Sardina are oase intr-un procent destul de mare.
Pestii cu un procent foarte mic de oase sunt :
Babușca are carnea albă și gustoasă, dar are destule oase intramusculare → procent de 60%
Bibanul are carnea albă, moale și are oase extrem de puține. → procent de 20%
Calcanul este cunoscut pentru forma sa turtită. Acesta are carnea albă și fină și nu are oase multe → procent de 35%
Chefalul este un pește care se găsește și în Marea Neagră. Acesta are o carne alb-rozaliă, usor dulceagă și are foarte puține oase → procent de 25%
Crapul are carnea albă și gustoasă, dar are destule oase intramusculare → procent de 60%
Dorada este considerată a fi unul dintre cei mai gustoși pești de mare. Aceasta are puține oase, ușor se scos → procent de 15%
Macroul este un pește cu puține oase și cu o carne potrivit de grasă. Acesta se curăță ușor → procent de 25%
Păstrăvul are carnea fină, albă și gustoasă. Acesta nu are oase intramusculare → procent de 20%
Plătica are carnea albă și gustoasă, dar are destule oase intramusculare → procent de 60%
Roșioara are carnea albă, bună la gust, însă are destule oase intramusculare → procent de 60%
Cum ai vrea sa se miste fara oase? E peste, nu meduza și e normal sa aibă oase.
Totuși nu ar trebui sa îți faci probleme, poți să îl mănânci cu tot cu oase ( sunt extrem de moi ).
Cand spui ca are sau nu oase te referi la oase mici care sunt enervante cand mananci. Ca de altfel toti pestii au oase.