anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum a aparut Oxigenul O2 in atmosfera Pamantului?

13 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

A fost produs in mare parte de algele albastre verzi (cianobacterii).

| anonim_4396 explică (pentru Inferno):

"A fost produs in mare parte de algele albastre verzi (cianobacterii)." - este notabil raspunsul tau. Multumesc.

| Archangells a răspuns:

Exista posibilitatea Terraformarii de o alta civilizatie avansata care a trait cu siguranta in trecut (vezi piramide, Atlantida, Vimana, Sculpturi in Granit, baterii din Bagdad, becul egiptean, uriasi-Insula Pastelui si alte locuri, hibridizari genetice-centaurul, sfinxul, minotaurulul etc. ) dar si aceasta civilizatie a fost creata candva de Dumnezeu. Deci in final, Dumnezeu a creat totul, deoarece el este totul. Prin cuvant-vibratie, care aranjeaza energia si ii da o forma atomica, materiala pe care o fiinta complexa o poate experimenta. Interesant este ca omul integreaza toata energia din jur prin simturi, ii da forme, sensuri, o decodifica. Mintea noastra creeaza sau simuleaza realitatea, asa cum se creeaza pe computer un joc, video. Este partea de cod, bitii si apoi partea de interfata unde ne intalnim si despre care credem ca e reala. Deci O2 prima data a fost creat la nivel de cod sursa, la nivel spiritual de Dumnezeu, care guverneaza ca un Administrator si Supravegheaza creatia. Ce extraterestru poate crea oxigenul din nimic? Nimic din ceea ce noi creem nu este posibil daca Dumnezeu nu vrea si nu permite. Ne lasa liberul arbitru, sa ne jucam, sa construim castele de nisip, sa adunam energie sub forme materiale, dar in final, conteaza sufletul care se va intoarce la Dumnezeu, daca omul doreste.

| relian a răspuns:

O2 n-a aparut in atmosfera pamantului, a fost cel mai probabil aici de la inceput de cand s-a format pamantu.O2 se formeaza in stele, apoi steaua face bum, si arunca tot cea produs in spatiu, iar daca se formeaza vreo planeta noua poate ingloba si acest element printre altele.

| anonim_4396 explică (pentru relian):

"O2 n-a aparut in atmosfera pamantului, a fost cel mai probabil aici de la inceput de cand s-a format pamantu.O2 se formeaza in stele, apoi steaua face bum, si arunca tot cea produs in spatiu, iar daca se formeaza vreo planeta noua poate ingloba si acest element printre altele." - este posibil. Eu ma gandeam la plante la vegetatie care emana O2. In a 3-a "zi" de creatie vegetatia era foarte multa.

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Iauzi era vegetatie f multa si vegetatia aia probabil era de alta natura, nu erau plante care sa aiba nevoie de oxigen foloseau probabil vid sau ce anume? Frate plantele printre altele mai si respira, asta daca nu stiai.Bine probabil majoritatea oamenilor gandesc ca plantele doara elimina oxigen in procsul lor fiziologic, insa lucrurile nu-s ceara asa, plantele ca si animalele respira si au nevoie de oxigen.Deci in ziua aia de care tu spui plantele alea ce respirau? Unde pui ca si acu este vegetatie.Deci mai toate gazele care sunt in atmosefera erau si atunci.si care creatie, aici nu se discuta despre creatie, aia e chestie religioasa, vezi ca e alta categorie aici.laughing

| anonim_4396 explică (pentru relian):

"Iauzi era vegetatie f multa si vegetatia aia probabil era de alta natura, nu erau plante care sa aiba nevoie de oxigen foloseau probabil vid sau ce anume?" - pai CO2 era din abundenta in urma activitatilor vulcanice prin care a aparut uscatul dintre ape. Apa era, lumina era, CO2 era si deci plantele au avut tot ceea ce aveau nevoie din abundenta. Om si animale nu erau in "zilele" 3 si 4 de creatie. :)

http://www.scritub.com/geografie/VULCANIIGURILE-DE-FOC-ALE-TERR75599.php

"Emanatiile de gaze sunt foarte variate. Ele se compun in cea mai mare parte din vapori de apa, CO2, SO2, N2 la care se adauga H2S,Cl2,NH3,metan precum si acid fluorhidric, acid clorhidric si cloruri de Na, Fe, K deci din foarte multe gaze toxice. Temperatura acestor gaze atinge 700-800oC la inceputul eruptiei, pentru ca la sfarsit sa scada la doar 400-100oC.

Emanatiile pot continua sute sau mii de ani dupa ce vulcanul este considerat stins."

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Omule las-o mai usor, mai ales daca nu te pricepi.Eu inteleg ca esti luat de val dar stai analizeaza cand vrei sa spui ceva, sa nu spui balarii ca in cazul de fata.Despre ce este vorba? Daca iei o planta si o pui in mediul in care tu ai spus moare in secunda doi pricepi? Deci o planta daca intr-un loc, planeta sau oriunde, nu are oxigen a crapat pricepi? Deci ce enumeri tu mai sus bati campii, o planta de genul celor de astazi nu are absolut nici o sansa.Pai asa populam planeta Marte de multa vreme, daca e dupa tine.Planeta Marte are co2 balamuc, du-te tu arunca o planta si asteapta sa produca oxigen.Deci inca odata iti zic, acum iti spun din pct de vedere religios.In zilele ce spui tu, dar hai so luam dinainte de prima zi, deci era pamantu pustiu si gol si numa apele bla bla.Deci acolo spune ce se vedea,era pamant adica roca, pentru ca pamant, tarana navea de unde exista, deci roca si apa, dar ce nu se vedea era atmosfera, adica cum este ea si acum cu anot oxigen co2 etc.Asta era dinainte de prima zi.Si ce s-a intamplat? Dupa cea facut aia lumina primul lucru a fost care? Sa semene, au raspandit seminte de graminee, ca astea is cele mai bune plante pentru a putea teraforma o planeta stancoasa.Asa putea sa zica a facut mai intai animalele, sau pestii sau orice altceva.Deci acolo este vorba de teraformare, in prezenta unei atmosfere deja existente, adica era prezent oxigenul. Iara planetele, poate nici asta nu stiai se hranesc cu piatra, sau minerale daca ai auzit termenu asta, dar probabil nu stiai ca mineralele is de fapt roci sau provin de acolo.Deci o planta asta maninca minerale, dar cele care noi le stim au nevoie si de oxigen, ele trebuie sa respire ca si noi.Acum ca ele produc secundar oxigen mult mai mult decat consuma asta asa este asa se intimpla.Deci nu omite, nu uita orice planta respira oxigen frate.Ca urmare in atmosfera aia fara oxigen cum puteau platele produce oxigen asa dupa tine? Tu citesti asa pe net, spicuiesti dupa vii si te arunci ca surdu in toba pe aici sa arati ca ai descoperit tu america.Si nu te gandii ca un lucru descoperit nu are explicatie, doara ca nu sta, nu vine nimeni sa iti explice tie pe inteles, de aici si multe lucruri care dau apa la moara celor ca tine sau conspirationistilor.Ce ar fi sa stea un cercetator sa dea explicatii amanuntite oricui i se scoala sa intrebe sau cum e aia cum e ailanta. Explicatiile un cercetator le da altor oameni care pricep ce el cerceteaza sau descopera, nu vine nici unu sa stea sa explice prostimii, ca iar trebuie 7 vieti s-o faca, iar el are trebuie lui.Cam asa sta treaba.Nu mai imi trimite linkuri ca nici nu ma uit, eu numai ce am citit nitel din ce ai spus si din prima fraza deja ai balarie, deci nu mai continui sa citesc ca spui prostii. Iara ce tu arati este ce altii deja au spus.Eu ce spun este ce am studiat, ce am vazut cu ochii mei, deci te asigur ca orice planta de pe planeta asta respira.

| anonim_4396 explică (pentru relian):

Https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Fotosinteză

Dioxid de carbon + Apă + Energie luminoasă → Glucoză + Oxigen

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Asa si tu stii ce arati pe aici macar? Spune ceva de la tine, cuvintele tale, lasa linkuri si alte chestii ce tu din cate se pare nu le pricepi.Ce arati tu este fotosinteza.Mcar stii cei aia fososinteza? Asa sa spui tu de la tine stii? Si tu crezi ca fotosinteza asta e TOT ce fac plantele? Adica toata fiziologia unei plante dupa tine este numai fostosinteza.Fotosinteza este un proces din fiziologia plantelor, adica ca sa facem o comparatie cum ar fi la om sistemul digestiv.Pai si ce sistemu digestiv e omu,aia e tot ce face organismul uman? Deci fotosinteza este un proces prin care plantele isi procura harana.Ok si cu asta ce ai vrut sa arati? Ca plantele in acst proces elimina ceva adica oxigen,asa si? Mai departe plantele au si un sistem respiratoriu sistem care foloseste oxigenu,deci plantele sa stii si tu respira prin radacini,asta daca nu stiai. Dara tie iti este rusine sau probabil nu te apleci tu sa ceri cuiva sa iti explice daca stie,tu te consideri o persoana care le stie pe toate.Dar iti zic ceva,tu de fapt nu stii nimic, acum sincer, tu doara batii campiile netului astuia, citesti, asta e un lucru f bun ca citesti, dara de explicat consideri ca ce intelegi tu asa e bun.Aia e ca ce intelegi tu e gresit, ori e o parte dintr-un intreg, iar daca tu iei o parte dintr-un intreg si spui uite asta e adevaru, lucru asta e gresit.Sa revenim la plantele actuale, ele au nevoie de oxigen sa respire, fara oxigen plantele mor asa cum am mai spus.Si majoriatatea plantelor superioare respira prin radacini. Daca de ex lasi o planta in apa doara radacina sa stea mereu in apa va muri.Conform cu ce arati tu ar trebuie sa nu moara, dimpotriva sa huzureasca.Ea moare pentru ca nu mai poate respira.Nu spun asta din ce am citit pe net, spun ce am studiat, am studiat fiziologia plantelor la nivel mai sus de un liceu daca pricepi lucru asta.Deci nu mai incerca sa vii cu spicuiri de pe net ca nu tine.Iti dau eu carti despre plante de nivel universitar de care doresti.In ce priveste fiziologia si procesul de fotosinteza intr-adevar fostosinteza este o minune a naturi, minune pe care din pacate oamenii nu-s inca in stare sa o reproduca.Ce fac plantele in acest proces poate face numai o stea, deci in stele apar o sumedenie de elemente plecand doara de la un singur elemen si anume hidrogenul, deci de la hidrogen se ajunge la aur, la toate elementele din sistemul periodic si asta o face o stea.Revenind pe pamint se pare ca plantele au copiat stelele am putea spune,pentru ca si ele plecand de la apa paie si bataie ajung sa poroduca substante dintre cele mai compexe,lucru care pur si simplu te uimeste,te lasa cu gura cascata,spui cum se poate asa ceva,poate tu o sa spui pai e Dzeu, dar de fapt nu-i Dzeu este de fapt un proces simplu care nu-i la indemna oricui, dar uite ca niste prapadite de plante ne-a luat-o noua inainte, astora care ne miscam si mai si gandim.Ok gata ca povestem prea multe si departe de subiect. Sper ca nu te deranjeaza pentru ca incerc sa arat cum e de fapt, fac asta sa nu ramana omu cu ceva gresit, adica sa retina ceva gresit.Nu caut sa dau lectii nimanui, dar daca stiu sigur ceva spun, aia e tot.Ok hai ca ma duc sa iau din frigider ceva apa, bag ceva radiatii si imi trag o inghetata de aia suparata rau laughing numa bine

| anonim_4396 explică (pentru relian):

"Asa si tu stii ce arati pe aici macar? Spune ceva de la tine, cuvintele tale, lasa linkuri si alte chestii ce tu din cate se pare nu le pricepi.Ce arati tu este fotosinteza.Mcar stii cei aia fososinteza? Asa sa spui tu de la tine stii? Si tu crezi ca fotosinteza asta e TOT ce fac plantele? Adica toata fiziologia unei plante dupa tine este numai fostosinteza.Fotosinteza este un proces din fiziologia plantelor, adica ca sa facem o comparatie cum ar fi la om sistemul digestiv.Pai si ce sistemu digestiv e omu, aia e tot ce face organismul uman? Deci fotosinteza este un proces prin care plantele isi procura harana.Ok si cu asta ce ai vrut sa arati? Ca plantele in acst proces elimina ceva adica oxigen, asa si? Mai departe plantele au si un sistem respiratoriu sistem care foloseste oxigenu, deci plantele sa stii si tu respira prin radacini, asta daca nu stiai. Dara tie iti este rusine sau probabil nu te apleci tu sa ceri cuiva sa iti explice daca stie, tu te consideri o persoana care le stie pe toate.Dar iti zic ceva, tu de fapt nu stii nimic, acum sincer, tu doara batii campiile netului astuia, citesti, asta e un lucru f bun ca citesti, dara de explicat consideri ca ce intelegi tu asa e bun.Aia e ca ce intelegi tu e gresit, ori e o parte dintr-un intreg, iar daca tu iei o parte dintr-un intreg si spui uite asta e adevaru, lucru asta e gresit.Sa revenim la plantele actuale, ele au nevoie de oxigen sa respire, fara oxigen plantele mor asa cum am mai spus.Si majoriatatea plantelor superioare respira prin radacini. Daca de ex lasi o planta in apa doara radacina sa stea mereu in apa va muri.Conform cu ce arati tu ar trebuie sa nu moara, dimpotriva sa huzureasca.Ea moare pentru ca nu mai poate respira.Nu spun asta din ce am citit pe net, spun ce am studiat, am studiat fiziologia plantelor la nivel mai sus de un liceu daca pricepi lucru asta.Deci nu mai incerca sa vii cu spicuiri de pe net ca nu tine.Iti dau eu carti despre plante de nivel universitar de care doresti.In ce priveste fiziologia si procesul de fotosinteza intr-adevar fostosinteza este o minune a naturi, minune pe care din pacate oamenii nu-s inca in stare sa o reproduca.Ce fac plantele in acest proces poate face numai o stea, deci in stele apar o sumedenie de elemente plecand doara de la un singur elemen si anume hidrogenul, deci de la hidrogen se ajunge la aur, la toate elementele din sistemul periodic si asta o face o stea.Revenind pe pamint se pare ca plantele au copiat stelele am putea spune, pentru ca si ele plecand de la apa paie si bataie ajung sa poroduca substante dintre cele mai compexe, lucru care pur si simplu te uimeste, te lasa cu gura cascata, spui cum se poate asa ceva, poate tu o sa spui pai e Dzeu, dar de fapt nu-i Dzeu este de fapt un proces simplu care nu-i la indemna oricui, dar uite ca niste prapadite de plante ne-a luat-o noua inainte, astora care ne miscam si mai si gandim.Ok gata ca povestem prea multe si departe de subiect. Sper ca nu te deranjeaza pentru ca incerc sa arat cum e de fapt, fac asta sa nu ramana omu cu ceva gresit, adica sa retina ceva gresit.Nu caut sa dau lectii nimanui, dar daca stiu sigur ceva spun, aia e tot.Ok hai ca ma duc sa iau din frigider ceva apa, bag ceva radiatii si imi trag o inghetata de aia suparata rau laughing numa bine" - intrebarea era "Cum a aparut O2 in atmosfera?" si nu cu ce mai traiesc plantele. Pe Pamant era Oxigen inainte sa apara plantele insa nu era aer respirabil pentru om si animale. Oxigenul era amestecat cu alte elemente sau molecule precum H2O si CO2 insa nu exista O2 in stare libera sau nu exista O2 in stare libera si amestecat cu N2 si Ar si alte gaze ca acum. Intrebarea nu este "Cum a aparut Oxigenul pe Pamant?". De fapt nu exista molecula de aer. Putem sa ne imaginam N2 ca fiind mazare si O2 ca fiind fasole. Amestecand boabele de mazare cu cele de fasole nu face ca cele doua tipuri de boabe sa se uneasca. Aerul este un amestec de gaze si nu are structura moleculara si nu are o formula chimica precum moleculele de H2, H2O, CH4, N2, O2, CO2, O3.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

"Exista posibilitatea Terraformarii de o alta civilizatie avansata care a trait cu siguranta in trecut (vezi piramide, Atlantida, Vimana, Sculpturi in Granit, baterii din Bagdad, becul egiptean, uriasi-Insula Pastelui si alte locuri, hibridizari genetice-centaurul, sfinxul, minotaurulul etc. ) dar si aceasta civilizatie a fost creata candva de Dumnezeu. Deci in final, Dumnezeu a creat totul, deoarece el este totul. Prin cuvant-vibratie, care aranjeaza energia si ii da o forma atomica, materiala pe care o fiinta complexa o poate experimenta. Interesant este ca omul integreaza toata energia din jur prin simturi, ii da forme, sensuri, o decodifica. Mintea noastra creeaza sau simuleaza realitatea, asa cum se creeaza pe computer un joc, video. Este partea de cod, bitii si apoi partea de interfata unde ne intalnim si despre care credem ca e reala. Deci O2 prima data a fost creat la nivel de cod sursa, la nivel spiritual de Dumnezeu, care guverneaza ca un Administrator si Supravegheaza creatia. Ce extraterestru poate crea oxigenul din nimic? Nimic din ceea ce noi creem nu este posibil daca Dumnezeu nu vrea si nu permite. Ne lasa liberul arbitru, sa ne jucam, sa construim castele de nisip, sa adunam energie sub forme materiale, dar in final, conteaza sufletul care se va intoarce la Dumnezeu, daca omul doreste." - o formula din matematica si fizica sau din stiinta este mai greu asimilata decat cuvinte propozitii fraze de catre creier. Dumnezeu a avut un plan o ratiune o logica si intai a gandit si gandurile Sale putea fi exprimate prin cuvine si s-a gandit cum sa formeze materia si apoi a trecut la actiune si prin intermediul lui Cristos a creat materia.

| Dan193 a răspuns:

Primile organisme care au aparut au fost niste bacterii in apa care aveau proprietati fotosintetizatoare, care au mancat practic tot CO2 si eliminau O2 ca deseu. Insa cu timpul au produs asa mult oxigen ca a inceput sa iasa din apa si sa schimbe complet atmosfera si sa creeze noi schimbari climaterice. In acelasi timp, acele bacterii aproape nu mai aveau CO2 de mancare si propriile deseuri(O2) ii sufocau. Plus scaderea cantitatilor de CO2 a dus la racirea pamantului si inghetarea lui completa. Aceste doua lucruri aproape au exterminat toata viata de pe pamant.
Ca atare oxigen era si inainte de aceste bacterii in atmosfera, insa era in nivele foarte mici.

Întrebări similare