| Cristi013 a întrebat:

Salutare baieti, ce parere aveti despre un shake alcatuit din 2-3 oua, 2 banane si lapte alaturi de cateva serii de flotari imbinate cu cateva serii de gantere pe fiecare seara? Asta pe langa sala, 3-4 zile pe saptamana.Recent am inceput si sala si sa am 3-4 mese regulate pe zi si vreau sa stiu daca e ok!

Răspuns Câştigător
| Apokales a răspuns:

Nu manca oua crude, nu doar in shake. Iar shake-ul de fructe nu ajuta la construirea masei musculare si a fortei, dar iti aduce cu el aportul de minerale si vitamine necesare si iti ofera energie, in functie de fructele pe care le-ai inclus. Iar cu flotarile seara in vad ca pe un lucru bun pentru ca le faci, miscarea este un lucru bun in sine, dar ai grija sa nu interfereze cu antrenamentul la sala. Flotarile pana intr-un punct nu mai ajuta, cu exceptia faptului ca te ajuta sa faci si mai multe flotari, nu mai ajuta la construirea masei si a fortei daca asta urmaresti.

7 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

Faza cu seriile de gantere in fiecare seara suna a supraantrenament. Flotarile le-as face inainte de antrenamentul la sala, ca banuiesc ca nu faci incalzirea. Iar ouale crude suna a salmonela. In rest, tine-te de sala, invata in fiecare zi despre alimentatie si antrenament si nu uita ca cel mai important lucru este consistenta.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Apokales):

Tocmai fiindca are in vedere consistenta a adaugat alea 2-3 oua in shake! big grin

| răspundtot a răspuns:

Cu shake ul ăla îl antrenezi pe junior. Vei fi în călduri și nu vei putea dormi. Ce spui de asta : bea cât mai multă apă și exerciții cât să nu te obosească prea tare cam 40 minute de sală, ok?

| Apokales a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Eu, personal, nu am incredere in ouale crude, stiu ca este risc de salmonela si nu vreau asa ceva. Nu spun ca instant o sa-l ia salvarea, dar de ce sa risti?

| Cristi013 explică (pentru Apokales):

Fac incalzirea la sala si seara obisnuiesc sa fac cate 200 de flotari, in serii de cate 20! Si in concluzie, sa nu mai bag oua crude in shake? e prima data cand aud de salmonela

| Cristi013 explică (pentru Apokales):

Deci fara oua crude? doar shake din fructe si exercitii

| siriusblack98 a răspuns (pentru Cristi013):

In primul rand pentru masa musculara se consuma oua crude dar numai albusul din ele.De la albus nu risti sa te imbolnavesti.Galbenusul este cel toxic.Iar flotarile acelea sunt degeaba.Le faci ca sa te simti tu mai bine dar le faci de pomana.De ce? Pai tu faci sala de 3-4 ori/saptamana iar muschii au nevoie de repus, nu de si mai mult antrenament.Iar ca sa revin la capitolul oua, te sfatuiesc sa inlocuiesti ouale de gaina cu cele de prepelita.Pe acelea le poti consuma intregi si nu risti sa te imbolnavesti nici macar de salmonela.Plus ca un ou de prepelita are de 2 ori mai multa proteina decat unul de gaina cu toate ca este mai mic.