|

Care sunt cele mai bune metode de autoanaliza?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Dacă vrem să ne facem o autuanaliză, nu cred că ar trebui să căutăm după metode scrise sau propuse de alţii. Autuanaliza este ceva strict personal; o facem doar noi şi pentru noi. Metodele? Diferă de la individ la individ, în funcţie de personalitatea fiecăruia, de problemele care îl frământă etc. Se spune adesea că omul este propriul lui doctor. El ştie când e obosit să se culce, când s-a opărit la un deget să-l bage în apă rece, când s-a lovit la un picior să frecţioneze repede locul şi multe altele. Tot ca o paralelă, când regreţi o faptă pe care ai comis-o, nu-i ceri sfatul cuiva, nu-l întrebi care e cea mai bună metodă pentru a regreta. Regretul e ceva spontan şi intim, pe care nu-l facem după o anumită metodologie, propusă de alţii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Metode? Nu am auzit de așa ceva până acum. Poate catehismul catolic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cea mai bună metodă: să îți dezvolți relația cu Dumnezeu.
Așa o să îți vină în minte momente cheie de pe parcursul vieții tale care te-au adus în punctul în care te afli din perspectiva personalității.
De asemenea o să îți amintești greșeli pe care le-ai făcut dar și lucruri care au fost spre binele tău chiar dacă nu ți-ai dat seama atunci.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează