| Unknownzgw a întrebat:

Ce consideraţi că ghidează cel mai mult viaţa voastră? Voinţa de putere a lui Nietzsche, Voinţa de a trăi a lui Schopenhauer, Voinţa de sens a lui Frankl, Principiul plăcerii al lui Freud sau altceva?

De ce?

9 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Depinde de la om la om. Suntem diferiti. In timp ce pe mine m-ar ghida mai mult vointa de a trai, pe tine s-ar putea sa te ghideze mai mult vointa de putere. E doar un exemplu.

| sabin89 a răspuns:

Voinţa de a trăi. De ce? Păi nu-mi place să mor. Ce să caut eu acolo sub pământ...

| RAY a răspuns:

Categoric Voinţa de sens a lui Frankl,fara un scop,sens nu poti exista iar hedonismul lui freud inseamna placeri de scurta durata,sex,alool,droguri,iar Nietzsche vorbeste despre faptul ca viata nu are rost,sens,scop si e adevarat,dar ce sa fai,accepti absurdul vieti si ii dai un sens,scop, placeri mai bine o vacanta,pasiunile tale,sport, socialiarea nu placeri provizori, eu am fost un nihlist hedonist multi ani, nu-mi pasa de nimic, nu faceam nimic, si mancam dulciuri, cola si mi-au dus la 30 de kg pe plus, vezi unde duce hedoismul

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Presupun ca principiul placerii + spernta.

| Florin9Florin9 a răspuns:

Voința de sens

| Michaeel a răspuns:

Voinţa de a trăi a lui Schopenhauer.

| eckblume a răspuns:

~Vointa cu sens a lui Frankl.

Răspuns utilizator avertizat
| BlogdeInstalatii a răspuns:

Cele 6 nevoi umane de baza

1. Certitudine
Toate ființele umane tânjesc după un anumit nivel de siguranță, de asigurare și predictibilitate în viața lor, pentru că aceasta este fundamentul comportamentului nostru cel mai de bază: supraviețuirea.

2. Incertitudine
Un alt cuvânt pentru incertitudine este varietate. Cu toţii avem câteodată nevoie de o schimbare de peisaj. Ne uităm la un film nou, călătorim într-un loc nou.

3. Semnificație
La un nivel foarte profund, fiecare dintre noi avem nevoia de a ne simţi important, unic şi special, iar acest lucru se poate manifesta în mai multe moduri.

4. Conexiune
Este în natura umană, ca fiinţe sociale, să avem nevoie să atingem un anumit nivel de legătură cu alţi oameni, fie că este în termeni de prietenie, de afaceri sau o relație intimă.

5. Creștere
Totul în această lume este fie în creștere, fie în descreştere (sau pe moarte), în niciun caz nu este între aceste stări.

6. Contribuție
Dincolo de propriile obiective, cu toții avem dorința de a face o diferență în această lume și de a contribui cu ceva propriu la binele superior al tuturor.

Devenind conștienți de aceste nevoi este primul pas în încercarea noastră de a le satisface. Doar simpla conștientizare a acestor concepte întâi ne va scoate din hipnoza de zi cu zi şi ne va forţa într-adevăr să ne evaluăm propriile nevoi.

Tony Robbins

Întrebări similare