anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce e ala Nihilism?

7 răspunsuri:
| drutzix a răspuns:

Termenul vine din latina Nihil - Nimic.
Nihilismul este de mai multe feluri dar cel mai folosit sens este de nihilism existential. Acesta este o pozitie filosofica care spune ca viata in mod obiectiv nu are valoare sau sens.
As putea sa explic mai mult dar asta e baza, majoritatea userilor de aici oricum nu citesc mai mult de 2-3 randuri din raspuns.

| anonim_4396 explică (pentru drutzix):

Adica trebuie sa fim subiectivi?

| drutzix a răspuns (pentru anonim_4396):

Nihilismul nu ofera nici un indemn. Spune doar ca viata ta nu are nici o insemnatate sau valoare.
Daca incerci sa masori in mod subiectiv aceasta are cata valoare pui tu pe ea.

| Theo94 a răspuns:

"Nihilismul (din latinescul nihil, nimic) este o poziție filozofică care susține că a fi, în special trecutul și prezentul existenței umane, nu are nicio însemnătate obiectivă, scop, adevăr comprehensibil, sau vreo valoare esențială. Nihiliștii afirmă, în general, unele sau toate din următoarele:

nu există dovezi rezonabile pentru existența unui creator sau cârmuitor suprem,
o "moralitate adevărată" nu există, și
o etică seculară obiectivă este imposibilă.
Așadar, într-un anume sens, viața nu conține adevăr și nicio acțiune nu este preferabilă oricărei alteia, în mod obiectiv."

https://ro.wikipedia.org/wiki/Nihilism

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Din moment ce ai postat aici, inseamna ca ai internet. Iti sugerez un nou site super marfa pentru cautari si aflat lucruri noi:

https://google.ro

| Yasmin875 a răspuns:

Modalitate de gândire specifică oricărei doctrine filosofice care își propune negarea radicală a unui sistem de valori.Atitudine, tendință, concepție sau manifestare care neagă rânduielile, instituțiile, morala, tradițiile culturale existente într-o societate dată, fără să le opună, în schimb, altele superioare; atitudine de negare absolută.

| Pabibabum09 a răspuns:

Modalitate de gândire specifică oricărei doctrine filosofice care își propune negarea radicală a unui sistem de valori. 2. Atitudine, tendință, concepție sau manifestare care neagă rânduielile, instituțiile, morala, tradițiile culturale existente într-o societate dată, fără să le opună, în schimb, altele superioare; atitudine de negare absolută

Întrebări similare