anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce este filozofia?(nu scrieti raspunsurile marilor filosofi va rog)

8 răspunsuri:
| JeSa a răspuns:

Filozofia este acea activitate a gândirii faţă de întrebări fundamentale şi încercare de a elabora temeiuri raţionale pentru susţinerea unei poziţii sau a alteia.

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Este încercarea oamenilor de a răspunde întrebărilor fără răspuns. (nu ştiu dacă am citit-o de pe undeva, mi-a venit acum în minte)

| karellen a răspuns:

Arta de a pune si a-ti pune intrebari. cu raspunsurile...mai greu, fiecare dupa posibilitati happy

| 16.laura.16 a răspuns:

Simplu. Filosofia este iubirea de intelepciune.

| caramelO a răspuns:

Filosofia este una din principalele forme ale manifestării spiritului uman. Întrebarea cum se poate defini filosofia este chiar şi ea una filosofică. Pentru introducerea conceptului putem spune că este studiul înţelesurilor şi justificărilor sau credinţelor despre cele mai generale sau universale aspecte ale lucrurilor, un studiu care nu este realizat prin experimente şi observare atentă, ci prin formularea problemelor şi oferirea soluţiilor lor, argumentarea soluţiilor oferite şi discuţia dialectică a tuturor acestora. Filosofia studiază concepte generale precum existenţa, bunătatea, cunoaşterea sau frumuseţea. Pune întrebări precum "Ce este bunătatea, în general?" sau "Este cunoaşterea posibilă?". În termeni generali, filosofia este studiul critic, speculativ sau analitic al exteriorului şi interiorului în plus faţă de studiul reflectiv asupra metodei de studiere a unor asemenea subiecte. În prezent filosofia este dominată de teme, nu de sisteme. Filosofia actuală este una orientată spre acţiunea socială, căutându-şi aplicaţii in toate domeniile, de la afaceri si până la problemele ecologice.

Putem spune de asemenea ca filosofia reprezinta granita dintre constient si inconstient dintre viata si moarte, pentru care putem sa spunem ca cu cat de apropii mai mult de sfarsitul vietii, te apropii de elucidarea misterelor tale ceea ce reprezinta sa zicem "cheia filozofica"-raspunsurile tuturor intrebarilor tale.Aceasta este necesar nu pentru a a afla de ce sunt lucrurile asa cum sunt ci in primul rand pentru a le accepta si a le motiva existenta.

Pornind de la ideea ca fiecare om are o mentalitate cat de cat filosofica putem spune ca filosofia reprezinta modul in care acesta reactioneaza in fata existentei sale, modul in care acesta o valorifica si in care formuleaza aceasta valorificare.

Intr-un fel filosofia este asemanatoare artei, operei de arta. Opera de arta, ca si sistemul filozofic, este un rezultat al necesitatii noastre de absolut de cunoastere suprema, absoluta si reprezinta, pentru fiecare din noi, in felul nostru, un absolut, dar care este un absolut al nostru, subiectiv, adica este fructul necesitatii universal umane de absolut, dar nu absolutul insusi.Insa in arta si in filosofie n-ai sa gasesti niciodata absolutul. Ca sa mergi la absolut trebuie sa depasesti si arta, si filozofia, si sa treci in religie, un alt element care se lega de filosofie."Accesul" la absolut, la cunoasterea totala poate fi realizata prin intermediul religiei care contine tainele existentei umane, cum ar fi Biblia, un izvor de posibile raspunsuri la teme filosfive legate de existanta umana.

Din orice perspectiva am privi filosofia ea a fost, este si va fi in continuare un raspuns la intrebarile fara raspuns si un motiv pentru aceste raspunsuri, cea mai copmlexa stiinta daca este catalogata ca atare.

Filosofia ne ajuta sa elaboram proprile raspunsuri, potentiale raspunsuri de asemenea la propriile intrebari fara a sti in cadrul acestei vieti pamantene si efemere daca acestea reprezinta explicatia necesara

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@ caramelO
Care sunt formele spiritului absolut?
O pista... Hegel, Estetica

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Joaca de-a cuvintele.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vezi si tu ca vine de la doua cuvinte grecesti.