| ioana_9368 a întrebat:

am o tema la pihologie sa scriu intr-un eseu toata viata mea... dar eu nu vreau sa fc asta ci sa inventez ...ma puteti ajuta cu cateva idei?

5 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Ne ceri sa luam parte la minciuna ta? Tu ai lua parte la minciunile altora? Imi cer scuze, dar nu vreau sa fiu in aceeasi plasa cu tine. Nu ti-as recomanda sa minti!

| Mirruna a răspuns:

Nu te inteleg. nu cred c te obliga nimeni sa scrii in acel eseu cu cine te-ai sarutat tu prima data, cum a fost, eventual cu cine ai facut sex prima data.

Poti povesti si fara a intra in detalii si fara a inventa. Urma urmei, mai bine nu scrii nimic decat sa pici de ipocrita. ii explici profei / profului ca nu iti face placere sa iti expui viata in felul asta ( fie ea buna sau rea ) si gata.

Dar cel mai bine ar fi sa o faci. doar de aia se numeste psihologie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti raportata!
Copy/paste
Ce este interzis pe TPU.ro?
In principiu, noi ne dorim ca TPU.ro sa fie o agora, un spatiu al exprimarii libere, unde toti membrii comunitatii noastre sa se poata simti in largul lor si unde sa poata interactiona nestingheriti. Cu toate acestea, trebuie sa ne amintim tot timpul ca libertatea noastra este limitata de libertatea celorlalti si ca, asemeni oricarui alt spatiu public, TPU.ro are cateva reguli de conduita pe care trebuie sa le respectam cu totii.
In linii mari, pretindem utilizatorilor nostri urmatoarele:
-respectul reciproc
-formularea clara a ideilor
-combaterea cu argumente a unei idei si nu desfiintarea preopinentului prin intrebuintare de injurii.

Fiindca aceste aspecte nu sunt mereu intelese la fel de toata lumea, iata o expunere punctuala a ceea ce nu permitem noi pe TPU.ro:
la nivelul postarilor, se considera ca nepermis tot ce este pasibil de respingere:
- injuriile, limbajul obscen, agresiunea verbala si amenintarile de orice fel;
- manifestari ale intolerantei fata de orice etnie si fata de optiunile religioase, politice, sexuale etc. ale fiecaruia; instigarea la ura si intoleranta;
- spam/publicitate nesolicitata;
- rezolvarea de teme pentru acasa prin intermediul postarilor pe TPU;
- postarile triviale sau care nu corespund cu specificul site-ului;
- postarile care nu sunt formulate tinand cont de regulile minimale ale gramaticii;
- postarile care instiga la acte ilegale (ex: piraterie, consum de substante interzise, furt etc)
- postarile care incalca drepturile de autor, oferind informatie preluata din alte surse, fara precizarea acestor surse.
Hartuirea utilizatorilor;
Abuzul de orice fel (abuzul de dreptul de a posta, abuzul de dreptul de a vota sau de orice alta functie de pe site);
Asumarea identitatii altor utilizatori;
Hacking.

Cine nu este de acord cu aceste reguli este liber sa ne comunice acest aspect si, daca situatia nu poate fi solutionata astfel incat toata lumea sa fie multumita, este liber sa isi incheie activitatea pe TPU.ro.
Ce sanctiuni se aplica celor care nu respecta regulile de mai sus?
In functie de gravitatea fiecarei situatii, pe TPU se aplica diferite sanctiuni:
eliminarea postarilor neconforme;
setarea contului de utilizator astfel incat respectivul sa nu poata posta nimic direct pe site si sa aiba constant nevoie de validarea postarilor (descriam mai sus cum decurge aceasta validare, vezi intrebarea:"m postat o intrebare, dar nu a aparut pe site. Ce se intampla?" si intrebarea "Am postat un raspuns, dar nu a aparut pe site. Ce se intampla?");
suspendarea contului pe o durata de 30 de zile (detalii mai jos);
revocarea dreptului de a raporta (vezi intrebarea "Ce se intampla daca raportarile sunt injuste sau abuzive?");
revocarea dreptului de a vota intrebari sau raspunsuri (se aplica acelor utilizatori care voteaza abuziv);
revocarea dreptului de a utiliza chat-ul;
stergerea contului;
in cazul comportamentelor care intra sub incidenta legii, ne rezervam dreptul de a depune plangere penala si de a sesiza organele abilitate.
Utilizatori suspendati
Membrii TPU care, in ciuda avertismentului dat de moderatorii TPU, continua sa foloseasca un limbaj injurios/ obscen, sau care prin activitatea lor pe site nu respecta regulile enuntate mai sus sau termenii si conditiile vor fi trecuti pe statutul "Suspendat"
Acesti membri nu se vor mai bucura de toate drepturile pe TPU.ro pentru o perioada determinata (o luna):
-vor putea posta maxim 5 raspunsuri pe zi, iar acestea vor fi moderate
-nu vor putea posta nici o intrebare pe perioada suspendarii
-raspunsurile lor vor fi marcate special in lista de raspunsuri
-profilele lor de utilizator vor fi marcate cu utilizator suspendat.

La expirarea perioadei de suspendare utilizatorii vor fi trecuti la cerere pe statutul "activ", cu exceptia acelor utilizatori care au continuat sa profereze injurii in raspunsurile lor pe perioada suspendarii.
Conturile utilizatorilor care vor continua sa foloseasca un limbaj injurios sau obscen dupa ce suspendarea a fost revocata vor fi eliminate
De asemenea, utilizatorii care, dupa revocarea suspendarii, incalca politica site-ului in orice fel vor fi eliminati de pe site
Pentru orice alte nelamuriri pe care le ai in privinta navigarii pe TPU, nu ezita sa ni le adresezi printr-un un email. De asemenea, te invit sa citeşti Termenii şi Conditiile pe care trebuie sa le respecti pentru o buna navigare pe acest site.

| LexuDeea a răspuns:

Viaţa este în mare măsură un mister rămas încă nedescifrat de oameni. Avem o mulţime de întrebări fără răspuns, experimentăm lucruri pe care nu le putem explica şi în jurul nostru se întâmplă fenomene pe care nu le înţelegem. Viaţa este un hăţiş de capcane printre care trebuie să te strecori, un număr nesfârţit de alternative dintre care trebuie să alegi, o intersecţie permanentă în care trebuie să te orientezi. Chiar dacă omul are posibilitatea să aleagă în viaţă între mai multe alternative, totuşi familia, locul geografic, cultura, religia...sunt lucruri pe care nu are oportunitatea să le aleagă şi ele devin elemente definitorii pentru personalitatea individului. În general în prima parte a vieţii (copilăria) omul este produsul acestor elemente native care-i definesc personalitatea, timp în care în a doua parte a vieţii (maturitatea) omul îşi fixează un scop pentru care se luptă restul vieţii pe viaţă şi pe moarte.

Ce se întâmplă cu oamenii care nu îşi fixează nici un scop şi trăiesc la voia întâmplării, sau cu cei care îşi fixează un scop greşit?

Circumstanţele vieţii pot ajuta sau incomoda performanţa unui om, însă niciodată nu-l pot opri, ele pot deveni un prieten sau un duşman, însă niciodată o barieră de netrecut, drept pentru care nici un om nu îşi poate permite să arunce vina falimentului său pe circumstanţe nefavorabile.

Nimeni nu este îndreptăţit să rămână ignorant pentru că vine dintr-o familie needucată, să fie analfabet pentru că nu a avut posibilităţi să meargă la şcoală, să fie dezordonat şi murdar pentru că în copilărie nu a avut condiţii...Viaţa este o luptă în care trebuie să schimbăm multe lucruri şi lupta întotdeauna este grea şi dureroasă, dar cum altfel putem justifica pretenţia de a trăi? Lupta şi duşmanul este comun, însă particularităţile luptei sunt diferite, spre exemplu unul se luptă cu sărăcia, altul cu bogăţia, unul se luptă cu alcoolul, altul cu minciuna... oamenii se luptă cu lucruri diferite, dar toţi luptă. Cu ce lupţi tu, cu cine lupţi, pentru ce lupţi, cu ce metode? Indiferent de răspuns, orice luptă are un sfârşit şi atunci luptătorii se transformă ori în învinşi ori în învingători. Lupta vieţii este unică, nu se mai repetă niciodată, de aceea învişii şi învingătorii rămân pe aceste poziţii pentru eternitate.

Dacă aceasta este realitatea, atunci fiecare dintre noi avem drepturi egale SĂ LUPTĂM. Nu are importanţă dacă avem mai mulţi prieteni sau duşmani nativi (familia, locul geografic, cultură, religie) important este că acum trăim a doua parte a vieţii, timp în care ne hotărâm singuri destinul veşnic.

Acum nu mai putem da vina pe familie, ţara în care ne-am născut, cultură, religie, acum o putem lua de la început, acum avem şansa să demonstrăm ce putem face noi, acum este rândul nostru. Lupta aceasta este grea pentru că este o luptă cu noi înşine, cu propriile tendinţe, dorinţe, obiceiuri, o luptă prin care dorim să învingem ce este rău şi păcătos în noi, de aceea indiferent de rezultat noi suntem singurii responsabili. Lupta aceasta este complicată nu doar pentru faptul că este cu noi, nici măcar că durează cât viaţa, cât pentru faptul că se poate sfârşi oricând şi de cele mai multe ori înainte de momentul anticipat de noi. Dacă suntem cinstiţi acceptăm că este destul o viaţă, mai lungă sau mai scurtă, DAR ESTE DESTUL O VIAŢĂ. Cine nu învinge în viaţa aceasta nu ar învinge nici dacă ar fi trăit trei vieţi, nici dacă s-ar fi nascut în palat, nici dacă...

Şansa să lupţi "lupta neprihănirii" este acum, te rog să o începi CHIAR ACUM.