| Florin9Florin9 a întrebat:

Ce părere aveți despre ipoteza conform căreia omul nu a ajuns niciodată pe lună ci doar se vrea ca noi să credem asta?

58 răspunsuri:
| Goete a răspuns:

Ce avantaj ar avea - si cine - daca noi am crede (doar) asta?

| Florin9Florin9 explică (pentru Goete):

Nu știu, nu m-am documentat despre asta, știu doar că există,, teorii '' în jurul acestei idei și eram curios ce părere are lumea de pe TPU.

| SG1995 a răspuns:

Cum să zic, e stupidă, cunoști circumstanțele socio-politice din perioadă nu? Undeva între 50 și 60 ruși trimiteau primul satelit în spațiu, după au trimis un câine și un om, pe la colțuri se zvonea de posibilitatea iscări unui război între Rusia și America, era războiul rece, între cele două era o cursă nebună a înarmărilor, americani voiau să aibă cu orice preț avantaj împotriva Rusiei, fie și la nivel propangandistic, pe scurt chiar dacă rusia reușea să fie mai bine înarmată decât SUA, o călătorie la Lună precum cea prezisă de Jules Verne ar fi fost considerată o victorie uriașă, ceea ce s-a și întâmplat, pentru că SUA era obsedată să se ajungă pe Lună, au fost luați bani de la armată, inclusiv de pentagon și alocat NASA, dar nu doar bani, toată armata SUA era practică concetrată să îi depășească pe ruși, iar pentru s-a investit milioane de dolare ca să întâmple acest lucru. Iar dacă mai ai dubi, gândește-te că dacă era falsă aselinzarea ruși ar fi fost primi care ar fi profitat de asta, dar până propaganda rusă din aceea care, propaganda de tip stalinist vorbin nu a negat aselenizarea, nici măcar China sau Coreea de Nord nu a negat acest lucru, iar țările sunt dușmani ideologi ai Americi, iar asta spune multe.

| Celcestietot a răspuns:

Cred că am ajuns, deoarece avem totuși stații spațiale, sateliți artificiali, deci tehnologie care sa ne permită ieșirea în spațiu. Motivul pentru care nu se mai duc acolo este simplu : amenințarea extraterestra și frica față de aceștia. Poate te gândești că este o prostie ceea ce am scris în ultima propoziție, dar gândește-te că cei de la NASA opresc liveurile când apare un OZN în cadru, maschează aterizările forțate ale OZN, le ataca când au posibilitatea etc.

| Florin9Florin9 explică (pentru Celcestietot):

Interesantă ultima parte.

| RAY a răspuns:

Au ajuns pe luna, ca ar fi negat rusia asta, ceea ce nu au facut plus ca erau sateliti rusi care au vazut nava lor spatiala, conspirati vor fii mereu

Bula
| Bula a răspuns:

Nu stiu ce sa spun, dar...
Cu tehnologia informatica din perioada Apollo - dupa parerea mea - ar fi fost cam prea greu, mai ales INTOARCEREA pe Pamant.
Ganditi-va: in anul 1973 a fost anuntata marea stire: NASA si-a schimbat calculatorul principal (cel terestru! ), fiindca cel vechi s-a dovedit depasit, avand o memorie de doar 2 MB.
La noi, "varful tehnologiei" a fost calculatorul model Felix 256. Cel mai mare a fost in Centrul de Calcul din Bucuresti, care, in anul cutrenurului mare (1977) a avut 1 MB memorie. Un asemenea calculator a avut marimea unei camere.

