| syme a întrebat:

Ce spuneti de urmatorul citat?

"Peter careeft, profesor de filosofie la colegiul Boston, dezvoltă acest adevăr extraordinar al egalităţii care păstrează totuşi diferenţa. El arată că în economia lui Dumnezeu există egalitate între oameni dar elitism între idei. Prin aceasta el afirmă egalitatea tuturor oamenilor şi inegalitatea ideilor. Fiinţele umane sunt egale, pe când ideile nu. Prin contrast, sistemul de gândire al lumii a creat un elitism al oamenilor şi o egalitate a ideilor; i-am făcut pe unii oameni superiori altora şi am declarat că toate ideile sunt egale. Rezultatul final a fost exploatarea oamenilor şi moartea adevărului."(Ravi Zacharias)

Răspuns Câştigător
| ania a răspuns:

Si pentru cei ce zic ca toate ideile sint egale exista o exceptie: ideea ca toate ideile sunt egale.Asta le intrece pe toate.

7 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Nu stiu cine este Peter asta si nici nu spune vreo noutate, chestiunea inegalitati o vedem si o simtim cu totii in traseul vieti noastre. Lasand la o parte talmacirea nu doar cu inegalitatile ne luptam toata viata?

| Razvan a răspuns:

De acord cu moartea iminenta a adevarului. E destul de vizibila in ziua de azihee hee
Cu egalitatea oamenilor n-as prea fi de acord.Greu de asezat pe aceeasi treapa a scarii sociale un om bogat si un cersetor.Pana la urma lumea si-a pastrat esenta de-a lungul timpului doar fata i s-a schimbat. Oamenii stiu in teorie ca sunt egali dar nu pot accepta asta din cauza mentalitatii lor.La idei am putea fi egali. E de ajuns o mana de oameni care sa sustina o idee pentru a convinge pe altii sa adere la ea. Exemple sunt destule in istoriewinking

| siwel a răspuns:

E superb si perfect adevarat!
Ce mai conteaza adevarul daca cineva bogat sau aparent inteligent sau celebru spune altceva, devenim lingai sau idolatrii si spunem : 'wow, ai auzit ce zice respectivul? sigur e adevarat.'
Ce mai conteaza daca ceva e adevarat, daca mie imi place exact opusul. Voi face si imi voi argumenta ce imi place, chiar daca nu e adevarat sau nu e logic.
happy

| bnj a răspuns:

Din tot acest univers, numai omul ar putea sa inventeze ceva pe cat de neadevarat, pe atat de imbecil despre el insusi. Suntem la fel de egali cat sunt fulgii de zapada. Cand ne uitam la ei, sunt toti la fel, dar in realitate daca ii studiem la microscop observam ca din cati sunt nici macar doi nu pot fii vreodata la fel.

| cîrne a răspuns:

N-am prea inteles o iota.totusi banuiesc ca asertiunea de mai sus poate fi rezumata intr-un succint citat din jules renard:"ne nastem egali, inca dintr-a doua zi nu mai suntem"
si ca sa-mi dau si eu cu parerea, chiar exploatarea omului de catre om, inca din cele mai vechi timpuri, a dus la progresul umanitatii.

| ady2607 a răspuns:

Ceea ce a caracterizat societatea, inca de la inceputul civilizatiei a fost existenta inegalitatii- ar fi o minciuna sfruntata sa sustinem ca oamenii sunt egali, cu atat mai mult ideile lor. Exista oameni buni si rai, prosti si destepti, bogati si saraci etc. precum putem sustine ca exista idei stralucite si idei mai putin stralucite. Un om prost nu poate avea o idee buna precum nici o idee buna nu poate surveni din partea unui om prost. Intr-adevar exista exceptii si pana si cel mai prost om poate avea o idee buna in urma careia s-a imbogatit-spre exemplu:sa joace la loto si sa castige. Majoritatea dintre noi probabil sustin ca suntem egali, insa realitatea ne da o monstra de adevar-sa fim sinceri:cei bogati nu sunt tratati niciodata precum cei saraci(este doar un exemplu), in concluzie nu suntem egali.
Ideile sunt facute pentru a fi puse in aplicare, pentru a fi dezbatute, pentru a fi aplicate. Totusi daca se ridica unul cu o idee mai buna, este indeajuns sa acapareze cativa adepti si in scurt timp se va aduna o intreaga turma, dar nu poate fi vorba in acest caz de o libertate de gandire, ci de o preluare a ideii initiale de la respectivul creator al acesteia. In concluzie nici aici nu se poate vorbi de o egalitate pentru ca este vorba de o singularitate si o preluare-2 lucruri distincte.

| ady2607 a răspuns:

Lasand la o parte "fantasmele", trecand peste ce promoveaza politicile celor indoctrinatori si deschizand ochii nostri ipocriti, dupa cum am spus, vom vedea ca nu suntem egali. In ochii lui Dumnezeu suntem egali, insa numai in momentul nasterii noastre, pe masura ce viata se scurge, apar pacate si fapte bune nu? La
final precum si pe parcurs, tot egali suntem? Parca erau niste povestioare in Biblie cum ca Noe si familia sa au fost preferati inaintea celorlati(la fel si povestea cu sodoma si gomora parca)-la ce folos cu arca lui noe?! in final pamantul nu s-a curatat de pacatosi, dupa cum vedeti inca existam...