| sabin89 a întrebat:

Bulgarii, românii şi...tracii
Bulgarii au un Institut tracologic. Noi, nu. Bulgarii caută elemente care să îi lege de o istorie mai veche, de traci (de dinaintea venirii slavilor). Noi, nu prea. În vederea realizării proiectului Nabucco, bulgarii au întocmit un plan ştiinţific, naţional pentru a conserva materialele (obiecte, oase) din necropolele tracice, pe unde urmează să treacă conducta, pentru a nu se pierde informaţii preţioase. Noi, nicio acţiune în acest sens. Mai mult, tratăm cu indiferenţă şi abandon vestigii dacice pe care le avem pe la Sarmizegetusa sau prin alte cetăţi, de unde s-a tot furat şi continuă să se fure.
Cum vă explicaţi toate astea?

Răspuns Câştigător
| gabicoo a răspuns:

Noi avem sinecura fostului președinte Emil Constantinescu!
"Institutul de studii balcanice" parcă îi zice! Cu sediu, buget, mașină șofer, secretară, etc. Deplasări în străinătate, consumabile, etc. Cică publică un buletin anual, volume de studii și articole, etc.
... măsii!

12 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

În România e o modă să îi iei în râs pe „cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci" sau istoria pe care o are acest popor. Nu cred că e de mirare dezinteresul față de tracii care au trăit pe teritoriul României și de istoria românilor, în general. Dar avem oare nevoie de identitate istorică? Las` că mai mult „încurcă".

| StrongHeart a răspuns:

Suntem manipulati sa nu cunoastem valorile acestei tari, fie ca vorbim de resurse, de traditii sau de istoria si cultura bogata a acestei tari.
Am fost o tara pasnica, ne-am aparat de dusmani, am fost tiranizati din toate partile de turci, de tatari, de huni si mai stiu eu ce alte popoare.
Romanii nu trebuie sa uite in veci cum plecau vagoanele pline cu aur, cu bogatii ale tarii, dar si cu mancare spre Moscova in timp ce romanul de rand se hranea cu slanina pe paine sau o bucata de turta si ingheta de frig.
Acum e un razboi al informatiei, suntem bombardati cu stiri false, propaganda si dezinformare zilnic sa nu cunoastem istoria tarii si sa credem ca singura noastra solutie e sa fim sclavi pe plantatia altora si sa cersim mila din vest.
Unde erau binevoitorii vestici dupa razboi sa dea o mana de ajutor Romaniei si altor tari din est?
Pe roman il intereseaza sa aiba burta plina(cu chimicale), il intereseaza ce melodie a mai scos tzanca uraganu sau dani mocanu, il intereseaza meciul de fotbal, gargara, circul politic.
Nu vrea sa iasa din mizerie, nu vrea sa construiasca o tara frumoasa, dar se plange ca nu are o tara ca afara. Pleaca din tara si uita de neamul stramosesc, de sangele varsat sau pur si smplu nu-l intereseaza.
N-ar renunta la shaorma turcilor pentru o ciorba sau o mancare mai sanatoasa, sau sa inlocuiasca coca cola cu apa curata de izvor si sa nu mai dea putere corporatiilor prin consumerism exagerat. N-ar renunta vreodata sa-si mai vanda votul cum l-a vandut Iuda pe Iisus(macar Iuda l-a vandut pe arginti) noi ne vindem pe 3 mici si un pahar de tuica.
N-ai ce sa-i spui romanului de credinta ca te face spalat pe creier. Romanul intelege din Craciun ca se taie porcul si ca de Paste se taie mielul.
Da maneaua tare si cheama babele sa-i jeleasca la inmormantari si manelistii la botez. Intoarce paharu' cand isi pierde cheile si se gandeste cum ii va merge in functie de horoscop si ce e scris in stele.
Dam spaga la doctor sa nu-i tremure mana pe bisturiu ca asa se face si ne indopam cu pastile scumpe de frica sa nu crapam, dar de sanatate nu avem grija cat o avem.
Guvernantii isi bat joc pana si de aerul pe care-l respiram, ne intoxicam. Respiram toxine si ne hranim cu monoxid de monoglutamat si alte mizerii.
Ei nu respecta nici o lege morala, ne indatoreaza si nu ne ajuta cu nimic practic.
Nu mai avem simt civic, nu ne ajutam intre noi, ne incaieram pentru orice nimic, nu ne intereseaza istoria si traditia.
Duminica ne gaseste in baruri si in sali de jocuri, tot ce stim e munca pana la epuizare si distractie si destrabalare in timpul liber. Nimic pentru suflet, nimic pentru viitor.
Cel mai grav e ca tineretul e manipulat mult mai usor, iar aici ma incadrez si eu. Suntem orbi la ce se intampla atat in sfera politica din tara, cat si la nivel global. Ne hranim cu iluzii, desi avem comori nepretuite ascunse in carti care ne arata clar un drum pavat de sfinti si de soldati ce au luptat pentru popor, de intelectuali si de genii care au fost cenzurati de-a lungul a zeci si sute de ani.
Toti suntem corupti si toti am tradat. Toti suntem vinovati intr-o masura mai mare sau mai mica prin faptul ca ne complacem in acest somn al ignorantei.
Cine are constiinta treaza, va birui orice necaz. Dusmanul nu are nici o sansa in fata unui om ce are valori morale clar stabilite si stie sa discearna adevarul de fals si raul de bine.
Problema cea mai mare e ca nu suntem uniti si astfel suntem foarte usor prostiti sa nu stim cine suntem si de unde venim.
Avem sangele unor daci harnici si romani cuceritori. Istoria poate fi ascunsa, poate fi cenzurata, dar niciodata nu va fi stearsa.
Faptele oamenilor mari raman in sufletele generatiilor urmatoare, iar cel ce cauta adevarul, il va gasi si va fi eliberat prin el.
Dar mai presus de toate avem sangele martirilor ce ne va mantui cand ne vom astepta mai putin. Traiasca Romania!