Comparati cele de mai sus cu telefonul mobil cel mai slab de pe piata (cu butoane), care are cel putin 32 MB memorie si faceti-va o idee despre tehnologia anilor "60.
Deci, cu un calculator de bord mai slab decat un telefon oare s-a facut un traseu dus-intors Pamant-Luna-Pamant?
Stiu ca, atunci nu s-a folosit Windows pe calculatoare (nici kit-ul de instalare nu icapea in atata memorie), ci programarea s-a facut la nivel de cod masina (care ocupa mult mai putin spatiu si ruleaza mult mai rapid), dar totusi...

| Florin9Florin9 explică (pentru SG1995):

Ar fi interesant să dai un răspuns la userul Bula. big grin
Pare că știe ce zice
Adică amândoi mi-ați lăsat impresia asta.

| Florin9Florin9 explică (pentru Bula):

Interesant.
Ce părere ai de argumentul lui RAY?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Teoria conspirației.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru SG1995):

Așa povestește un cosmonaut că pe vremea aceea așa de mare era presiunea guvernului pe NASA ca să ajungă ei pe lună înaintea rușilor. Și orice suplimentare de fonduri din surse guvernameltal cereau, era aprobată imediat. La programul lunar lucrau cei de la NASA plus firmele sub contractante în total 400 000 de oameni. Au fost pregătiți sute de cosmonauți dintre care s-au ales cei trei.

| Sofer a răspuns:

Au ajuns pe luna laughing

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu vad de ce ar if ceva ireal faptul ca am ajuns pe luna. Tehnologia exista

Bula
| Bula a răspuns (pentru Florin9Florin9):

Sovieticii puteau sa vada rachete americane, dar in jurul Pamantului (nu pe Luna, fiindca ei n-au ajuns acolo).
Mai bine nu a negat nimeni, fiindca nu aveau tehnologie necesarapentru demonstrarea contrariului.
Demonstratii tip "conspiratii" au aparut publice doar dupa functionarea internetului, la inceputul mileniului actual.

| Osneros a răspuns (pentru Bula):

N-a negat nimeni care a lucrat la proiect, indiferent că era de la NASA sau nu. Au lucrat peste 400.000 de oameni, peste 10 ani. Crezi că este posibil ca atâția oameni, care ar ști de atâția ani că aselenizarea este falsă, să nu spună asta public?

| 99NYC a răspuns:

Am parere

| johnnny123 a răspuns:

Că este o ipoteză la fel de demnă de atenție ca și ipoteza că pământul este plat sau că Elvis Presley a fost răpit de extratereștri.

Bula
| Bula a răspuns (pentru Osneros):

Un calculator de bord al unei masini actuale este mult mai complex decat cei de atunci.
Crezi ca s-ar putea merge cu o astfel de masina pe Luna?

| Dorotheea21 a răspuns:

Cred ca NASA i'a trimis pe cei 12 oameni pe Luna, au vazut cu totii ca Pamantul este plat si de atunci nu a mai zburat nimeni in Cosmos, ca sa nu se prinda lumea ca stam pe o farfurie. happy
Ma trec fiori reci numai daca ma gandesc la cate astfel de teorii proaste va duce zborul cu echipaj uman spre Marte.
Uneori, omenirea da impresia ca este inteligenta, si Bang: 'Omul nu a ajuns pe Luna', 'Pamantul este plat', 'Pamantul este gol pe dinauntru'. sad

| Osneros a răspuns (pentru Bula):

Cu siguranță nu, mașinile nu-s făcute cu scopul de a merge pe Lună.
Ce zici de faptul că rușii (și cu siguranță alții) recunosc existența a 5 steaguri americane, aflate în poziție verticală, pe Lună?

| Osneros a răspuns (pentru Dorotheea21):

Ai uitat de "metalele grele din vaccinuri provoacă autism" laughing

| Dorotheea21 a răspuns (pentru Osneros):

De acestea recunosc, nu stiam. laughing
Am vrut sa ii scriu lui Bula ca poate de atata putere de calcul a fost nevoie pentru a manevra nava aia, dar nu doresc sa il supar.
Cand s'a inventat telefonul, zeci de ani acesta a fost o palnie atarnata de un bat. De atat a fost nevoie ca sa se vorbeasca de pe un continent pe altul.

