

Răspuns utilizator avertizat
| Cosmin86 a răspuns (pentru Valentina22):

Da, are ceva proteine... dar cam multe calorii tongue

| adyd94 a răspuns:

Iti scade glicemia. Senzatia de rau apare datorita faptului ca sangele care ajunge la creier nu are suficiente glucide. Astfel, creierul comanda organismului sa ia o "pauza" pentru a reface echilibrul glicemic din sange. Nu stiu de ce altor persoane nu li se face rau, probabil antrenamentul.Si mie mi se face rau des din acelasi motiv. Solutia? Pauza si racoare...

| Katherineyy a răspuns:

Eu fac genoflexiuni de aproape o luna, am facut si inainte dar putin timp, iar acum iar am inceput, si fac cam 50-60 pe zi, seara de obicei, si fac cam 10-20 iar apoi inspir si expir putin, iar apoi iar ma apuc si tot asa, si nu mi se intampla sa ma simt rau sau asa, dupa mine ar trebui sa faci mai putine si sa faci o pauza si sa expiri-inspiri un minut macar intre 10-20 genoflexiuni.
Sper ca te-am ajutat :*