| sabin89 explică (pentru StrongHeart):

Nu fi şi tu chiar aşa revoltat! happy

| StrongHeart a răspuns (pentru sabin89):

Nu cred in revolte, nu cred in anarhie, cred ca timpul rezolva aproape toate problemele existente, daca nu cumva le rezolva chiar pe toate. Dar nici nu am cum sa inchid ochii la ce se petrece in tara, ar insemna sa ma mint.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Lipsa pedepselor in cazul furtului si al incompetentei. Plus ca sunt foarte multi idioti (care se pare ca invata doar cand e vreo pedeapsa la mijloc).

| SingleForOne a răspuns:

Https://en.m.wikipedia.org/wiki/Thrace
Din cate vad, bulgarii au legaturi directe cu tracii, in timp ce noi avem legaturi directe cu dacii.

| sabin89 explică (pentru SingleForOne):

Este dovedită o relaţie de înrudire genetică între populaţiile României, Bulgariei şi Greciei, ceea ce indică originea tracică a acestor populaţii.

| SingleForOne a răspuns (pentru sabin89):

Da, asta fiind migrarea si/sau cucerirea de noi teritorii ai urmasilor lor din generatiile recent urmatoare. sau poate voiau sa pastreze o traditie in afara "zonei de baza", care era zona Bulgariei.

| sabin89 explică (pentru SingleForOne):

Şi apoi, cine erau dacii? Nu tot traci? Un subgrup al acestora.

| UserNameLost a răspuns:

Pentru ei tracii sunt echivalentul dacilor la noi, la bulgari nu a existat un regat post-tracic până la cucerirea romană așa că se laudă cu ce au.

| VasileDulciu a răspuns:

Prea caută lumea nod în papura. Singura țară mai subdezvoltata ca noi e Bulgaria. Nu incerca sa ii faci tu mai avansați decât noi