| KiszMy a întrebat:

Cum își dă un suspect/inculpat consimțământul pentru efectuarea expertizei psihiatrice? Crede că poate n-are discernământ și astfel "consimte" cu cel care solicită ecșpertiza? silly

3 răspunsuri:
| Aless667 a răspuns:

In cazul in care o persoană este nevinovată, ea dorește cu orice preț să-și dezvăluie poziția si din această cauză, acceptă orice test i s-ar propune.
Daca o persoană este vinovată, acceptă expertiza pentru a dovedi, in mod prefăcut, contrariul. O persoană vinovată face in așa fel încât să-i inducă în eroare pe cei care doresc să-i cunoască tainele.
În concluzie, atât vinovatul cat si nevinovatul vor dovedi ca sunt complet sănătoși din punct de vedere mental, chiar dacă unul spune adevărul iar celălalt folosește o tehnică psihologică extrem de inteligentă.

| KiszMy explică (pentru Aless667):

Dacă o persoană acceptă expertizarea psihiatrică este ca și cum ar recunoaște comiterea faptei de care este suspectată/acuzată, deoarece articolul care face referire la expertiza psihiatrică prevede că aceasta se efectuează pentru a se stabili dacă suspectul/inculpatul a avut discernământ ÎN MOMENTUL SĂVÂRȘIRII INFRACȚIUNII; deci o persoană nevinovată nu acceptă așa ceva. De asemenea, o persoană care are discernământ nu pune la îndoială acest fapt și nu are cum să consimtă la efectuarea expertizei psihiatrice.

| Aless667 a răspuns (pentru KiszMy):

Greșeala mea! Am încurcat procesele. Ma gândeam la cu totul altceva happy