| dragos38 a întrebat:

Ce parere aveti dspre stirea celor de la N.A.S.A. Voyager 1 a ajuns la marginea sistemului solar (ciudat spun cei de la n.a.s.a. naveta continua sa functioneze si sa transmita informatii spre pamant)in curand va patrunde in spatiul interstelar, cercetatori spun ca intensitatea particulelor de origine solara au scazut cu mai mult de 1000 de ori/ ce va descoperi oare naveta voyager dupa ce va parasi sistemul solar /va mai fi instare sa transmita informatii spre pamant?

18 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

E o întrebare retorică sau ai vrea să ghicim?

| dragos38 explică (pentru NOname):

Nu este ghicitoare/e o intrebare pe care mi-o pun si eu ce va descoperi oare naveta dincolo cand va patrunde in spatiul interstelar/naveta se afla la 18, 6 miliarde km distanta fata de soare/daca ne uitam la razele cosmice si la particulele energetice, am putea crede ca Voyanger a ajuns in spatiul interstelar, dar echipa de cercetatori crede ca sonda nu a ajuns acolo, ea se afla inca sub influenta campului magnetic al soarelui/

| dragos38 explică (pentru dragos38):

Naveta a fost lansata in anul 1977 si de abia acum se afla la marginea sistemului solar.eii spun ca au lansat-o cu obiectivul de a descoperi noi planete care se afla in afara sistemului solar/

| anonim_4396 a răspuns (pentru dragos38):

Oh, stiu ca in '77. Am "asistat" la lansare. Dupa calculele de aici bateria ar trebui sa tina atit. Dar cum imi raspunde mie @Inferno, bateriile radioactive tin foarte mult, timpul de injumatatire fiind mare. Eu stiam asta. Si, cred ca stii, ca nu se opreste acolo. Fiecare jumatate se injumatateste si tot asa. Pina la epuizare, este. Apoi, a posibil ca in conditiile spatiale, altfel sa se comporte plutoniul si bateria in general. Ar fi culmea sa aflam ca s-a reincarcat de la soare sau ca perioada de injumatatire s-a marit, sau ca in conditiile de vid... etc, etc.

| dragos38 explică (pentru anonim_4396):

Pai aici e chestia/zona in care se afla acum naveta cercetatori o descriu ca pe un mediu curios, contin particule incarcate, unde naveta a detectat prima data raze cosmice galactice cu energi reduse, iar particulele din interiorul mediului influentat de soare au disparut/ei spun ca neveta continua sa sfideze previziuniile si sa schimbe modul in care gandim despre misterioasa regiune a galaxiei.

| anonim_4396 a răspuns (pentru dragos38):

A stat suficient la soare. Iar cum ei nu stiu nimic despre acel mediu, nu pot face nici previziuni. Vor fi surprize mari. Sa speram ca folositoare.

| RAY a răspuns:

De unde sti ca chiar e acolo ai vazut-o cumva

| sublime89 a răspuns:

Nu a ajuns inca la marginea sistemului solar, mai are mult pana acolo. Trebuie sa treaca prin Norul Oort si apoi doar va parasi sistemul solar. Deocamdata a parasit doar heliosfera. Voyager 1 va mai transmite informatii pe pamant maxim 10 ani de acum incolo. Eu nu cred ca va descoperi nimic senzational pentru ca distantele sunt enorme. Imensitati de spatiu gol. Dar e ceva extraordinar ca am reusit sa trimitem o sonda spatiala asa de departe. Si probabil ea isi va continua drumul prin spatiul interstelar miliarde de ani fara probleme. Noi vom fi disparuti demult, dar Voyager o sa continue ca un fel de dovada a existentei noastre.

| dragos38 explică (pentru sublime89):

Da,ei spun ca, sonda cu ajutorul bateriilor sonda poate sa-si alimenteze instrumentele pana in anul 2020-2025 daca nu foloseste comuunicatiile radio. apoi isi va continua singura drumul, ratacind, in spatiul interstelar/

| Wøodenpints a răspuns:

De ce ar trebui să-mi pese de chestiile care se întâmplă atât de departe de mine și cucare eu nu am să interacționez niciodată?

| ErrorFound a răspuns:

Dar parca a iesit acum cateva luni. straight face In fine, ea va mai transmite destul timp, intrebarea este daca o sa mai receptionam.

| dragos38 explică (pentru ErrorFound):

Vom vedea, dar ne putem si intreba, daca ne va mai transmite informatii in urmatorii ani cei de la n.a.s.a.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa de limitati sint americanii incit nu stiu ce au construit! Ciudat ca functioneaza? Nu, ciudati sint ei. Va mai fi in stare sa transmita. Ma intreb daca vor mai fi in stare sa receptioneze. Ce va descoperi? Ei uite, asta este intrebarea. Astept si eu cu nerabdare sa aflu ce se afla "mai departe" decit "departe".

| Inferno a răspuns (pentru anonim_4396):

Fiabilitatea este data cu aproximatie, pentru ca, omul creaza masinaria, Natura o supune incercarilor.
In plus generatorul electric cu izotopi radioactivi de plutoniu 238 (sursa) nu este creat de om decat partial, el se bazeaza pe un fenomen natural, si anume descompunere radioactiva.

| Inferno a răspuns (pentru anonim_4396):

Teoretic ar trebui sa mai transmita inca 15 ani dupa ce a intrat in spatiul interstelar.

| dragos38 explică (pentru anonim_4396):

Eii spun ca naveta dispune de bateri cu care poate sa-si alimenteze instrumentele pana in 2020-2025 daca nu foloseste statiile radio.deocamdata spun ei, Voyager tranverseaza heliosfera, un strat extern e.t.c.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Spatiul interstelar. in mod normal ar trebui sa mai transmita.

| dragos38 explică (pentru anonim_4396):

Cercetatorii spun ca va fi prima explorare a unei regiuni cosmice care nu este influentata de soare/asta s-ar putea intampla peste o luna, nici ei nu stiu exact daca nava a patruns in spatiu interstelar sau inca se afla sub influenta campului magnetic al soarelui/unii spun ca ar fi trecut, altii sun ca nu/nici ei nu stiu.