| Chicaaau a întrebat:

Dati-mi si mie va rooooog informatii despre dinamometru! Nu gasesc nicaieri! sad

Răspuns Câştigător
| LolaLollita a răspuns:

Pe wikipedia doar atat se gaseste: Dinamometrul este un aparat de măsură a forței, momentului forței sau puterii. Procesul de măsurare de numește dinamometrie.A fost inventat și descris de Edmund Regnier în 1798.


Am mai gasit si asta: Dinamometrul este un aparat de masurare a contractiei musculare, procesul de masurare se numeste dinamometrie. Se masoara forta maximala voluntara, care reprezinta forta maxima ce poate fi mentinuta in cursul unei contractii izometrice pe o durata de 3 - 4 secunde. În cazul contracțiilor energice și rapide se pot realiza valori mai mari, însă acestea nu pot fi menținute. Dinamometrele actuale se bazează pe principiul măsurării forței unor grupe musculare contra unui punct fix.

De asemenea ai putea sa adaugi si unele informatii despre dinamometrie: Dinamometrie (din gr. dynarnis — forță și metron — măsură) — metoda specială de de- terminare a forței de contractare a diferitelor grupuri de mușchi. Se aplică îi scop fiziologic, medicinal, sportiv ș. a. Măsurările se fac cu ajutorul dinamometrelor, forța de strîngere sau întindere fiind înregistrată pe o scară cu diviziuni în kg. Cel mai des se măsoară forța mușchilor mîinii și ai spinării. Fiind exploatate timp îndelungat, dinamometrele își pierd elasticitatea și de aceea rezultatele trebuie periodic corectate. Forța musculară se determină simetric atît pentru mușchii flexori, cît și pentru cei extensori. Metodica de determinare constă în strîngerea maximă a dinamometrului de mînă în pumn. Forța de dezdoire a corpului se apreciază cu un dinamometru special pentru măsurarea forței lombar). Ținînd mînerul la nivelul genunchilor, se dezdoaie lin corpul, fără a îndoi genunchii. După 2—3 exerciții se fixează rezultatul cel mai mare. Datele obținute se apreciază prin metodele indicilor, comparării cu standardele ori cu coeficientul de corelație. Rezultatele dinamometrie i se pot reprezenta și sub formă de grafic, ceea ce permite stabilirea gradului de dezvoltare fizică și mai ales – proporționalitatea forței diverselor părți ale corpului. Cu ajutorul metodelor folosite în dinamometrie se determină, de asemenea, gradul de reabilitație a capacității aparatului locomotor după unele afecțiuni, sunt orientați adolescenții la alegerea profesiei și a. Aprecierea forței de contractare a diferitelor grupuri de mușchi nu se recomandă în caz de graviditate, osteocondroză, hernie, artroză, și altele.

Sper ca te ajuta! happy

9 răspunsuri:
| DyNo a răspuns:

"Dinamometrul este un aparat de măsură a forței, momentului forței sau puterii. Procesul de măsurare de numește dinamometrie.
A fost inventat și descris de Edmund Regnier în 1798. " - este de pe Wikipedia.
Din cate stiu eu, Google nu a decedat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nici eu

| doinitsaandronic a răspuns:

Dinamometrul este un aparat de măsură a forței, momentului forței sau puterii. Procesul de măsurare de numește dinamometrie.
A fost inventat și descris de Edmund Regnier în 1798.

| asclepius a răspuns:

Dinamometrul este un aparat de măsură a forței, momentului forței sau puterii. Procesul de măsurare de numește dinamometrie.

A fost inventat și descris de Edmund Regnier în 1798. asta e tot ce se cunoste despre dinamometru crede-ma

| Bitza91 a răspuns:

Dinamometrul este un aparat care serveste la aprecierea fortei musculare. Este alcatuit dintr-o lama de otel elastic, ovala, a carei turtire produce deplasarea unui indicator pe o scala gradata.Deplasarea indicatorului este proportionala cu forta musculara care turteste lama de metal. Aparatul se strange intre podul palmei si degete si este dimensionat pentru forta musculara la adulti si copii.

Cu el se poate aprecia si cresterea fortei musculare in cursul dezvoltarii organismului.

| doctorhouse a răspuns:

Găsești tot ce vrei și ce nu vrei despre dinamometre pe http://www.dinamometru.ro

Cu plăcere :)

| Melca_Lucian_1977 a răspuns:

Informatii cu privire la definitia dinamometrului ati primit deja. Daca doriti sa cumparati unul va recomand situl de materiale didactice
http://www.ram-didactic.ro