|

De ce este Abraham Lincoln considerat un erou pentru oamenii de etnie afro-americană și celebrat pentru abolirea sclaviei, având în vedere că el a fost foarte rasist.

„Eu nu sunt și nu am fost vreodată în favoarea oricărui fel de egalitate politică sau socială dintre rasa albă și rasa neagră. Nu sunt și nu am fost vreodată pentru a face alegători sau jurați din negrotei, nici pentru dreptul lor de a deține funcții publice și nici pentru dreptul de a se căsătorii cu oamenii albi."

-Abraham LincolnLincoln nici măcar nu a fost un aboliționist. El a abolit sclavia numai din cauza problemelor politice de la vremea respectivă.

„Obiectivul meu principal în această problemă este să salvez Uniunea, nu este nici salvarea nici distrugerea sclaviei"

-Abraham Lincoln

Ce părere aveți?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

El a spus adevarul,dar in acelasi timp ia ajutat pe cei de culoare pentru ca is si ei oameni, chiar daca ceva mai slabi.
Ce a spus el nu e rasism, nici pe deaprte.el a aratat un adevar si anume ca aia is ceva mai "sensibili"sa nu le zicem altfel laughing
Ai exemple si acum tarile din Africa cum sunt?
Oamenii de culoare sau unia dintre ei se afirma doara daca sunt introdusi in comunitati de albi, altfel ei is uniformi in locul lor de origine, sau si daca ai forma o tara noua si ai baga doara pe cei de culoare or sa ramana la stadiul ala laughing
Asta spunea de fapt Lincoln.
Dar una e ce cunosti si alta este cum te porti cu oamenii, ca pana la urma toti sunt oameni.Asa si in comunitatile de albi is destui derbedei si pierduti, dar asta nu inseamna ca ei trebuie eliminati sau tratati cu inferioritate.

Deci daca ajuti o comunitate de oameni, mai ales in probleme f grave, ii salvezi, normal ca aia te considera un om bun.Nu are dea face ce gandesti cu ce faci, zic eu laughing conteaza totdeauna ce faci, oamenii cu probleme, sau amarati pe asta pun pret, pe ce faci nu pe vorbe goale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

LUL, dude, chiar nu e absolut evident
nu conteaza cati sclavi a avut el personal, sau cat de rasist a fost, TOTUSI, sau ca a facut razboiul de secesiune ca sa nu scindeze SUA... pur si simplu, cand era presedinte s-a dat lege anti-sclavie, iar din cauza ca a castigat razboiul, practic, asa au fost eliberati si sclavii din sud

pe scurt, eu sunt sclav si din cauza lui Lincoln devin liber, mi se rupe ca el avea sclavi si era rasist, chiar mi se rupe!

ca dupa 250 ani e in continuare rasism cat cuprinde, asta e alta mancare de peste

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

A abolit sclavia pentru a submina economia și autoritatea Confederației sudiste. Dar și pentru a-i determina pe negrii din sud să fugă de pe plantații și să se înroleze în armatele unioniste (așa numiții buffalo soldiers)!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca a contribuit la abolirea sclaviei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează