anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare, este tarziu este sa ma apuc de kickboxing la 18 ani? Vreau sa mentionez ca o sa ma dedic cu totul acestui sport, am mai facut si 2 ani de karate in trecut pe la 13 ani.
Ma atrage sportul asta si chiar doresc sa il practic insa varsta ma trage in jos, sunt confuz daca e tarziu sau nu...

3 răspunsuri:
| RobertMoon a răspuns:

Nu e târziu. Alți sportivi s-au apucat mult mai târziu și au ajuns departe. Important e sa fii serios, sa te dedici și să faci o rutină zilnică din antrenament. Seriozitate, antrenament din greu și transparență.

| AnastasiaK a răspuns:

Vorbe mari. Si atat! laughing Nu cred ca te atrage sportul asta. Poate te atrag faima, banii sau cine stie ce altceva. Daca te atragea sportul in sine, te duceai la o sala sa-l practici, fara sa te asiguri mai intai ca ai sanse la performanta...il faceai doar din pasiune. Iar povestea cu dedicarea totala, e draguta, dar nu merge. Kickboxingul e un sport in care investesti mult (atat bani, timp, transpiratie...si chiar propria sanatate) si singurul castig e satisfactia. De aia trebuie sa-ti placa foarte mult sportul ca sa il poti practica la nivel de performanta, altfel renunti in cateva luni. Oricum, ideea e ca e un sport din care nu ajungi sa te intretii, deci nu se pune problema de dedicare totala ca ai nevoie de job pe langa. Daca ai noroc si esti bun, s-ar putea sa castigi suficient cat sa acoperi banii investiti in sport, dar mai mult foarte rar. Ca idee, in Romania ii cam poti numara pe degete pe cei care se intretin din asta.

In fine, scopul nu e sa te descurajez, dar e bine sa stii si ce nu se vede la televizor. Varsta e ok, iar daca muncesti, poti visa la titlul de campion national. Daca intr-adevar esti bun, poti sa ajungi si la inalta performanta. Benny s-a apucat la 25 si ajuns numarul 2 mondial, deci de putut se poate. Dar nu te astepta sa fie usor.

| Dishka a răspuns:

Vârsta e doar un număr. Fa ceea ce îți place, niciodată nu e prea târziu dacă îți dorești cu adevărat ceva.