Omul vrea intodeauna mai mult; de asta am ajuns sa avem mult mai multe bunuri decat cu o suta de ani in urma; fiecare a vrut sa aiba mai mult, si a reusit fiecare cat a putut. Banii sunt mijloace de a atinge orice scop; poate fi independenta, timp liber, constructii pe care ti-ar place sa le faci in regie proprie, hobbi-uri mai scumpe, cum ar fi agricultura, poti cultiva orice hobby la un nivel mai mare decat o faci acum, daca ai bani. Cred ca cineva singur, care are unde sa stea, ar putea duce un trai modest dar sa isi permita cate o extravaganta cu numai 4500 de lei pe luna. Multi oameni in Romania castiga suma asta; eu am mai mult, dar nu sunt singur.
Poți fi bogat dar să nu știi decât tu! Trăiești modest, printre semenii tăi, cu care îți face plăcere să împarți timpul, conversațiile, viața. Cuvântul cheie aici este "plăcere".
Poți fi sărac dar să pretinzi că ești altceva. Ai tot felul de lucruri care țipă statusul tău, toți te invidiază și ți-ar da în cap să te fure. Doar tu știi cum te ajungi cu banii până luna următoare, ești dator vândut. Nu poți dormi noaptea că te amenință cămătarii.
Unde e limita?
anonim_4396 întreabă: