| Jay1 a întrebat:

Conștiința „trăiește" de la sine, absolut independent. Ce este conștiința umană? Cel mai autoritar om de știință, profesor la Universitatea de Stat din Moscova, Nikolai Kobozhev, a arătat în monografia sa că nici celulele, nici moleculele și nici măcar atomii nu pot fi responsabile pentru procesele gândirii și memoriei.Prominentul neurofiziolog englez Sir Charles Scott Sherrington, laureat pentru Laureatul Nobel, a spus că, dacă nu este clar cum se naște psihicul din activitatea creierului, atunci, desigur, este la fel de neclar cum poate avea vreo influență asupra comportamentului unei creaturi vii controlate prin intermediul sistem nervos.
Experți de frunte în neurofiziologie, laureații Nobel David Hubel și Thorsten Wiesel au recunoscut că este necesar să se stabilească o conexiune între creier și conștiință, pentru a înțelege ceea ce citește și decodifică informațiile care provin din simțuri. Oamenii de știință au recunoscut că nu se poate face.
Care este legătura dintre creier și chiar centrul personalității noastre, „eu" (conștiința) noastră?

Răspuns Câştigător
| LordCristobal a răspuns:

Nu stiu sa iti raspund la intrebare dar pot sa iti zic ca creierul are multe secrete pe care stiinta nu le-a descoperit inca.

4 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

"Oamenii de știință au recunoscut că nu se poate face."
Păi dacă oamenii de știință n-au rezolvat-o, crezi că o să reușim noi?

| MarinDaniel a răspuns:

Legătura dintre creier și conștiință este un subiect complex și larg discutat în neuroștiință și filosofie. Unii oameni de știință, ca neurofiziologii menționați în întrebarea ta, susțin că este dificil sau chiar imposibil să se stabilească o legătură precisă între activitatea creierului și conștiința umană.
Există teorii care sugerează că conștiința ar putea fi rezultatul interacțiunii dintre diferite zone ale creierului, sau că ar putea fi un proces distinct care se produce în creier.
Sunt și alte teorii cum ar fi cele care susțin că conștiința poate fi explicată prin intermediul mecanismelor computaționale ale creierului, sau că ar putea fi rezultatul unei interacțiuni a creierului cu un mediu extern sau chiar că ar fi un fenomen emergent din activitatea neuronala.
Pana in prezent, nu exista o teorie care sa explice complet legatura dintre creier si constiinta, ceea ce face aceasta tema una din cele mai interesante si provocatoare din neurostiinta.

| doctorandus a răspuns:

"Cel mai autoritar om de știință, profesor la Universitatea de Stat din Moscova, Nikolai Kobozhev"--autoritar? Prima oara cand aud de el si sunt un om cu doua licente. Si nici Google nu pare sa stie mai multe despre el.

A, da, exista https://en.wikipedia.org/wiki/Nikolay_Kobozev_(scientist)

Deci, da, a fost un om inteligent, dar avea idei ceva mai stranii despre ce constituie stiinta.

| FreddieM a răspuns:

Nici una. Creierul este un mega computer care in baza informațiilor primite, procesează și executa comenzi. Gândirea este un proces elaborat tot de computerul zis creier. Conștiința, este un concept filozofic, nu întra în sfera științelor demonstrabile.
Dar totuși o explicatie rationala exista. Omul își formeaza sí dezvolta propria conștiința, în baza imaginilor/experientelor trăite de-a lungul vieții, fapt care planează asupra asupra moralitatii noastre.
Cheers