| imihaistoian a întrebat:

Care este scara valorilor in lumea asta?

11 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Aia pe a carei ultima treapta scrie negru pe alb ca n-a existat niciodata nici o valoare si tot ce ai urcat n-a fost decit placerea ta de a face miscare, iar singura consolare va fi ca ti-ai satisfacut totusi placerile si vei putea crapa linistit.

| Dumnezău a răspuns:

Nu exista valori cu adevarat, nu sociale sau filosofice, cum ai sugerat tu prin intrebarea asta.Omul e un animal,nu se ghideaza dupa niste valori prestabilite,desi ii place nespus sa se minta cu asta,e tot un animal,snob,coordonat de instinct si conceptii superficiale,in majoritatea timpului. Unele asa-zise valori nici nu pot fi puse una in spatele alteia,sau viceversa,pentru un spirit nealienat,cred eu,au aceiasi importanta. Daca ar fi sa existe propriu-zis valori,cea mai importanta cred ca ar fi respectarea propriilor principii, dar asta sunt sintagme inventate de oameni pentru a-i tine in frau pe semenii lor, si pentru a le oferi falseturi, caracteristici statuare dupa care ei sa se ghideze, incapabili de a digera singuri.

| Dreamer a răspuns:

1) Extrem de sarac
2) Foarte sarac
3) Sarac
4) Sub nivelul mediu
5) Mediu
6) Peste medie
7) Instarit
8) Bogat
9) Foarte bogat
10) Miliardar
11)CERSETOR!

PS: lucrez la un supermarket si stiu despre ce vorbesc. Ieri a venit un cersetor din cartier sa-i schimb 650 de lei... facuti intr-o singura zi. Asa ca m-am convins si cu astia!

| sabin89 a răspuns:

Termenul "valori" este destul de vag. Pot fi considerate valori: convingerile, parerile, atitudinile, sentimentele, obiceiurile, conventiile sociale, preferintele, prejudecatile, chiar si ciudateniile cuiva - tot ceea ce un individ, un gup ori societatea pretuieste la un moment dat. Ei, poftim! stabileste o scara daca poti intre toate astea.

| Ianna33 a răspuns:

Bani,bani,bani, frumusete fizica si putina inteligenta ca sa stii cum sa le combini. Dar o sa se schimbe valorile astea.

| beki13 a răspuns:

Valori sociale,estetice, teoretice, traditionale, economice, politice
Valorile sunt seturi de atitudini stabile, individuale, care stau la baza obiectivelor pe care ni le stabilim in viata personala si profesionala. Clarificarea ierarhiei valorilor este importanta mai ales la primii pasi in cariera pentru a sti ce ne dorim cu adevarat. O activitate in acord cu valorile care ne definesc asigura atat satisfactia, cat si eficienta la locul de munca.

| Hombre a răspuns (pentru beki13):

Prin ce manual ai gasit basinile astea?

| ZambetulNebuniei a răspuns:

1.Bani
2.Bani
3.Bani
4.Bani
5.Verzisori (Bani)

Eu nu prea am inteles intrebarea, dar parca suna ca: "Ce e pretuit de om in zilele noastre?"

Am exagerat putin, dar in zilele noastre bani sunt la putere, e trist, dar adevarat.

Daca ii spui cuiva din zilele noastre de onoare, curaj, cuvant, incredere se uita la tine ca la un ciudat.

Ce a fost a fost, ce e a fost va fi, materialismul e la putere la majoritatea oamenilor, dupa vine si moralitaeta si restul.

Poate sunt eu prea pesimist sau poate nu, dar asta e lumea de azi.

| BeyondTheMusic a răspuns (pentru ZambetulNebuniei):

Asa-i! Cand am citit raspunsul tau parca mi-am vazut gandurile. cand am citit intrebarea vroiam sa scriu acelasi lucru, dar m-am gandit sa citesc prima data raspunsurile care s-au dat inaintea mea. nu-mi place sa ma repet happy Nici nu stii cata dreptate ai. //Adevarul doare//

| iKronstadt a răspuns:

Aia din dreapta. Cea din stânga este pentru nonvaloriwinking
Nu cred că există o astfel de scară, pusă undeva pe tapet, pentru orientare. Valorile sunt implementate de către părinți, și de către experiența de viață acumulată la un moment dat.

| k1fighter a răspuns:

Depinde de ce educatie primim fiecare pentru ca atunci cand suntem copii fiecare primim un set de valori mai mult sau mai putin importante pentru un om care a crescut intr-o familie diferita.