| Nilsson a întrebat:

Cum vă simțiți în calitate de cetățeni ai Coreei de Nord?

Răspuns Câştigător
| Dandinelle a răspuns:

Eu voiam sa gandim mai pozitiv totusi. situatia actuala e cacacioasa. Macar nu suntem cenzurati complet de a ne spune parerea despre situatie desi Facebook face asta.
Cred ca timpurile se schimba si poate gandesc eu prea optimist ca nu ajungem atat de rau ca si Coreea de Nord, stat iubit de Ceausescu.

18 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Ăia sunt mai avansaţi. Ei au bomba, noi n-avem.

| darrio2007 a răspuns:

Cand voi fi, am sa te anunt.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Asta ar trebui sa fie o gluma amuzanta referitoare la masurile de protectie luate de stat ca sa ii tina pe idioti care nu inteleg care e treaba cu virusul in casa?

| Wr3nch a răspuns:

Daca asta crezi tu ca e trai ca in Coreea de Nord. Acolo nema internet, nema canale la tv pe langa cel patriotic de stat. Te-o prins cu o carte, revista, pagina e din alta tara, esti executat dupa un proces sumar. E genial cum piere lumea ca trebuie sa stea doua luni in casa pentru binele lor.

| Celcestietot a răspuns:

Trebuie să aplaud, că vreau, că nu vreau laughing.

| mentholinks a răspuns:

Mandru.

| Apokales a răspuns:

Te referi in sens metaforic, nu?

| Nilsson explică (pentru Apokales):

Îți dai seama că e o ironie la regimul instituit în perioada stării de urgență.
Dar oricum, dacă până acum ne întrebam oare ce simt bieții oameni din Coreea de Nord, acum am avut și noi ocazia să gustăm un pic dintr-un regim milițienesc.
Probabil și oamenii de acolo zic că nu e așa de rău, că în alte țări e mai nasol ori s-au resemnat pur și simplu cu dictatura crezând că așa e cel mai bine pentru popor.
Pentru ei asta înseamnă normalitate.

| Apokales a răspuns (pentru Nilsson):

Exagerezi, acolo este o manipulare de zile mari. Acolo un baiat a fost trimis la munca fortata pentru ca a mototolit un afis cu dictatorul, liderul suprem. Aici nu-ti face nimeni nimic pentru faptul ca-l injuri pe Iohannis sau guvernul.

Poftim articolul cu studentul care a mototolit afisul, a fost eliberat si a murit in SUA din cauza conditiilor, exista probabilitatea sa fi fost otravit sau asa ceva :

https://en.wikipedia.org/wiki/Otto_Warmbier

| Nilsson explică (pentru Apokales):

Noi avem abia o lună de când a început nebunia asta, coreenii au vreo 70 de ani.
Așa cum e o absurditate ca acel băiat să fie condamnat la 15 ani de închisoare fiindcă că a mototolit un afiș, și mie mi se pare o tâmpenie să completezi o declarație ca să poți să ieși să îți iei o pâine, și eventual să mai iei și o amendă echivalentă cu salariul pe o lună că ai avut o ștersătură pe hârtie.

| Apokales a răspuns (pentru Nilsson):

Da, Nilsson, dar este spre binele tuturor si stii asta. Tipul a mototolit un afis, nu trebuia sa conteze acest fapt, nu a facut inchisoare spre binele lui, ci spre raul lui si al parintilor lui. Noi stam in izolare spre binele tuturor.
Intr-adevar amenda este absurda, a fost si la inceput cand era maxim vreo 2 milioane sau 2 luni de inchisoare, iar acum este exagerata si se fac abuzuri. Dar prefer amenda decat munca fortat si moarte.

| Nilsson explică (pentru Apokales):

Așa am zis și eu în urmă cu câteva săptămâni, că trebuie să facem un sacrificiu spre binele celor vulnerabili.
Acum am serioase îndoieli în ceea ce privește competența autorităților.

Știi ce fac de fapt guvernații când anunță "Am dat un număr record de amenzi..."?
Se exonerează de vină și o plasează pe umerii populației de rând pentru creșterea numărului de cazuri, când de fapt principalele focare de infecție sunt spitalele și azilele de bătrâni, adică exact acolo unde sunt categoriile de persoane cele mai vulnerabile și care ar trebui protejați de statul care habar n-are să aplice niște protocoale de carantină.

Guvernul arată nu degetul unde nu trebuie, la noi riscul de complicații e redus, din ultimele studii ar reieși că mortalitatea este cu mult mai redusă față de statistici și oricum virusului nu îi pasă când te duci la cumpărături dacă ai sau nu declarația vieții la tine.

În schimb, în spitale sau azile e cu totul altă problemă iar cu mințile luminate care ne conduc riscăm să călcăm pe urmele țărilor vestice u de peste 50% din totalul deceselor au avut loc în azile de bătrâni.

| Apokales a răspuns (pentru Nilsson):

Asta inseamna ca avem guvernanti incompetenti si corupti, nu sadici din cale afara cu este acel dictator, exista o diferenta in a fi prost si in a fi diabolic.
Categoric cifra este mai mare si desigur ca au medici pusi politic care noteaza infarct in loc de victima a coronavirusului. Ce-i nou?
Daca nu luam masuri prin protest sau macar la vot, nu se va schimba nimic.

| Endoryus a răspuns:

"E. " e o prostie asta. Romania de cand lumea si pamantul a fost doar o maimuta, a facut ce a vazut la altii. Din cate am inteles de la mama mea care e in Roma, la ei fac asta de ceva timp deja. Romania doar a copiat de la Italia, nu a fost ideea lor. Restul punctelor sunt puse degeaba. Multe sunt din cauza pandemiei. Cea despre economie, ce sa zic. Romania a fost varza mereu dar romanul e comod, prefera sa stea acasa sa manace mici si sa bea bere decat sa iasa pe strada. In lunile precedente pandemiei nu era zi sa nu vad grava in Spania, Franta, China, Italia, Polonia. Romania o duce bine, nu vezi chestii de genul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru cei la curte e raiul pe pământ.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu-i nici pe departe situația Coreei de Nord, nu știu ce tot suferiți unii din voi.

| Dandinelle a răspuns:

laughing) intreaba-ti parintii cum era in '80. E o diferenta intre ce se intampla acum si ce era atunci.
Acum nu trebuie sa te sileasca nimeni la munca, sa te trimita la cooperativa sa-ti faci portia pe zi. Ai mancare in supermarketuri, oamenii tot mai muncesc. Apar "securistii" in stanga si-n dreapta si-ncearca sa te linseze la politie, asta e de cand pamantul.
Nu suntem ca-n Coreea de Nord pentru ca: nu apartinem de un regim comunist totalitar, nu avem ratie la mancare si imbracaminte. Avem inca "liber" de circulatie (cu declaratie dar tot poti), avem acces la un sistem medical putin mai avansat decat Coreea de Nord si avem tehnologie care ne permite sa punem intrebari cretine pe TPU.

| Nilsson explică (pentru Dandinelle):

Hai să comparăm situația din Coreea de Nord și să vedem cate puncte se potrivesc cu țara noastră:

A. Un număr mare de persoane suferă efectiv de foame - bifat

B. Interdicții de a ieși din țară - bifat

C. Biserici închise și persecuții ale celor ce vor să își respecte credința - bifat

D. Trimitere de forță de muncă ieftina în țări mai bogate într-un cadru organizat - bifat

E. Naționalism de prost gust prin difuzare de imnuri patriotice pe străzi - bifat

F. Economie la pământ - bifat

G. Motto-ul "Regimul are întotdeauna dreptate", ceea ce spun autoritățile este adevărul absolut (în cazul nostru, mesajul că distanțarea socială este singura metodă eficientă de a limita efectele distructive ale virusului) - bifat

H. Efectiv nu poți ieși sub nicio circumstanță afară în timpul nopții fiindcă ești săltat de milițieni - bifat

I. Muncă forțată pentru stat - din păcate și acest punct este bifat. În momentul în care se aplica atâtea amenzi abuzive care depășesc de multe ori câștigul lunar al persoanei în cauză, practic tu muncești doar pentru stat, viața ta este egală cu zero. S-a schimbat doar metoda de acțiune față de regimul comunist, efectele sunt aceleași.

Acum nu știu care este cea mai buna soluție de a ieși din criza asta, doar Dumnezeu stie cum vor evolua lucrurile.

Cert este că nu trebuie să înghițim orice absurditate venită din partea autorităților, o parte din măsuri nici nu își au rost și fac mai mult rău decât bine.

Sper să nu ajungă economia atât de praf și toată lumea să se revolte iar peste câteva luni să întreb "Cum vă simțiți în calitate de cetățeni ai statului Venezuela?"

Poate noi o ducem bine, nici eu nu mă plâng că am de lucru, dar alții sunt într-o situație mai neplăcută.

Bine că avem totuși libertatea de a pune întrebări stupide, oricum nu le baga nimeni în seamă.

| Dandinelle a răspuns (pentru Nilsson):

Eu voiam sa gandim mai pozitiv totusi. situatia actuala e cacacioasa. Macar nu suntem cenzurati complet de a ne spune parerea despre situatie desi Facebook face asta.
Cred ca timpurile se schimba si poate gandesc eu prea optimist ca nu ajungem atat de rau ca si Coreea de Nord, stat iubit de Ceausescu.

Întrebări similare