Bula
| Bula a răspuns (pentru Osneros):

Nu stiu.
Rusii recunosc votca, poate si steagul dupa 1-2 litrii. big grin

| Dandinelle a răspuns:

Exista idei si idei, o alta teorie a conspiratiei ar fi ca ei nu au aterziat atunci pentru prima data, ci mai tarziu, iar atunci a fost doar un show facut de Stanley Kubrik. Dar dupa aia tot au ajuns.
Mai degraba as intreba: de ce americanii nu se mai duc pe luna? Sunt ok cu misiuni pe Marte dar pe luna nu mai calca de ceva timp

| SG1995 a răspuns (pentru Florin9Florin9):

Am citit ce a spus Bulă dar cum a zis și el dificil nu înseamnă imposibil, problema nu e de natură tehnologică, ci economică, atunci americani erau dispuși să își tragă de la gură doar să întreacă pe ruși, azi numai există aceea competițe nebună pe fondul unor amenințări de război. Cum a zis și Bulă tehnologia de atunci era mai simplu folosită adică chiar spațiu de stocare a datelor era de doar 2 megabytes, nu se folosea o interfață ci rulau doar programele necesare în limbaj de cod, în plus toate datele nu erau decât chestiuni de matematică și informatică, plus alte câteva chestii de stabilizare a navel and etc., adică astăzi am dezvoltat programe în aparență simple, dar complexe în design, ceea ce înseamnă o masă mai mare de date, eh atunci nu se pune problema, era vorba doare limbaj de cod, date de intrare și ieșire, în plus toate acele compiutere funcționa în mod similar cu internetul de astăzi practic la NASA s-a dezvoltat internetul, pentru că în perioada aceea au legat mai multe compiutere în serie, taman pentru că capacitatea de stocare a informației dintr-un singur compiuter e prea mic, dar cum am zis, nu se pune problema tehnologie, problema era natură financiară și tehnică, adică efectiv bani necesari pentru proiect și zborul în sine, tehnologia aia care azi nouă ni se pare azi simplă a fost mai mult decât suficient.

| SG1995 a răspuns (pentru Dorotheea21):

Problema e că compiuterele de atunci deși mai simple au fost legate în serie, similar cu o rețea de intranet, adică pe scurt NASA a creat ceea ce mai târziu a devenit internetul.

| SG1995 a răspuns (pentru Dandinelle):

Pentru că costă, și pentru că nu au nimic de demonstrat de-aia. E simplu, un zbor la Lună e expensiv, atunci americani au tras sume enorme de la armată, servicii, și probabil au frecat și economia țări doar să îi întreacă pe ruși.
Azi numai există acea motivație, mai mult, odată ce au fost pe Lună, au adus rocă din spațiu (evident tot de pe Lună luată), deci au demarat studii, știm care e structura luni, știm că nu are admosferă, gravitația e mai mică ca pe Pământ și așa mai departe, deci s-a mai disipat misterul curiozitatea, deci de ce să mai trimită azi pe cineva pe Lună, să le satisfacă curiozitatea conspiraționiștilor?

| Florin9Florin9 explică (pentru Bula):

Și cu privire la argumentul lui Intum ce zici?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu am ajuns pe luna, pamintul e plat, iar vaccinurile cauzeaza autism. Ce au in comun aceste trei afirmatii?

Bula
| Bula a răspuns (pentru SG1995):

Aici te contrazic /completez un pic.
Precedentul internetului a fost creat pentru transmitere de date in cadrul armatei, intre diferite puncte din lume. Initial, aceasta retea comunica mai mult prin sateliti, mai ales la distante mari.
NASA s-a folosit si el de transmisiuni prin satelit, dar s-a folosit de satelitii deja existenti, utilizati.
Scopul retelei nu a fost stocarea, ci schimbul de informatii intre terminalele armatei.
Stocarea informatiilor s-a facut pe suporturi magnetice (discuri) de capacitate tot mai mare.

Întrebări similare