| UnderPressure a întrebat:

Ce este cunoasterea stim cu totii.
Cum ati ajuns la nivelul de cunoastere pe care il aveti acum?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Am avut norocul sa ma nasc intr-o familie in care fiecare avea cate o pasiune care, in majoritatea cazurilor a fost si ocupatia, meseria lor. Am invatat ca, doar atunci te poti avansa in cunostinte, daca iti si plac.
Inca din scoala elementara, invatatoarea ne-a aratat si explicat multe lucruri, majoritatea clasei gasindu-si si cate o pasiune. Din pacate, clasa paralela nu a avut acest noroc, s-a si simtit diferenta in continuare.
Mai tarziu, deja am stiut la ce scoli si ce profesori sa ma orientez.
Cand am avut timp liber, am citit foarte mult, in special carti de aventuri, detectivi, SF, dar si alte domenii ce mi-au picat in mana. "Literatura usoara" o consumam la gramada, deseori cate o carte intr-o singura zi. Ulterior am trecut si la carti tehnice, utile in practica de toate zilele.
Am reusit sa-mi gasesc si locuri de munca unde m-am putut dedica pasiuni mele fata de tehnica si aplicatiile practice. Am avut norocul si placerea de a avea si colegi de la care am putut invata foarte multe.
In final, am ajuns la nivelul la care m-am facut independent, lucrand la propria mea afacere.
De atunci am dat de foarte multe provocari, in cele mai diverse domenii, unde mereu am fost nevoit sa invat notiunile necesare rezolvarii problemelor.

Iar acum am norocul sa ajut si pe acest site, unde pot ajuta multa lume, dar si eu invat deseori lucruri noi. happy

| UnderPressure explică (pentru Bula):

Iti multumesc pentru raspuns dar mai am cateva intrebari, sa ma lamuresc despre cineva.
Sa zicem ca iti place muzica.
Iti place sa o asculti, dar nu cunosti teorie in domeniu, nu poti sa pui note muzicale pe un portativ ca sa iti iasa muzica.
Te-ai duce sa dai raspunsuri undeva unde se discuta despre game, armonii, solfegii?
Te-ar supara ce se discuta acolo, te-ai contrazice cu ei?

| Bula a răspuns (pentru UnderPressure):

Intamplarea face ca, am avut si clienti muzicieni, ale caror probleme le-am rezolvat cu brio (fara sa am studii in domeniul muzicii). Le-am cerut sa-mi explice ce doleante au, ce le supara sau le incurca, dupa care am cautat echivalentele cu partea mea (tehnica) si am rezolvat problemele.

Daca ai o paleta suficient de mare de cunostinte de baza, atunci poti gasi rezolvare la majoritatea problemelor.

| debarasator63 a răspuns (pentru UnderPressure):

Nu, dar nu as intra in discutie cu ei pe teme muzicale. A, daca ar fi vorba despre muzica in general, ce genuri iti plac, ce melodii iti plac, da as discuta. AscultaAdagio in re minor de Tomaso Albinoni si te lamuresti ce am vrut sa spun.

13 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu știm cu toții. Cunoașterea este de multe feluri. Cum am ajuns?
Am fost curios din fire, să aflu cât mai multe lucruri, mi-a plăcut să învăț, am citit sute de cărți din multe domenii, am învățat și pe alții ceea ce știam eu. Am mai aflat și aplicat că uneori pentru a cunoaște, trebuie să depui efort, să îți asumi riscuri, să treci uneori prin primejdii care pot să fie înafara ta sau în propria ta minte, sau în ceilalți care pot să fie deranjați în viața lor comodă și conservatoare, de faptul că tu știi prea multe, că vrei prea multe.

| ziftode a răspuns:

Pe scurt, trial and horror, asta, error

care e diferenta intre oameni si cimpanzei?
si oamenii si cimpanzei au comunicare, societate, inteligenta, folosesc unelte... INVATA, etc.
deci care e diferenta? ei bine, cimpanzeii nu au nici un fel de dorinta oarecare in a invata generatia mai tanara experienta acumulata, asa ca de la o generatie la alta orice descoperire se pierde.

deci "Ce este cunoasterea stim cu totii.", este transmiterea cunostintelor de la o generatie la alta, inclusiv cu imbunatatirile, descoperirile, studiu, etc. aduse de fiecare generatie

cum am ajuns la nivelul de cunoastere pe care il am acum, asta e mai greu de explicat, in general retin unele informatii pe care le prind din jurul meu, si imi place foarte mult sa ma uit la unele documentare (nu la orice documentar, doar la unele, si nu pot sa iti spun o directie, pur si simplu ce mi se pare interesant cand dau pe canalele de documentare)

| unvecin a răspuns:

Cărți, școală. muncă și o continuă curiozitate pentru a afla mai mult(e). Stil de viață sănătos, nu prea mult stres, familie pașnică, viață la țară.

Și, da, cât mai puține elemente care te defocusează de pe ce îți propui (gen gălăgie, oameni în mișcare, ecrane pornite non-stop, a lot of friends care-și petrec majoritatea timpului cu hahaha și hihihi).

În copilăria mea, cărțile erau cele mai istețe obiecte pe care le aveam în cameră. Sâc! big grin

| debarasator63 a răspuns:

Invatatura, experienta si ar mai fi, dar ii la spe celialti sa spuna in continuare...

| UnderPressure explică (pentru debarasator63):

Ti se pare ca se face misto de tine cand iti spune cineva ca nu stii chiar totul?
Ca nu mai inteleg ce vor unii de la siteul asta.

| debarasator63 a răspuns (pentru UnderPressure):

Ti se pare ca cineva le stie pe toate? Nu prea cred.

| UnderPressure explică (pentru debarasator63):

Nici eu nu prea cred.
Sa zicem ca tie nu ti-a placut matematica, ai invatat-o la nivel bazic, aritmetic si vrei la un moment dat sa dai niste raspunsuri pe probleme de algebra.
Cum faci asta intr-un mod credibil?
Iti dezvolti cunostinte in domeniul algebrei sau prin ce metoda te apuci sa raspunzi la probleme?

| debarasator63 a răspuns (pentru UnderPressure):

Personal nu intru in probleme pe care nu le cunosc/stapanesc. De formatie sunt uman, nu am talent in stiintele exacte. Totusi cred ca stiu cateva elemente de baza (nu suficient de multe). Ei, dar cand vine vorba despre cultura generala, imi place sa cred ca stapanesc ceva mai mult. Toata chestia vine din modul cum ai invatat in cei 12 ani de liceu (unde iti insusesti notiuni elementre de cultura generala) si studiile superioare unde te pregatesti/specializezi intr-un anumit domeniu de activitate.

| UnderPressure explică (pentru debarasator63):

Ai incepe sa te contrazici cu niste oameni care discuta intr-un domeniu pe care tu nu il cunosti?

| debarasator63 a răspuns (pentru UnderPressure):

Nu, nici nu as intra in discutie.