anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se explica faptul ca anumite vietuitoare si plante exista doar in anumite zone geografice?

16 răspunsuri:
| JustmeV a răspuns:

Datorita climei, datorita zonei de relief.

| RoCkKiD a răspuns:

Exista doar in anumite zone din cauza ca sunt adaptate zonelor respective si nu prea se descurca in alte parti. De exemplu cainii polari au blana dubla care le tine de cald si nu e recomandat sa ii tii in zone foarte calde. Ursii Panda mananca babus iar ala nu se gaseste decat in anumite parti ale Chinei.

Sper ca ti-ai facut o idee.

| aXy99 a răspuns:

Datorita adaptarilor pe care le au. Asa cum "negrii" sunt originari din zonele calde, iar "albii" din zonele temperate/reci.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Datorita adaptarii dupa potopul mondial din 2370 i.e.n.

| Andrei144 a răspuns:

Datorita evoluției și al selecției naturale anumite plante sau viețuitoare își dezvoltă anumite caracteristici care sa le ajute sa supravietuiasca, daca aceasta adaptare nu are loc destul de rapid specia dispare( de aceea speciile de pe pământ în momentul actual nu reprezintă mai mult de1-5%din toate speciile de pe pământ regula fiind simpla te adaptezi ori dispari)

| anonim_4396 explică (pentru Andrei144):

Inainte de potop Dumnezeu a adus animale la arca lui Noe. Dupa potop Dumnezeu a dus animale in diferite zone pentru a se adapta. Dumnezeu stia care animale se vor putea adapta la anumite conditii climatice intrucat dupa potop clima globala s-a diferentiat considerabil. Ha ha ha ha ha ha ha ha! laughing

| Andrei144 a răspuns (pentru anonim_4396):

Frate nu e nicio dovadă a unui "potop"...

| anonim_4396 explică (pentru Andrei144):

"Frate nu e nicio dovadă a unui "potop"..."

Dovezi ca potopul mondial este posibil sa fi avut loc:

Dunele de nisip desertice.

Piramide subacvatice si posibil in Antarctica si ruine de orase subacvatice ( Piramidele lui Yonaguni-Jima, Japonia, Dwarka, Golful Cambay, India ):

https://www.dcnews.ro/......72542.html
http://www.descopera.ro/......idei-video
http://ro.blastingnews.com/......93917.html
http://www.gds.ro/Magazin/2012-04-07/Piramida+pierduta+din+Yonaguni/
https://destepti.ro/descoperiri-incredibile-piramide-submarine
https://www.campuscluj.ro/......rafii.html

https://www.realitatea.net/......05285.html
http://www.descopera.ro/......-dus-acolo

Scrieri din popoare si culturi diferite:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Potopul

"Potopul' este un element comun în mitologiile cuturilor din Orientul Apropiat și Mijlociu; ca un act de pedeapsă divină, este o temă care se regăsește în miturile multor popoare.
scrierile maiașe arată acest lucru, că potopul a început după ce a apărut ceva straniu pe cer."

"La sfârșitul epocii glaciare, prin topirea calotelor polare, nivelul mării a crescut." - numai nivelul Marii Negre? Absurd! Si cu Marea Caspica cum ramane? Si cu allte zone de pe glob cum ramane? :))

Fosile in zone inghetate:

http://www.descopera.ro/......tica-video
http://stirileprotv.ro/......onare.html
http://www.monitorulcj.ro/......ulius-mall
https://www.bzi.ro/......oto-547263
http://www.monitorulvn.ro/......43096.html

| Andrei144 a răspuns (pentru anonim_4396):

Frate în trecut exista o mare care cuprindea marea neagră de astăzi și marea Caspică de astăzi. apoi apele s-au retras și au rămas marile astea( dovezile sunt solul de azi)

| Andrei144 a răspuns (pentru anonim_4396):

Și eu m-am referit la potopul biblic( mai ales la partea cu arca etc) desi desigur că povestea potopului poate fi inspirata din realitate

| anonim_4396 explică (pentru Andrei144):

"Frate în trecut exista o mare care cuprindea marea neagră de astăzi și marea Caspică de astăzi. apoi apele s-au retras și au rămas marile astea( dovezile sunt solul de azi)" - iese din discutie oricum ce spui aici pentru ca asa zisa era glaciara a fost mai intensa la poli si prin topire ar fi avut efect global si nu doar in regiunea Marii Negre si Caspice cum pretind unii. Este eroare de logica la ei. Si referitor la asa zisa era glaciara: Ce a urcat apa respectiv gheata la poli? happy

| Andrei144 a răspuns (pentru anonim_4396):

Apa respectiva s-a dus în ocean și deci nivelul apei din ocean a crescut( și aici pot fi mai multe explicații ori apa a fost dusă și pe continent formând noi lacuri,(la poli înghețând ) etc oricum dă-mi tu o explicație mai buna, înafara "că Dumnezeu "

| anonim_4396 explică (pentru Andrei144):

"Apa respectiva s-a dus în ocean și deci nivelul apei din ocean a crescut( și aici pot fi mai multe explicații ori apa a fost dusă și pe continent formând noi lacuri,(la poli înghețând ) etc oricum dă-mi tu o explicație mai buna, înafara "că Dumnezeu " - am explicat in urmatoarea intrebare "Cum a fost urcata apa la poli?" Zic urcata pentru ca nivelul oceanic este sub nivelul calotei glaciare de la poli cu vreo zece metri sau mai mult. Acumularea treptata a precipitatiilor la poli nu ar fi putut avea loc. Acumularea a fost un eveniment pe termen foarte scurt. Acumularea treptata ar fi fost urmata de dezacumulare ( scurgere in ocean in timp de dezghet ) in mod periodic. Temperatura atmosferica ar fi fost direct proportionala cu temperatura solului. happy

| Andrei144 a răspuns (pentru anonim_4396):

Îți dai seama ca dezghețul a fost destul de rar și de nesemnificativ astfel încât s-au putut acumula cantități destul de mari de zapada, gheata ulterior( și cum termen f scurt? daca te duci și acum ninge, desigur că acum dezghețul depășește acumularea )

| anonim_4396 explică (pentru Andrei144):

"Îți dai seama ca dezghețul a fost destul de rar și de nesemnificativ astfel încât s-au putut acumula cantități destul de mari de zapada, gheata ulterior( și cum termen f scurt? daca te duci și acum ninge, desigur că acum dezghețul depășește acumularea )" - pai inghetul nu are precipitatii iar dezghetul are precipitatii. De obicei ninge in jur de zero grade Celsius. Norii de ninsoare ar aparea din alte zone ( apa lichida evaporata din oceane ) INSA la poli foarte rar sunt nori. La poli norii rari apar doar in mijlocul verii polare si ninge foarte putin. Deci pica ideea de acumulare de apa prin precipitatii urmata de inghet. Acumularea de precipitatii de ninsori deasupra calotei glaciare pe timp de vara polara este concomitenta cu topirea ghetii de sub calota sau dintre calota si uscat in cazul Antarcticii. Deci NU exista acumulare si nu a existat vreodata acumulare de ape la poli in mod natural fara schimbarea brusca si imensa a conditiilor de mediu cum ar fi avut loc cu ocazia potopului mondial din 2370 i.e.n. Acumularea aparenta apare dar de fapt nu e acumulare pentru ca unde este putin inghet este urmat si de putin dezghet. Nicaieri pe pamant nu are loc acumulare decat in bazinul oceanografic prin topirea ghetarilor. Acumularea este urmata de dezacumulare si deci pe total nu exista nici acumulare si nici dezacumulare. La zero grade e si acumulare si dezacumulare pentru ca deasupra e inghet si de desubtul apei e dezghet. La zero grade Celsius apa este si solida si lichida. La -1 grad Celsius apa e doar solida. 0 grade Celsius corespunde temperaturii de topire/solidificare a apei. La noi apare acumulare mai mare de zapada pentru ca si evaporarea din zonele vecine spre ecuator este mai abundenta DAR primavara apare dezacumulare. Cu cat ne apropiem de poli cu atat si evaporarea apei este mai redusa si vanturile sunt mai uscate datorita lipsei vaporilor de apa datorita aerului tot mai rece. La poli e zapada nu datorita precipitatiilor ci datorita lipsei topirii si datorita vanturilor care spulbera zapada desi nu sunt precipitatii de zapada decat foarte rare. Vorbesc in principal de cercurile polare si de punctele central polare. happy

| Andrei144 a răspuns (pentru anonim_4396):

Frate niciun comentariu de-al tau nu are vreun sens, nu ai nici macar gândire rațională așa că mai du-te și te culca că spui numai tâmpenii.