| Monzon a întrebat:

Se pricepe cineva la nutritie, mai exact la carbohidrati simpli, complecși? Pur și simplu îmi scade energia, chiar daca mănânc pâine sau dulciuri. Daca mănânc carbohidrați complecși, fasole, linte, mazăre, am energie pentru toată ziua. Știu că pâinea se eliberează imediat în corp, iar cei complecși mai greu, insa care ar putea fi cauza acestei lipse de energie? Poate faptul că mănânc multa carne și scade cantitatea de magneziu in corp?

Răspuns Apreciat de Editori
| RoCkKiD a răspuns:

Nutritia e doar o parte din ecuatie si atat timp cat organismul tau are parte de toti macro si micro nutrientii nu ar trebui sa ai probleme. Uita-te mai degraba la cum dormi, cata miscare faci in perioada asta sau la starea ta psihica, daca bei cafea cat de des o faci etc.

Cat despre carbohidrati, chiar daca in definitiv sunt sparti pentru a fi produsa glucoza, complexitatea lor influenteaza mai mult saturatia, adica fiind molecule mai complexe care se sparg mai greu sunt eliberate in sange constant deci nu revine la fel de repede starea de foame.

Mie imi pare gresit sa te uiti strict la nutritie pentru ca in absenta unor carente alimentare mai mari nu o sa vezi un impact asa clar ca asta pe care il descri.

3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Orice consumi este energie, faza e ca carbo simpli ridica mult glicemia si de asta te simti obosit eu m-am simtit si ca am avut deficiente de fier am mancat ficat de pui am scapat plus programul de somn 22-08, sport o ora pe zi https://www.youtube.com/watch?v=yplP5cLuyf4&t=290s

daca vrei mai multe info da-mi msj

| Ineys a răspuns:

Da de dormit cat dormi? Cand te culci? Ai un somn bun? Te trezesti noaptea, etc etc? Energia vine in mare parte din odihna, nu din mancare.

| ciytxtdduchvyiy999 a răspuns:

În general, nu ai energie atunci când ești obosit sau nu ai luat cele trei mese principale ale zilei. Fructele și legumele ajuta foarte mult la recăpătarea energiei și pentru menținerea unui stil de viata sănătos. Crede-mă dacă mănânci zilnic carne, fasole, linte fara un fruct sau o leguma care sa îți asigure vitaminele necesare corpului nu vei avea energie deoarece corpul are nevoie de vitamine pentru a funcționa normal(de aceea apar stările de moleseala, somnolenta sau lipsa de energie) Într-adevăr sunt foarte bune și carnea, fasolea etc deoarece conțin proteine însă nu doar aceasta. Este doar un sfat, poți consulta și un medic nutriționist pentru mai multe informații happy