| Rosa31 a întrebat:

De ce amprenta digitală nu este unică?

Răspuns Câştigător
| Floareasoarelui26 a răspuns:

Deoarece nu toate amprentele digitale sunt inregistrate, este greu sa se estimeze daca exista persoane care au amprente identice si cate impart aceste particularitati.Dar datorita faptului ca in timp, au fost intalnite cazuri in care amprentele a doua persoane aflate in locuri total diferite pe planeta au coincis in totalitate, se poate spune cu certitudine ca amprentele digitale nu mai sunt considerate unice, chiar daca este foarte rar ca doi oameni sa aiba aceeasi amprenta.
Aceste modele digitale sunt initial mostenite genetic, dar se modifica in uter, depinzand de pozitia fatului, de presiunea inegala la nivelul degetelor, de atingerile fatului si de anumiti factori teratogeni.
Daca nu ar fi existat acesti factori in uter, aceleasi familii ar fi avut modele similare. Daca ar fi sa studiem cu atentie mostenirea genetica dobandita de om in zeci de mii de ani si daca ar fi sa luam in calcul faptul ca noi suntem urmasii unui grup restrans care a reusit sa supravietuiasca si sa evolueze, devine clar de ce am putea avea amprente digitale similare sau chiar identice.Deci motivul ar fi genetica.
Insa datorita factorilor din timpul sarcinii expusi mai sus, factori care depind enorm de la o sarcina la alta si chiar in timpul aceleasi sarcini, sa gasim doua persoane sau chiar doua degete ale aceleasi persoane care sa aiba amprente identice este extrem de rar.

7 răspunsuri:
| DemonLord a răspuns:

Că genetica.

| Floareasoarelui26 a răspuns:

Amprenta digitala NU este unica.Ar fi practic imposibil ca natura sa "fabrice" zeci (chiar sute daca suntem indrazneti sa gandim in perspectiva) de miliarde de amprente total diferite.Este adevarat ca acestea, deoarece depind de pozitia fatului in uter si de presiunea care se pune pe fiecare deget, sunt diferite in general, fiind greu de reprodus fix aceleasi conditii pentru a avea amprente identice in cazul a doua persoane/degete diferite, dar nu sunt unice precum se credea si exista sansa ca exact acum sa existe cel putin 1 om in lume cu aprentele tale digitale sau ale mele...
Chipul omenesc nu este unic, estimandu-se ca in lume exista aproximativ 6 persoane cu acelasi chip care traiesc in acelasi timp.

| Rosa31 explică (pentru Floareasoarelui26):

Scuze. N-am fost atentă când am scris întrebarea. Mi-am dat seama și am modificat-o.

| cristi202 a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Dacă te consideri urit, poate fi descurajant sa știi ca mai exista încă alți 6 ca tine.
Dacă ești frumoasa, asta poate genera invidie, știind ca mai sunt alte 6 care te egalează. happy

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru cristi202):

Buna asta laughing

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Ce este sigur e că fiecare din noi are o pereche în lumea asta mare care e la fel de UNICĂ ca și noi.