| anonim20155 a întrebat:

Ce parere aveti despre Frecventa Schumann?
Comprimarea Timpului, caci practic timpul este la fel ora minul, doar perceperea noastra in legatura cu timpul,
Timpul se comprima.
Si sa stiiti ca timpul numai e ca inainte am observat si eu, ma rog perceperea naostra in legatura cu timpul. Pare mai scurt zilele trec repede, lunile anii.
Care este opinia voastra?

6 răspunsuri:
| PhaseMorphXR a răspuns:

Da, dupa cum ai spus... "perceptia". Si eu simt acelasi lucru, insa am o mare dificultate in a identifica aspectul obiectiv al problemei Rezonantei Schumann vizavi de perceptia noastra asupra timpului.

E o problema interesanta, insa nu cred ca avem instrumentele necesare sa o exploram deocamdata intrucat transcendeaza, si se extinde peste o multitudine de domenii: Geofizica, Astronomie, Neurologie, etc.
Intr-o nota neurologica, e posibil sa avem o asemena senzatie datorita felului in care ni-s sunt stocate amintirile legate de momentele din trecut care ne-au declansat senzatia de comprimare a timpului. Amintirile capata o noanta subiectiva in momentul in care ni le readucem in prim plan, nu vor fi precise niciodata oricat de mult am crede asta, respectiv acum 10, 15, xx ani multi dintre noi aveam alte ocupatii, alte activitati, alta perceptie a timpului, si alt interes fata de problema. Acum, o zi petrecuta in fata calculatorului de exemplu, sau o zi foarte ocupata, poate parea ca o zi extrem de scurta. In schimb daca ne-am propune ca intr-o alta zi sa facem o plimbare de 10 ore, acea zi ni s-ar parea o eternitate.

| costi a răspuns:

Timpul este in primul rand un construct mental. adica o masurare, ca sa fiu mai precis, pe care o denumim in acest fel. o masurare a schimbarilor din jurul nostru, numite evenimente. masurare facuta cu instrumente oarecum precise. timpul in sine este perceput doar mental, este o caracteristica a mentalului, daca vrei, si cu cat mentalul este mai afectat de activitati stresante (deci schimbarile de evenimente sunt f rapide), cu atat timpul va fi considerat ca trecand prea repede. de fapt, nu timpul trece repede. ci evenimentele se succed, in perceptia observatorului, mult prea rapid.
dar daca intrebi o persoana echilibrata, care are control asupra fiecarui lucru din viata ei, cum simte timpul, o sa primesti un raspuns interesant: nu chiar atat de rapid trecator pe cat se credehappy pentru ca o persoana echilibrata simte intuitiv ca evenimentele trebuie sa se succeada (atat cat se poate) la o viteza suficient de mica, astfel incat sa-i lasi spatiu creierului sa proceseze tot ce se intampla cu persoana in cauza. dar daca persoana in cauza este tracasata dintr-o gramada de cauze (servici stresant, copii, probleme familiale, depresii, etc), atunci perceptia asupra timpului va fi foarte distorsionata. deci, cred eu, trebuie sa privim timpul ca o perceptie mentala, a constiintei, in primul rand, si apoi ca pe o masuratoare. chiar si cand masuram timpul, pana la urma ne racordam tot la ceasul nostru interiorhappy

| Alfur a răspuns:

Ma bucur sa gasesc si alte persoane care au aceeasi senzatie, timpul pare, intr-adevar, a trece mult prea repede. O intrebare similara am pus si eu acum ceva vreme: http://www.tpu.ro/......impresia/. Nu stiu cat e de corect copy/paste-ul asta insa am facut trimiterea catre intrebarea mea in ideea ca te-ar putea ajuta.

| anonim20155 explică:

Timpul trece prea repede, parca înainte nu trecea asa repede, o zi era o zi, acum imediat trece vara, iarna, anii, cred ca s-a comprimat.
Acuma nu stiu daca noi ''suntem de vină'' când percem timpul.
E bine ca mai sunt si alti oameni care au aceiasi parere despre timp că s-a micşorat. Vă d-aţi seama ca peste 2000 mii de ani o zi pare de 4 ore. Dacă va mai exista civilizaţie desigur.

| anonim20155 explică:

Am găsit aceste linkuri despre comprimarea timpului.
S-a găsit de cuviinţă ca ziua nu are 24 de ore si 16 mai nou.
Bine pot sa fie speculaţii, asta nu stiu.
A nu se confunda.
Comprimarea timpului terestru. Nu a timpului universal.
Şi de asemenea sunt multe forumuri în care lumea discută despre acest fapt.

http://www.revistafelicia.ro/da_Ziua_are_16_ore,_nu_24_1000488.htm
http://afla.100x.ro/188/comprimarea-timpului/

| ionovidiu a răspuns:

Hmm sunt familiarizat cu toate teoriile astea, dar poate trece timpul mai repede pentru ca ne distram(atentia), sau nu avem ce astepta cu nerabdare(at trece timpu mai greu) asta in cazul nostru, oricum e o stare de suprasolicitare in general, ar trebui sa numai avem asa multe pretentii la noi si sa fim mai ingaduitaori cu noi insine