| Salvador354 a întrebat:

Poti pune masa musculara fara sa pui tesut adipos in perioada de bulking?

Răspuns Câştigător
| Apokales a răspuns:

Nu, nu poti, dar poti sa faci un clean bulink, atunci iei mai putin strat adipos pentru ca alegi un surplus caloric mai mic.

| Apokales a răspuns (pentru Apokales):

P.S.: Poti pune masa musculara si sa slabesti/sa te mentii in acelasi timp daca esti incepator, in alte circumstante nu.

| Salvador354 explică (pentru Apokales):

Si cum ar trebui sa fac? Mai intai bulking apoi cutting? Si daca da, atunci cat timp trebuie sa dureze fiecare dintre acestea?

| Apokales a răspuns (pentru Salvador354):

Daca esti gras incepi mai intai cu cutting, daca nu, treci direct la clean bulking. Perioada de cutting dureaza pana cand ajungi la greutate dorita, iar bulking-ul ar trebui minim 6 luni de zile pentru a face ceva masa musculara, altfel este cam degeaba. De obicei perioada de bulking incepe din toamana si o odata ce se termina iarna (6 luni de zile), primavara slabesti (cutting), iar in vara iti arati musculatura lucrata in cele 6 luni de zile. Cam asa procedeaza majoritatea.

| Salvador354 explică (pentru Apokales):

Si in perioada de bulking ce pot face pentru ca abdomenul sa nu mai fie acapara de grasime: ar trebui sa mai scad din calorii sau sa fac si cardio?

| Apokales a răspuns (pentru Salvador354):

Ar trebui sa accepti situatia si ai grija de surplusul caloric sa nu fie exagerat. Cauta pe google termenul de "Clean Bulking" ca sa intelegi mai bine.

| Salvador354 explică (pentru Apokales):

Mersi, dar ce inseamna daca am patratele peste grasime, adica mi se vad patratelele, dar cumva peste testul adipos?

| Apokales a răspuns (pentru Salvador354):

Nu stiu ce inseamna asta exact, dar muschii abdominali exista, doar ca sunt sub stratul de grasime, cand va veni din nou momentul sa slabesti (cutting) o sa ii poti vedea mult mai proeminenti, asta dupa ce ai trecut de perioada de bulking, bineinteles, cand formezi masa musculara.

| Salvador354 explică (pentru Apokales):

Voiam sa te mai intreb daca stiu cumva de ce mi se "dezumfla" pieptul in zilele de repaus? Adica a trebuit sa le ofer umerilor si tricepsilor odihna correcta asa ca am luat 3-4 zile pauza de la antrenamentul pentru piept (pentru ca implica involuntar si aceste grupe) si mi se vede putin mai mic decât de obicei si as vrea o parere, daca se poate?

| Apokales a răspuns (pentru Salvador354):

Nu-ti stiu programul de antrenament, dar nu-i motiv de ingrijorare cu pieptul dezumflat, nu stiu exact ce faci, dar e normal sa nu fie la fel de pompat dupa ce ai terminat antrenamentul. Majoritatea isi antreneaza fiecare grupa musculara o data pe saptamana.

| Salvador354 explică (pentru Apokales):

Mi-am schimbat programul. Am avut full body de 3 ori pe saptamana, apoi dupa 1 luna l-am schimbat cu 2 grupe pe saptamana pentru a testa. Iar acum am descoperit ca ar fi mai bine daca m-as intoarce la full body. Deci, este vreo problema daca am lasat 4 zile de repaus pentru piept in loc de 2 sau 3? (Multumesc pentru raspunsuri)

| Apokales a răspuns (pentru Salvador354):

Depinde cat de repede te refaci dupa antrenament, lasa cel putin 7 zile pauza intre fiecare grupa musculara si ai grija sa nu faci grupe care includ tricepsul si bicepsul in zile consecutive, exemplu: azi faci spate, maine nu faci biceps, asta clar.

| Salvador354 explică (pentru Apokales):

Dar 7 zile pauza nu lasa doar cei care iau steroizi? Pentru ca si teza lor proteica durea a mai mult? M-am uitat la câte a video-uri pe YouTube si am inteles ca la cei care nu iau steroizi sinteza proteica dureaza 2 zile, deci nu ar avea rost sa astepti 7 zile. Tu cum faci? Ti se vad rezultate? De cat timp practici fitness-ul?

| Apokales a răspuns (pentru Salvador354):

Fac de cativa ani, antrenez fiecare grupa, exceptand antebratul, o data pe saptamana. La fel am auzit si de persoane, care bagau in ei steroizi, ca faceau fiecare grupa o data la 9 zile pentru ca asa se simteau refacuti 100% si gata de antrenament. Rezultate semnificative se vad dupa un an de zile, nu te astepta la ceva "waaw". Este nevoie de munca, studiu si perseverenta.

13 răspunsuri: