|

De ce noi oamenii ne simtim mai adesea atrasi de lucrurile negative decat de cele pozitive?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ceea ce simti nu este atractie, ci grija. Nu te poti concentra asupra lucrurilor bune, caci lucrul rau este ca un obstacol care nu-l poti elimina si ceea ce simti este un stres, grija si teama. Iar cauza este singuratatea, cand ai un prieten care sa te sustina contra acelui obstacol, nu te mai afecteaza. Dar in multe cazuri, prietenii te incurajeaza sa induri aceasta suferinta. Atractie este cand lucrul acela este placut si iti face bine nu rau. Esti prins in obstacol si te pierzi, cand lucrul bun nu iti este suficient.

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Din cauza educatiei sau chiar lipsei acesteia.

| a răspuns:

Omul este o creatura duala. Suntem prinsi mereu intre impulsul de a creea si impulsul de a distruge.

Nu stiu daca suntem atrasi de lucruri negative, as zice mai degraba ca lucrurile negative au un impact mai evident asupra noastra decat lucrurile pozitive.

De exemplu daxa pierdem 50 de lei si gasim pe strada 50 de lei este mult mai probabil sa ne amintim cei 50 de lei pierduti decat cei gasiti.

| a răspuns:

Doar cei care nu sunt prea inteligenti sunt atrasi de lucruri negative si le fac.
Un om inteligent se va gandii intotdeauna de 2 ori, inainte sa aleaga un lucru rau, sau negativ riscandu-si viata, familia sau punandu-se cu buna stiinta in situatii critice, penibile, josnice sau periculoase.

| a răspuns (pentru Annastassia):

Vrei sa spui ca un om inteligent nu face fapte rele? Mie mi se pare ca aia fac cele mai rele fapte, ca au mai multe arme la indemana.
Daca schimbi inteligenti cu inteligenti emotional, sunt de acord.

| a răspuns (pentru StrongHeart):

Nu trebuie sa fii Einstein ca sa alegi sa faci faptele bune. Trebuie doar sa fii capabil (adica sa pui niste neuroni la treaba) sa anticipezi putin care ar putea fi consecintele faptelor tale. Cand unul pateste ceva naspa necalculand consecintele, n-ai auzit niciodata ca spune,, baa, ce prost am fost ca nu m-am gandit". Deci ce spune Anastassia are sens.
Pace si vremuri mai bune

| a răspuns:

Eu cred că în general oamenii se simt atrași de lucrurile interesante. Fie că e negativ sau pozitiv, contează să fie senzațional, să reușească să personifice o realitate moartă. De obicei adevărul atrage cel mai puțin.

| a răspuns:

E o intrebare fara cap si fara coada. "Pozitiv" sau "negativ" sunt termeni subiectivi. De cele mai multe ori, ceva negativ pentru cineva e ceva pozitiv pentru altcineva. Si invers.

| a răspuns:

Probabil de la firea păcătoasă care este atrasă spre rău.

| a răspuns:

Ducem lipsa de înțelepciune. Biblia afirma ca :"Teama de Dumnezeu este începutul intepciunii. Asta înseamnă ca înțelepciunea nu este același lucru cu inteligenta. Inteligenta poate fi obținută prin studii. In timp ce înțelepciunea vine de la Dumnezeu.
Tot Biblia afirma ca cei fara înțelepciune considera ca: "Apele furate sunt dulci, si pâinea luata pe ascuns este placuta".Si nu numai ca considera, ci pun si in practica, devenind astfel un mod de viață.

| a răspuns:

Pentru ca lucrurile negative guverneaza umanitatea.